• 📰 voetbalzonenl
  • 60 sec. here
  • News: 27%

AZ heeft vrijdagavond het ingelaste oefenduel met Telstar niet winnend kunnen afsluiten

te breken. Dankzij een penalty van Teun Koopmeiners werd een nederlaag wel voorkomen: 1-1. AZ speelt komende woensdag thuis tegen Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League.

Stengs zat vanwege een spierblessure niet bij de wedstrijdselectie. De aanvallende middenvelder van AZ is nog een twijfelgeval voor het duel met Plzen. De Alkmaarders begonnen zonder Stengs vrij goed aan de wedstrijd. Myron Boadu kopte in de zesde minuut in kansrijke positie over, terwijl Tijjani Reijnders enkele minuten later een nog grotere kans om zeep hielp door van dichtbij naast te mikken.

In het vervolg van de eerste helft had AZ weliswaar de bal, echt in de problemen kon de defensie van Telstar niet gebracht worden. Op slag van rust sloegen de Velsenaren zelf wél toe. Vincent Regeling, die de laatste vier seizoenen uitkwam voor Jong AZ, kopte uit een hoekschop raak: 0-1. In de tweede helft bleef de ploeg van Slot grote moeite houden met het creëren van kansen. Er was een kwartier voor tijd een penalty voor nodig om de gelijkmaker te produceren.

Oussama Idrissi werd na een kenmerkende dribbel afgestopt door middel van een ongelukkige handsbal van Telstar, waarna Teun Koopmeiners het karwei vanaf elf meter afmaakte: 1-1. AZ had vlak daarna de winnende treffer moeten maken. Reijnders schoot de bal echter voor een leeg doel over.

/  🏆 16. in NL

Twee bevestigde coronagevallen in aanloop naar AZ - Viktoria PlzenEr zijn twee coronagevallen bij AZ-tegenstander Viktoria Plzen ucl az viktoriaplzen
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Duel tussen AZ en Fortuna plots afgelast vanwege positieve testDe oefenwedstrijd tussen AZ en Fortuna gaat niet door az fortuna

'Homogerelateerd geweld in asielzoekerscentra wordt nauwelijks aangepakt'De Stichting LGBT Asylum Support pleit voor speciale units voor lhbti-asielzoekers en voor meer voorlichting.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Steven Kruijswijk zegt af voor de Tour, kenners reageren: 'Waardeloos voor hem'Het had zo mooi kunnen worden. Steven Kruijswijk werd vorig jaar derde in de Tour de France. De renner uit Nuenen was voor de komende editie een outsider. Een breukje in zijn schouder na een valpartij gooit roet in het eten. Geen Tour dit jaar voor Kruijswijk. Heel vervelend zeggen de kenners.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »