Duitsland heeft geen last van domme rode kaart en meldt zich achter Oranje

• 📰 voetbalzonenl
  • 73 sec. here
  • News: 33%

Duitsland heeft zondagavond een cruciale overwinning geboekt in de strijd om een EK-ticket

, maar kwam ook met tien spelers geen moment in de problemen: 0-3. Duitsland staat in Groep C op onderling resultaat tweede achter Nederland; beide landen hebben vijftien punten uit zes wedstrijden.

Duitsland begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het land met drie punten een reuzenstap richting het EK zou zetten.kwam al snel in de problemen, doordat Emre Can na veertien minuten van het veld werd gestuurd. De speler van Juventus verkeek zich op een pass en haalde Frank Liivak neer, die anders vrij op doelman Manuel Neuer af kon. Gesterkt door het numerieke overtal durfde Estland de aanval te zoeken. Karol Mets kreeg een gevaarlijke schietkans, maar de middenvelder mikte net over.

De Duitsers herpakten zich en bleven het spel met tien man maken, zonder dat dat tot grote kansen leidde. Vlak voor rust was de ploeg van Löw gevaarlijk, toen Marco Reus een vrije trap op de lat mikte. In de tweede helft werd het Duitse overwicht al snel wél beloond: de bal belandde uit de kluts voor de voeten van Ilkay Gündogan, die met buitenkant rechts een droge knal produceerde: 0-1. Enkele minuten daarna was het opnieuw raak voor Gündogan.

Estland ging daarna iets aanvallender spelen, maar het tiental van Duitsland hield eenvoudig stand. In de tegenaanval zorgden de bezoekers twintig minuten voor tijd voor de definitieve beslissing: Gündogan bereikte met een prachtige pass Timo Werner, waarna de invaller zijn tegenstander uitkapte en eenvoudig kon binnen schieten: 0-3. Met name Werner toonde zich daarna bedrijvig en de spits was meerdere keren gevaarlijk, maar een vierde treffer kwam er niet.

/  🏆 16. in NL

Rondo oppert nieuw middenveld: ‘Clubspeler Van de Beek past niet in Oranje’Het middenveld van Oranje blijft een populair onderwerp van gesprek in de voetbaltalkshows oranje
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Wijnaldum zorgt voor zege op Wit-Rusland: Oranje zo goed als zeker van EKGeorginio Wijnaldum was vanavond tegen Wit-Rusland de grote man aan de kant van het Nederlands elftal. In de moeizame wedstrijd die eindigde in 1-2, nam hij beide doelpunten voor zijn rekening. Door deze overwinning kan het EK Oranje bijna niet meer ontgaan.
Bron: RTL Nieuws - 🏆 24. / 51 Lees verder »

Kraay jr. verbaasd na Wit-Rusland - Oranje: ‘Sean Klaiber kan dit ook wel’Hans Kraay jr. kan zich niet vinden in enkele keuzes die bondscoach Ronald Koeman zondagavond maakte wruned

Oranje klopt Wit-Rusland en staat bijna op EKTwee doelpunten van Georginio Wijnaldum bezorgden Oranje de winst in Minsk.
Bron: NRC - 🏆 4. / 63 Lees verder »

Wekdienst 13/10: verkiezingen in Polen en EK-kwalificatieduel OranjeNieuws, weer en verkeer: met dit overzicht begin je geïnformeerd aan de dag. Polen ✌️
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »