Eredivisiedroom Almere City springlevend na thriller tegen FC Eindhoven

• 📰 NOSsport
  • 70 sec. here
  • News: 31%

Almere City wint thuis van FC Eindhoven met 3-1 na verlenging. Pas in de 94ste minuut voorkomt Anthony Limbombe uitschakeling voor de Almeerders, die het uitduel met 1-0 hadden verloren. In de volgende ronde wacht Willem II of VVV-Venlo.

Daar was Borgmans andermaal een sta in de weg voor Almere. Eerst was hij scherp op een schot van de Spanjaard Pascu, later op een vrije trap van Jorrit Smeets, waar hij de bal fraai naar de hoek pareerde. Eindhoven liet voor rust maar weinig zien, op een zwakke inzet van de Canadese spits Charles-Andreas Brym na.

In de tweede helft moest het Almere van trainer Alex Pastoor komen om de achterstand uit de eerste wedstrijd weg te werken, maar het had moeite om het overwicht in kansen uit te drukken.De 1-0, tien minuten voor tijd, kwam dan ook uit de lucht vallen. Ilias Alhaft haalde de achterlijn, gaf de bal voor en via Almerespits Jeredy Hilterman en een verdediger ging de bal via de ongelukkige Borgmans in het doel.

Nog geen minuut later kregen de Brabanders een strafschop na een handsbal van Smeets in zijn eigen strafschopgebied. Eindhoven-aanvoerder Mawouna Amevor schoot de bal in de 84ste minuut koeltjes binnen: 1-1. Almere moest daarna op jacht naar een doelpunt om uitschakeling te voorkomen.Hilterman was dichtbij in de rebound na een fout van keeper Borgmans op een schot van Alhaft, maar de bal ging naast.

Hij kwam in de 94ste minuut naar binnen, speelde twee man uit en schoot de bal in de verre hoek: 2-1. Hilterman had in de laatste seconde van dichtbij zelfs nog de 3-1 kunnen binnenkoppen, maar de bal ging over.In de verlenging was Almere de sterkere, en in de 109e minuut kwam dat tot uiting in de score. Rajiv van la Parra kopte de bal na een puntgave voorzet van Alhaft binnen via de onderkant van de lat: 3-1.

Verdediger Amevor ging direct als stormram mee naar voren, maar een kans werd er door de Eindhovenaren niet meer gecreëerd.

/  🏆 12. in NL

Eredivisiedroom Almere City springlevend na thriller tegen FC EindhovenHet duel in Almere eindigt in 3-1 na verlenging, na een eerdere 1-0 nederlaag voor Almere City. Pas in blessuretijd voorkomt Anthony Limbombe uitschakeling voor Almere.
Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Almere City houdt Eredivisie-droom via verlenging in leven tegen FC EindhovenAlmere City heeft vrijdagavond de tweede ronde van de play-offs in de strijd om promotie gehaald. De ploeg van trainer Alex Pastoor dwong tegen FC Eindhoven op de valreep een verlenging af en sloeg daarin nogmaals toe: 3-1.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Almere City plaatst zich na bizar duel voor halve finale, FC Eindhoven druipt afAlmere City heeft zich vrijdagavond na een krankzinnig duel met FC Eindhoven geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor keek in de 84e minuut nog tegen een gelijkspel aan, maar dwong uiteindelijk alsnog een verlenging af, waarin het aan het langste eind trok.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Spektakel in play-offs: Almere City na verlenging langs EindhovenWat een heerlijke ontknoping bij Almere City - Eindhoven!
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

Almere en Eindhoven strijden om plek in tweede ronde in jacht op promotie

Spektakel in play-offs: Limbombe dwingt in slotfase verlenging af voor AlmereAlmere City en FC Eindhoven bewijzen vrijdagavond nog maar eens dat de play-offs om promotie naar de Eredivisie garant staan voor spektakel. In een krankzinnige slotfase knokte Almere zich via Anthony Limbombe nog naar een verlenging.\u00a0