• 📰 voetbalzonenl
  • 67 sec. here
  • News: 30%

Fortuna Sittard wint op eigen veld met 2-1 van sc Heerenveen forhee eredivisie

al vroeg op achterstand, maar de manschappen van trainer Sjors Ultee toonden de nodige veerkracht . Dankzij de driepunten op eigen veld pakt Fortuna zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Sven Botman was de schlemiel bij Heerenveen door een kwartier voor tijd een eigen doelpunt aan te tekenen.

Heerenveen begon furieus aan de ontmoeting in Zuid-Limburg, wat al na zes minuten leidde tot de openingstreffer. Joey Veerman stuurde de snelle Mitchell van Bergen weg met een uitgekiende steekbal en laatstgenoemde schoof de bal uiteindelijk op beheerste wijze langs doelman Alexei Koselev. Aanvalsleider Jens Odgaard schoot kort daarna net naast, terwijl Rodney Kongolo een kopbal net over het doel zag verdwijnen. Er viel al snel weer een doelpunt, al was dat wel aan de andere kant.

Fortuna kreeg vleugels door de snelle gelijkmaker op eigen veld en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Mark Diemers had een groot aandeel in het aanvalsspel van de Limburgers. Zijn strakke voorzet werd nog weggewerkt door de Utrechtse defensie. Uit de rebound kreeg Tesfaldet Tekie de bal voor de voeten. Zijn inzet ging echter hoog over het doel van Filip Bednarek.

Diemers nam ook in de tweede helft Fortuna bij de hand. Zijn vrije trap in de 47ste minuut verdween net over het doel van Heerenveen. Er was even schrik bij de thuisclub toen Damashkan na een uur spelen een blessurebehandeling nodig had. De aanvaller hoefde echter niet gewisseld te worden. Twintig minuten voor tijd gingen Odgaard en Kongolo, die in de eerste helft goede kansen om zeep hielden, naar de kant bij de bezoekende formatie.

/  🏆 16. in NL

AZ zet druk op Ajax met ruime thuiszege op RKCAZ heeft de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk met 4-0 gewonnen. De Alkmaarders moeten daardoor koploper Ajax alleen nog op doelsaldo voor zich laten. Leuk.
Bron: RTL Nieuws - 🏆 24. / 51 Lees verder »

Vermoedelijke opstellingen Ajax en PSVAjax - PSV: blessures, schorsingen en vermoedelijke opstellingen
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

‘Barcelona wilde hem huren, maar daar is Ajax voor gaan liggen’Volgens Valentijn Driessen wilde Dusan Tadic dolgraag naar Barcelona ajax barcelona tadic

Antony ziet Ajax-transfer afketsen: ‘Ik weet niet wanneer ik ga vertrekken’Antony had gehoopt op de slotdag van de transferperiode in januari naar Ajax te gaan, maar de vleugelspits van São Paulo zag zijn transfer niet doorgaan

Wekdienst 2/2: Nederlanders keren terug uit Wuhan en topper Ajax-PSVNieuws, weer, verkeer: met dit overzicht begin je geïnformeerd aan de dag.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »