Dost direct trefzeker bij rentree op Nederlandse velden: 'Hier doe je het voor'

• 📰 NUsport
  • 16 sec. here
  • News: 10%

Bas Dost is ondanks het puntenverlies van FC Utrecht op bezoek bij RKC Waalwijk dolgelukkig met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. De spits vierde zijn rentree zaterdag met twee doelpunten, waarmee hij zijn nieuwe ploeg een punt bezorgde.

Dost, die op de bank begon omdat hij nog niet topfit is, kwam direct na rust bij een 2-0-achterstand in het veld. Hij had amper zeven minuten nodig om te scoren. De spits reageerde attent toen RKC-doelman Etienne Vaessen een schot van Othmane Boussaid niet onder controle kreeg.

Dost overwoog niet zo lang geleden om zijn voetbalcarrière te beëindigen, maar de achttienvoudig international van Oranje is blij dat hij daar van af heeft gezien. Dost maakte vijf minuten voor tijd ook zijn tweede treffer en is daarmee gedeeltelijk topscorer met PSV-aanvaller Cody Gakpo.

/  🏆 2. in NL

Invaller Bas Dost met twee goals goud waard voor FC Utrecht bij droomdebuutRKC Waalwijk en FC Utrecht hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Dost blij met respect bij Utrecht en gouden invalbeurt: 'Ik heb wel een target'Bas Dost was zaterdag meteen goud waard voor FC Utrecht door twee keer te scoren in het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. De 33-jarige spits dacht er aan het begin van de zomer nog aan om te stoppen.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Stormram Dost behoedt Utrecht voor nederlaag op bezoek bij RKCAls invaller maakt Bas Dost een 2-0 achterstand hoogstpersoonlijk ongedaan met twee treffers. FC Utrecht begint het seizoen met een 2-2 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Debutant Dost helpt FC Utrecht met twee goals aan punt bij RKC WaalwijkFC Utrecht is zaterdag dankzij Bas Dost aan een nederlaag ontsnapt in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De debuterende spits scoorde in de tweede helft twee keer tegen RKC Waalwijk: 2-2. Excelsior bekroonde de terugkeer op het hoogste niveau met een overwinning op SC Cambuur: 0-2.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Invaller Dost goud waard: spits slaat dubbelslag bij FC Utrecht-debuutRKC Waalwijk en FC Utrecht hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. De Brabanders gaven na rust een 2-0 voorsprong uit handen. Debutant en invaller Bas Dost nam beide treffers voor zijn rekening bij zijn Eredivisie-rentree.