Go Ahead nestelt zich in subtop van Eredivisie dankzij zege op Fortuna

• 📰 NUsport
  • 56 sec. here
  • News: 26%

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond in eigen huis een 3-0-overwinning geboekt op Fortuna Sittard. De Deventernaren stegen daardoor naar de vijfde plek in de Eredivisie, terwijl de Limburgse club zijn ongeslagen status kwijtraakte.

Oliver Edvardsen schoot na 37 minuten spelen raak namens de thuisclub, na een voorzet van Bobby Adekanye. Het gebeurde na een levendige eerste helft, waarin Go Ahead de bovenliggende partij was. Na rust raakten beide ploegen de paal. Eerst was het de beurt aan Go Ahead-spits Victor Edvardsen.

Na ruim zeventig minuten krulde Fortuna-middenvelder Deroy Duarte het leer tegen het aluminium. Go Ahead besliste de wedstrijd na 77 minuten spelen via Sylla Sow. Na een geblokte kopbal van Willum Willumsson was de spits er rap bij om de tweede Deventerse treffer binnen te schieten. Philippe Rommens maakte het feest in De Adelaarshorst compleet door in de blessuretijd een vrije trap binnen te schieten. Die vrije trap kreeg de middenvelder nadat de VAR de toegekende strafschop terugdraaide, omdat de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt.

Go Ahead boekte zijn derde Eredivisie-zege van het seizoen. Vorige week eindigde de IJsselderby tegen PEC Zwolle in 1-1. De Deventernaren hebben na vijf wedstrijden slechts twee punten minder dan koplopers PSV, FC Twente en AZ, al speelden die ploegen wel een duel minder. Voor het Fortuna van trainer Danny Buijs was het de eerste nederlaag van het seizoen. Eerder pakte de ploeg knap een punt op bezoek bij Feyenoord en werd Ajax in Sittard op 0-0 gehouden. In de Eredivisie staan dit weekend nog acht wedstrijden op het programma.

/  🏆 2. in NL

Fortuna en Go Ahead maken in onderling duel uit wie topstart in Eredivisie doorzetGo Ahead Eagles en Fortuna Sittard zijn allebei geweldig gestart aan de competitie. Beide ploegen gaan in een onderling duel uitvechten wie van de geweldige start een droomstart gaat maken. Met een overwinning van Fortuna duiken de Limburgers de top drie van de Eredivisie in en als Go Ahead wint nemen ze de vijfde plaats van Fortuna over. In de nieuwe live-omgeving van VoetbalPrimeur mis je niets van de wedstrijd aan de Vetkampstraat.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

- Live: Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard, Vrijdag 22 september 2023De complete wedstrijdpagina van Go Ahead Eagles tegen Fortuna Sittard (Eredivisie) op Voetbalzone. Met een voor- en nabeschouwing, opstellingen, scoreverloop, teamanalyse en reacties van onze bezoekers.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Regenachtige subtopper tussen Go Ahead Eagles en Fortuna • Weimar keept bij OranjeEen primeur in het internationale vrouwenvoetbal: de allereerste Nations League begint vanavond, met Oranje. Ook is er eredivisievoetbal. Blijf hier op de hoogte van alles op en rond de velden.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Go Ahead Eagles boekt overtuigende zege op Fortuna Sittard (gesloten)Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard zijn allebei geweldig gestart aan de competitie. Beide ploegen gaan in een onderling duel uitvechten wie van de geweldige start een droomstart gaat maken. Met een overwinning van Fortuna duiken de Limburgers de top drie van de Eredivisie in en als Go Ahead wint nemen ze de vijfde plaats van Fortuna over. In de nieuwe live-omgeving van VoetbalPrimeur mis je niets van de wedstrijd aan de Vetkampstraat.

Go Ahead Eagles stuit opmars Fortuna Sittard en hijgt topclubs in de nekLees verder