Coach Kroatië ziet kansen tegen Brazilië: 'Maar hun kwaliteit is beangstigend'

• 📰 NUsport
  • 26 sec. here
  • News: 14%

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic ziet kansen om titelfavoriet Brazilië vrijdag te verslaan in de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar. De trainer is onder de indruk van het spel van de Zuid-Amerikanen, maar vindt Kroatië zeker niet kansloos.

Kroatië plaatste zich maandag voor de kwartfinale door in de beslissende strafschoppenreeks beter te presteren dan Japan. Beide landen stonden na 120 minuten spelen op 1-1. Brazilië won later op de dag eenvoudig van Zuid-Korea . De vijfvoudig wereldkampioen stond bij rust al op een 4-0-voorsprong.

"Realistisch gezien is Brazilië het sterkste team op dit WK. De kwantiteit, kwaliteit en de marktwaarde van de spelers is beangstigend. Maar we hebben niets te vrezen. We moeten met veel vertrouwen de wedstrijd ingaan en met plezier gaan voetballen." De coach ging dinsdag ook in op vragen over de wissel van Luka Modric bij het duel met Japan. De 37-jarige aanvoerder werd al snel in de verlenging naar de kant gehaald. Daardoor kon Modric geen penalty nemen in de strafschoppenreeks.

/  🏆 2. in NL

Felle Engelse kritiek op Brazilië-spelers, maar bondscoach geeft snel reactieDe Braziliaanse bondscoach Tite begrijpt de kritiek op de dansende spelers van Brazili\u00eb niet. De Engelse analist haalde dinsdag tijdens de wedstrijd tegen Zuid-Korea uit naar de spelers omdat ze na ieder doelpunt een dansje deden.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Bondscoach Kroatië zag onderschatting bij Japan: 'Moet je tegen ons nooit doen'De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic was dolgelukkig met zijn doelman Dominik Livakovic na zijn heldenrol in de penaltyserie tegen Japan. De sluitpost pakte drie strafschoppen en bracht zijn land daarmee naar de kwartfinale.

Maeda zet Japanse droom voort en maakt openingstreffer tegen KroatiëJapan is op een 1-0 voorsprong gekomen tegen Kroatië. Daizen Maeda stond op de goede plek en kreeg de bal uit een voorzet van Ritsu Doan onverwachts voor zijn voeten. Vervolgens kon hij Dominik Livaković verschalken. Kroatië staat nu een gigantische klus te wachten om alsnog door te gaan naar de kwartfinales.

Nagatomo wil dat Japanners als samoerai vechten in achtste finale tegen KroatiëLinksback Yuto Nagatomo heeft er bij zijn Japanse ploeggenoten op aangedrongen dat ze in de achtste finale van het WK voetbal tegen Kroatië 'de samoerai-instelling aan de rest van de wereld moeten laten zien'. Japan en Kroatië treffen elkaar maandag op het toernooi in Qatar.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Kroatische doelman Dominik Livakovic stopt drie penalty's: Kroatië kwartfinalisKroatië heeft zich ten koste van Japan geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Qatar. De vicewereldkampioen had er wel een verlenging en strafschoppen voor nodig om zich te ontdoen van Japan
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »