Emmen en Heerenveen zorgen met 0-0 voor primeur aan De Oude Meerdijk

• 📰 NUsport
  • 56 sec. here
  • News: 26%

Emmen en Heerenveen zorgen met 0-0-gelijkspel voor primeur op De Oude Meerdijk

In de voorgaande vijftig thuisduels van Emmen, dat bezig is aan het vierde seizoen in de Eredivisie, werd het geen één keer 0-0. In totaal eindigden drie Eredivisie-duels van Emmen in de brilstand. Dat waren allemaal uitwedstrijden.

Aan De Oude Meerdijk had Heerenveen het minst te klagen over het gelijkspel. De ploeg van coach Kees van Wonderen schoot maar één peer op doel. Dat schot kwam in de negentigste minuut van de voet van invaller Antoine Colassin, die van afstand in de handen van Eric Oelschlägel schoot. FC Emmen maakte beduidend meer aanspraak op de zege, maar de aanvallers van de ploeg van trainer Dick Lukkien hadden het vizier niet op scherp afgesteld. Richairo Zivkovic kreeg in de eerste helft de grootste kans. Zijn poging van dichtbij ging net naast.

Door het punt is FC Emmen hekkensluiter af. FC Volendam heeft weliswaar evenveel punten als de Drenten, maar staat op basis van doelsaldo laatste. Nummer zestien Vitesse heeft na acht wedstrijden ook vijf punten. De 0-0 betekende voor Heerenveen alweer het vierde doelpuntloze gelijkspel van het huidige Eredivisie-seizoen. De club uit Friesland bezet met dertien punten uit acht wedstrijden de zesde plaats.Zaterdag 18.45 uur: FC Groningen-AZ 1-4Zondag 12.15 uur: Fortuna-FC Volendam 2-0Zondag 16.45 uur: RKC Waalwijk-Sparta 2-2