Dankzij eigen doelpunt aanvoerder Oekraïne plaatst Wales zich na 64 jaar voor WK

• 📰 NOSvoetbal
  • 52 sec. here
  • News: 24%

In een kletsnat Cardiff boekt Wales een nauwelijks verdiende 1-0 zege op Oekraïne, waardoor het land voor de tweede keer in de geschiedenis naar het WK mag.

Dat voetbal niet het belangrijkste is in de wereld, weten ze in Oekraïne maar al te goed. Toch zal de bevolking van het in oorlog verkerende land flink balen van de 1-0 nederlaag tegen Wales in de beslissende play-off voor het WK in Qatar.

Op het WK in Qatar zal Wales het in groep B opnemen tegen achtereenvolgens de Verenigde Staten, Iran en Engeland. Die wedstrijden zullen vanuit Nederland met bovengemiddelde belangstelling worden gevolgd. Want als Oranje de achtste finales haalt, dan treft het daar een ploeg uit groep B. Oekraïne leek al heel vroeg op voorsprong te komen via Oleksandr Zintsjenko, een van de vijf spelers die in het buitenland speelt. De linkspoot van Manchester City schoot een vrije trap van dertig meten binnen terwijl de Welshe doelman Wayne Hennessey zijn muur nog stond te formeren. Maar de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz had de bal nog niet vrijgegeven en liet de vrije trap opnieuw nemen.

Met de onverdiende voorsprong op zak kon Wales na rust op de counter loeren. Bij zo'n snelle uitval schoot Aaron Ramsey een opgelegde kans ruim naast. Oekraïne domineerde ook na rust en kreeg een handvol halve kansen en via Tsyhankov ook een hele grote. Maar de middenvelder trof van dichtbij de voet van Hennessey.

Bah!

Jammer, al was het alleen maar om massamoordenaar Poetin te fokken.

Niet zo zielig doen door die oorlog dat heeft niks te maken met het feit dat ze niet goed genoeg zijn. Ze hebben al een Songfestival cadeau gekregen.

Die heet voortaan Jammerlenko

Gewoon te weinig kwaliteit dus,terecht dat Wales gaat

Gelukkig gaat Oekraïne niet naar het WK, maar Wales.

/  🏆 18. in NL

Oekraïne treft Wales in beladen finale om WK-ticket
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Wales maakt einde aan droom Oekraïne en pakt eerste WK-ticket sinds 1958Oekraïne is er zondagavond niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het WK voetbal van eind dit jaar in Qatar. In de emotioneel beladen finale van de play-offs om een ticket voor het eindtoernooi trok Wales aan het langste eind in Cardiff: 1-0. Goed gedaan 👍 Hebben die gasten van Wales een hart van steen?😘 Mooi want de kitsch tegen Schotland droop er ook vanaf.

Met het nodige geluk: Wales komt op voorsprong tegen OekraïneWales komt op voorsprong tegen Oekraïne, maar krijgt daar wel de nodige hulp bij. Een vrije trap van Gareth Bale wordt binnengekopt door Andrey Yarmolenko. Uitgerekend in zijn 108e interland.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

'Parasiet' in Madrid, maar Bale laat Wales dromen van eerste WK in 64 jaarGareth Bale vertrekt bij Real Madrid na negen jaar via de achterdeur. Bij Wales is de aanvaller de man die het land vanavond tegen Oekraïne voor het eerst sinds 1958 naar het WK moet leiden.
Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Oranje traint zonder vertrokken Van Dijk voor Nations League-duel met WalesHet Nederlands elftal is zondag zonder Virgil van Dijk begonnen aan de tweede training richting het uitduel met Wales in de Nations League. De aanvoerder heeft zaterdag het trainingskamp van Oranje verlaten en viert na een lang seizoen vakantie.

Van Gaal geeft basisspelers rust: Oranje traint met reserves voor duel met WalesHet Nederlands elftal is zaterdag met een bescheiden groep begonnen aan de eerste training voor het uitduel met Wales in de Nations League. Bondscoach Louis van Gaal heeft de spelers die vrijdag in de basis stonden tegen België (1-4-winst) rust gegeven. Hij oefent met de reserves.