Dramatische middag voor Willem II, Tilburgse ploeg geeft winst weg

• 📰 omroepbrabant
  • 70 sec. here
  • News: 31%

Willem II had zondagmiddag hele goede papieren om eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. Maar op bezoek bij sc Heerenveen gaf het in een paar minuten tijd de wedstrijd volledig weg. De ploeg van trainer Fred Grim stapte uiteindelijk met een 2-1 nederlaag van het veld.

In minuut 69 kwam Willem II op voorsprong in Friesland. Ringo Meerveld zette Ché Nunnely met veel gevoel vrij voor doelman Xavier Mous. De buitenspeler schoot vervolgens raak. Met die goal wist de Tilburgse ploeg de numerieke meerderheid op het veld eindelijk uit te drukken in doelpunten.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg namelijk al met een man minder te staan. Anthony Musaba kreeg in minuut 22 al zijn tweede gele kaart. Beide kaarten kreeg de aanvaller na een overtreding op Willem II-back Derrick Köhn. Zoals vaker had Willem II vervolgens moeite om grote kansen te creëren met elf tegen tien. Dat was ook in het Abe Lenstra Stadion het geval. Voor de treffer van Nunnely was er een overwicht van de bezoekers, maar waren de beste kansen voor Heerenveen.

Vijf minuten later werd de middag nog vervelender voor Willem II. Vanuit een hoekschop kopte Nick Bakker de bal in de verre hoek, over Wellenreuther heen, in het doel. De thuisploeg kwam ondanks een man minder op het veld, zo wel op een 2-1 voorsprong.Voor Willem II überhaupt kon gaan denken aan een slotoffensief en de jacht op de gelijkmaker, kwam het ook met tien man te staan.

Met tien tegen tien ging Willem II nog wel op zoek naar de 2-2. In blessuretijd kreeg Willem II nog wel een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De allerlaatste kans op de gelijkmaker. Maar een tweede Tilburgse treffer kwam er niet meer, Leeroy Owusu schoot de bal in de Muur. Door de nederlaag blijft de teller op achttien punten, nu uit dertien duels. Willem II staat daarmee op de negende plaats in de Eredivisie. Tegenstander Heerenveen heeft nu nog maar één punt minder.

/  🏆 14. in NL

Maduka Okoye na recordtransfer niet bang voor dramatische wendingLees verder
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Verbeek gelooft eigen ogen niet: ‘Je zou bijna denken aan sabotage’Almere City-trainer Gertjan Verbeek heeft geen goed woord over voor de manier waarop zijn ploeg vrijdagavond met 0-2 van MVV Maastricht verloor Het is nu toch wel klaar met die oude chagrijn, die nergens, maar dan ook echt helemaal nergens geslaagd is als trainer? Is ie nog niet weg dan? Flapdrol 1e klas. Einde carrière van Verbeek.

Protestmars tegen woningnood in Utrecht: 'Code zwart op de woningmarkt'Betogers dragen spandoeken en borden met teksten als 'Wonen is een recht geen verdienmodel' en 'Huizen voor mensen niet voor winsten'. Had je maar niet links moeten stemmen. Ik denk dat woningzoekende 'netjes' moeten gaan kraken. 'Netjes' dus niet slopen, vervuilen of overlast voor buurt veroorzaken. Denk dat het op veel steun kan rekenen en politie en justitie hebben wel even wat anders aan het hoofd. Tja het wordt kiezen. of zelf een huis of de vluchtelingen die de meeste mensen daar graag zouden willen een huis,choose or lose,tjoek tjoooeek.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Nieuwe poging om boogbrug Vianen weg te halen: 'Omstandigheden gunstig'De eerste poging om de brug te verwijderen mislukte twee weken geleden omdat een van de lierkabels van het ponton waarop de brug moet komen beschadigd raakte. Check rare hand met telefoon op 12:27

ChristenUnie-leider Segers: 2G is geen heilzame wegDe leden van de partij riepen hem vandaag op niet in te stemmen met maatregelen die ongevaccineerden uitsluiten. Segers het is de enige weg!! Te laat Segers. Fakking loser. Klinkt weer mooi. Alles voor de beeldvorming en de bühne! christenunie

Een nieuw tijdperk voor Barcelona: Xavi zorgt voor daverende verrassingAcht in La Masia opgeleide voetballers in de basis bij Barcelona, onder wie een zeer verrassende naam! Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Eric Garcia, Jordi Alba; Busquets; Nico Gonzalez, Frenkie de Jong; Gavi, Depay en Akhomach.