Atlético Madrid zet stadion in vuur en vlam; verrassende nederlaag Bosz

• 📰 voetbalzonenl
  • 62 sec. here
  • News: 28%

In een vermakelijke wedstrijd hebben Atlético Madrid en Juventus elkaar woensdagavond in evenwicht gehouden

In de eerste tien minuten dicteerde Juventus het tempo, maar de ploeg van Maurizio Sarri vond geen weg door de achterhoede van Atlético. In de tegenaanval werd de thuisploeg juist wel tweemaal dreigend in de openingsfase. Beide keren kwam het gevaar van João Félix, die in de elfde minuut veel meters maakte op de vijandelijke helft, De Ligt van zich afhield en een laag schot afvuurde. Wojciech Szczesny hield de bal uit de hoek.

In het restant van de eerste helft kwam het tempo steeds lager te liggen. Serieuze kansen waren er niet meer, al probeerde Atlético wel met ressie te spelen. In de tweede helft trok Juventus de wedstrijd echter naar zich toe. Het was Juan Cuadrado, de enige nieuweling in de basis ten opzichte van het competitieduel met Fiorentina , die op prachtige wijze de score opende.

Opnieuw counterden de bezoekers met succes; ditmaal stoomde Alex Sandro op en legde hij de bal panklaar voor Blaise Matuidi, die de 0-2 binnenknikte. Toch was het duel daarmee nog niet gespeeld. Twintig minuten voor tijd vond Atlético de aansluiting via Stefan Savic, die van dichtbij raak kopte nadat Giménez een vrije trap had verlengd met het hoofd.

Bayer was in de tweede helft niet in staat om een nederlaag te voorkomen, al zocht men regelmatig het doel van Guilherme op en kreeg men ook kansen op een doelpunt. Kai Havertz kopte enkele minuten na rust over en een vrije trap van Kevin Volland ging maar net naast. Bosz zag echter lijdzaam toe hoe de vele foute passes, met name in de laatste meters, niet bevorderlijk waren voor de continuïteit van het spel van zijn ploeg, ondanks ruim 75 procent aan balbezit.