Celtic wint Old Firm en zet grote stap richting kampioenschap ondanks goal Dessers

• 📰 VoetbalPrimeur
  • 25 sec. here

Voetbal Nieuws

Celtic heeft de Old Firm met 2-1 gewonnen van Rangers FC. Daarmee is het gat tussen de twee Schotse grootmachten nu zes punten en lijkt Celtic hard op weg te zijn naar het kampioenschap. Voormalig Eredivisie-spits Cyriel Dessers was trefzeker voor Rangers.

Het was weer een verhit potje in Glasgow tussen de twee rivalen. Na ruim een half uur liet Matt O'Riley Celtic Park voor het eerst ontploffen, nadat de thuisploeg al een aantal keer dreigend was.Drie minuten later verdubbelde Celtic de voorsprong al, dankzij een eigen doelpunt van routinier John Lundstram. In de veertigste minuut deed Dessers wat terug voor de bezoekers; hij kopte de aansluitingstreffer achter doelman Joe Hart.

Vlak voor rust moest Rangers verder met tien man, een rode kaart kon niet ontbreken tijdens de Old Firm. Lundstram, maker van het eigen doelpunt, kreeg in de blessuretijd van de eerste helft direct rood van de scheidsrechter na een flinke overtreding.In minuut 55 moest O'Riley de wedstrijd beslissen vanaf de stip, maar hij miste zijn strafschop. Celtic kwam tegen de tien van Rangers nauwelijks in de problemen in de tweede helft en trok de overwinning over de streep.

/  🏆 20. in NL

Celtic verslaat Rangers in Old Firm ondanks goal Dessers: 54ste landstitel nabijCeltic heeft zaterdagmiddag in de Old Firm afgerekend met rivaal Rangers. In eigen huis was de koploper van de Schotse Premiership, ondanks een doelpunt van voormalig Eredivisionist Cyriel Dessers, met 2-1 te sterk. Het gat op de ranglijst tussen koploper Celtic en nummer twee Rangers is nu zes punten, met nog twee duels te spelen.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Dessers piekt als vanouds: Rangers mag blijven dromen van titelLees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

Rangers dankzij goudhaantje Dessers naar Schotse bekerfinaleLees meer

Celtic deelt Rangers knock-out uit en kroont zich officieus tot kampioenLees meer

Bij voetbalclub Celtic wappert vrijelijk de pridevlag: 'We zijn niet alleen'De Schotse club Celtic loopt voorop als het gaat om lhbti-acceptatie. 'De club is steeds progressiever en inclusiever geworden.'
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »