AZ zwoegt en ploetert, maar wint mede dankzij scorende basisdebutant van Go Ahead

• 📰 NOSsport
  • 46 sec. here
  • News: 22%

Het ging niet van een leien dakje, maar AZ wint thuis wel met 2-0 van Go Ahead Eagles. De vrolijkste man op het veld was basisdebutant Myron van Brederode, die het tweede doelpunt voor zijn rekening nam.

AZ heeft er hard voor moeten werken, maar is het nieuwe seizoen wel begonnen met een overwinning. Dankzij treffers van Vangelis Pavlidis en basisdebutant Myron van Brederode werd Go Ahead Eagles in Alkmaar met 2-0 geklopt.

Na een tamme openingsfase van beide kanten wist AZ de bezoekers halverwege de eerste helft steeds verder achteruit te drukken. Dat leverde een aantal kansen en mogelijkheden op, maar met name Dani de Wit had zijn vizier niet op scherp staan.De beste kans voor Go Ahead kwam op naam van aanvoerder Bas Kuipers. Maar ook in zijn 113de eredivisieduel wist de linksback niet te scoren. Zijn kopbal werd op katachtige wijze over de lat getikt door AZ-keeper Hobie Verhulst.

Go Ahead had tot die openingstreffer in de tweede helft nog geen serieuze aanval ondernomen, maar moest nu uit zijn schulp kruipen. Het lukte de ploeg uit Deventer echter maar niet om gevaarlijk te worden.AZ-middenvelder De Wit moest nog vrezen voor een rode kaart nadat hij met de elleboog het gezicht van José Fontan raakte. De VAR riep arbiter Allard Lindhout naar het scherm, die oordeelde dat een gele kaart voldoende was.

/  🏆 12. in NL

AZ besluit eerste Eredivisie-speelronde met moeizame overwinning op Go AheadAZ is het nieuwe seizoen begonnen met een 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles. In eigen huis waren Vangelis Pavlidis en Myron van Brederode de makers van de doelpunten.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Basisdebutant Van Brederode en Pavlidis bezorgen AZ thuiszege op Go AheadAZ heeft de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen zondag moeizaam gewonnen. De ploeg van coach Pascal Jansen was dankzij twee doelpunten in de laatste twintig minuten met 2-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Basisdebutant Myron van Brederode schiet AZ pas laat in veilige havenAZ heeft zondagmiddag geen fout gemaakt tegen Go Ahead Eagles
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

‘Feyenoord moet oppassen voor het AZ-scenario, het zag er echt niet uit’Marciano Vink vreest dat Feyenoord al in de eerste weken van het nieuwe Eredivisie-seizoen een achterstand gaat oplopen ten opzichte van de overige topclubs Goed gezien Vink😄 Waardeloze idioot

Wekdienst 7/8: Mijnenjager sluit aan bij vloot NAVO • Start eredivisieseizoen Feyenoord en AZNieuws, weer, verkeer: met dit overzicht begin je geïnformeerd aan de dag. FC Twente ook hè.... Kop aangepast: NAVO moordenaars gaan op pad. NAVO moordenaars op pad. Want aanvallen noemt men tegenwoordig verdedigen in propagandataal.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »