Bergwijn na vernedering in De Kuip: 'Totaal door ondergrens' • Volendam voor tegen RKC

• 📰 NOSsport
  • 101 sec. here
  • News: 44%

Vandaag het vervolg van speelronde 29 in de eredivisie, met een aantal heerlijke potjes op het menu. In dit blog volgen we alle actie.

RKC-verdediger Van den Buijs wil terugspelen naar keeper Vaessen, maar ziet de bal tot zijn grote schrik bijna in zijn eigen goal hobbelen."Nooit meer naar Arnhem", zingt NEC-trainer Rogier Meijer na de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Supporters van NEC hebben zich verzameld bij het eigen stadion.Rust in Volendam. De thuisploeg doet het goed vandaag, maar RKC valt ook wel erg tegen. Pas in de laatste fase voor rust vallen de Waalwijkers met enige overtuiging aan.

Spits Santiago Gimenez kwam niet tot scoren. Slot zit daar niet mee. "Het is een teamprestatie. We krijgen ook geen kansen tegen doordat hij zo hard werkt. Net zoals we door goede opbouw veel kansen krijgen."Het staat 1-0 voor Volendam! Mühren loopt heel slim weg uit de rug van een verdediger, wordt goed aangespeeld en schiet raak.John van 't Schip kon na de 6-0 vernedering van zijn Ajax tegen Feyenoord nog maar nauwelijks beseffen wat hem overkomen was.

Bij RKC krijgt Michiel Kramer centraal voorin weer eens de voorkeur boven David Min en Thierry Lutonda vervangt de geblesseerde Aaron Meijers.Het zit erop. Wat Feyenoord betreft had deze wedstrijd nog uren mogen duren.Geduldig speelt Feyenoord de bal rond, wetende dat er vast nog een keer een gaatje valt in de wankele defensie van Ajax. Er komt niet veel extra tijd bij, slechts twee minuten.In de 83ste minuut krijgt Ajax zijn eerste kans van de wedstrijd.

Van 't Schip zal zich langs de lijn afvragen hoe Stengs nou weer zo vrij kon komen. Ook in de eerste fase na rust heeft zijn ploeg weinig grip op Feyenoord.De tweede helft van Feyenoord-Ajax is begonnen en ook bij Go Ahead Eagles-Almere City wordt weer gevoetbald.FEY-AJA | 34' Doelpunt Feyenoord! Eerder dit seizoen werd het 0-4 voor Feyenoord in de Arena. Het laatste keer dat Feyenoord beide Klassiekers in een seizoen won, was in 2005/06. De club bracht toen een 'beruchte' dvd uit van die zeges. In de play-offs om Europees voetbal won Ajax vervolgens van Feyenoord

In de schaduw van de Klassieker wordt Go Ahead Eagles-Almere City gespeeld. We houden je hier op de hoogte van de hoogtepunten van die wedstrijd.De supporters van Feyenoord zoeken in de zon hun weg naar het stadion. Ajax-fans zijn ook dit jaar niet welkom bij de Klassieker in Rotterdam.Het zit erop in Arnhem, waar NEC met 0-3 wint. Wat een doffe ellende voor de spelers van Vitesse, die werkelijk alles gaven, maar nu met lege handen afdruipen.

/  🏆 12. in NL

Almere City en Volendam sluiten weekend af • Komt Volendam op gelijke hoogte met Vitesse?In dit liveblog lees je alles over de wedstrijden op zondag tijdens de 27ste speelronde van de eredivisie.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Prachtige vrije trap Van den Berg niet genoeg: PEC morst tegen VolendamPEC Zwolle is er niet in geslaagd om FC Volendam te verslaan. Een schitterende vrije trap van Davy van den Berg bleek niet genoeg voor een zege op de hekkensluiter: 1-1.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Hekkensluiter Volendam verder in de problemen na thuisnederlaag tegen AZDe 0-4 is al de achtste thuisnederlaag op rij voor de ploeg die nummer vier AZ amper tegenstand kan bieden en de concurrentie onderin verder ziet uitlopen.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

FC Volendam groeit wat in de wedstrijd tegen Almere City • Nog geen grote kansenIn dit liveblog lees je alles over de wedstrijden op zondag tijdens de 27ste speelronde van de eredivisie.

Almere op 1-0 tegen Volendam • Oosting en Van Wolfswinkel reageren op vertrek BrenetIn dit liveblog lees je alles over de wedstrijden op zondag tijdens de 27ste speelronde van de eredivisie.