• 📰 voetbalzonenl
  • 44 sec. here
  • News: 21%

België heeft zijn WK in Qatar geopend met een minieme overwinning tegen Canada

Wie had verwacht dat Canada zich als underdog zou terugtrekken op eigen helft, kwam bedrogen uit. De ploeg van bondscoach John Herdman zette de defensie van België in de eerste helft voortdurend onder grote druk. De Rode Duivels hadden daar veel problemen mee en gaven al na negen minuten een penalty weg door een handsbal van Yannick Carrasco, die een vrijwel zeker doelpunt van Tajon Buchanan voorkwam. Davies faalde van elf meter en zag zijn zwakke inzet gekeerd worden door Courtois.

België slaagde er ook daarna niet in om zich onder de druk van Canada uit te spelen. De Noord-Amerikanen probeerden het via Junior Hoilett en Alistair Johnston, die Courtois met de vuisten zag redden. Zeven minuten voor rust eiste Canada opnieuw een penalty, toen Axel Witsel op de voet ging staan bij Richie Laryea. Na een VAR-check besloot de arbitrage dat het te licht was voor een strafschop.

Nog voor rust hadden de Canadezen weer op gelijke hoogte kunnen komen, maar Buchanan gleed de bal na een lage voorzet van Laryea over. Kort na de pauze dokenopnieuw enorm gevaarlijk op. Jonathan David had moeten scoren, maar de spits kopte naast. De teleurstellend spelende Hazard werd na een uur gewisseld bij België. Met Leandro Trossard in de ploeg leken de Belgen meer controle over de wedstrijd te krijgen. Kansen werden met de minuut schaarser.

/  🏆 16. in NL

België begint WK met zorgwekkende zege op Canada: Batshuayi matchwinnerBelgi\u00eb is de WK-start zonder kleerscheuren doorgekomen. Canada was in grote delen van de wedstrijden de bovenliggende partij, maar vergat te scoren. Michy Batshuayi maakte het enige doelpunt in het Ahmed bin Ali Stadium.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

België opent WK met zege, ondanks matige wedstrijd tegen CanadaDe Rode Duivels, derde op het vorige WK in Rusland, begint het WK in Qatar met een benauwde zege: 1-0. In de elfde minuut miste Canada een strafschop.
Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Goed nieuws voor België: Hazard start als aanvoerder tegen Canada'Hij heeft het de laatste twee jaar lastig bij zijn club, maar bij de nationale ploeg is zijn situatie compleet anders', zegt bondscoach Roberto Martinez. 'Met hem erbij zijn we sterker. Hij heeft ervaring en talent.' Wat is het goeie nieuws? 'Goed nieuws' hé? :p Lekker origineel NOS, De Speld nadoen..

België worstelt zich langs Canada en begint WK met zegeBelgië is het WK voetbal in Qatar woensdag begonnen met een moeizame 1-0-overwinning op Canada. De Noord-Amerikanen misten in Al Rayyan een strafschop en nog veel meer kansen, terwijl Michy Batshuayi wel trefzeker was en zo matchwinner werd voor de Belgen. Onterecht. Canada was beter,maar totaal niet effectief
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Niet terecht, maar hij telt: België overleeft Canadese storm en scoortBelgië staat met de rug tegen de muur, maar gaat rusten met een 0-1 voorsprong. Het is Michy Batshuayi die scoort tegen Canada, dat in de eerste helft goed speelde en veel kansen kreeg op de openingstreffer.

Het WK-programma van morgen: België, Duitsland en Spanje beginnen aan WKOp de vierde dag van het WK komt België voor het eerst in actie. Vier jaar na de bronzen medaille zal dit de laatste kans op een wereldtitel zijn voor de 'gouden generatie' van de 'Rode Duivels'. Verder beginnen Duitsland, Spanje en Marokko aan de mondiale eindronde.