Athletic wint voor 24ste keer (!) in clubhistorie Spaanse beker

• 📰 VI_nl
  • 65 sec. here
  • News: 29%

Athletic Club heeft zich ten koste van Real Mallorca gekroond tot winnaar van de Copa del Rey.

De huidige nummer vijf van La Liga kon feestvieren na een zinderende finale, die pas ruim na middernacht eindigde.Al 23 keer in de clubgeschiedenis kroonde Athletic zich tot winnaar van het Spaanse bekertoernooi. Duizenden Basken waren naar Sevilla gereisd met de hoop hun team de 24ste bekerwinst te zien binnenslepen. Dat scenario leek ver weg toen Mallorca in de 21ste minuut de leiding nam.

Zo kwam pas de tweede bekerwinst voor Mallorca dichtbij. De club had de Copa del Rey in 2003 al eens gewonnen, toen nog met spelers als Samuel Eto'o en Walter Pandiani in de selectie. Mallorca gaf in de eerste helft weinig grote kansen weg, maar kon niet voorkomen dat in de vijftigste minuut de voorsprong uit de handen glipte. Oihan Sancet ging met een loopactie het strafschopgebied in en werd bereikt door Nico Williams. De aanvallende middenvelder benutte de kans feilloos: 1-1.

Bij die goal bleef het in de reguliere speeltijd, waardoor na middernacht aan de verlenging begonnen werd. Het was een uitputtingsslag in Estadio de La Cartuja in Sevilla. De krachten vloeiden weg en dat kwam het veldspel niet ten goede. Athletic kwam in de tweede helft van de verlenging wel tot een zeer goede kans. Nico Williams kreeg na een knappe aanval over rechts de bal er van dichtbij niet in.

Een strafschoppenserie moest uitsluitsel bieden. Daarin trok Athletic aan het langste eind. Zowel Manu Morlanes als Nemanja Radonjic faalde vanaf elf meter voor Mallorca. Na de rake strafschop van Alex Berenguer kon het Baskische feest beginnen. Athletic is met bekerwinst ook direct zeker van Europa League-voetbal.Ten Hag: 'Ik ben ook volgend jaar de manager van Man Utd'

/  🏆 6. in NL

Mede dankzij 24ste goal Pavlidis wint AZ van VitesseIn Alkmaar wordt het 2-0. Dani de Wit breekt na rust de ban en topscorer Vangelis Pavlidis bepaalt de eindstand op 2-0.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Lees terug: PSV op tandvlees naar winst na spectaculaire slotfase in DeventerLees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

Lees terug: FC Emmen verliest in eigen huis van TOP OssFC Emmen verloor afgelopen vrijdag van VVV met 2-0 Stensrud kopt de gasten uit Oss op voorsprong, 0-1 Scheidsrechter Pérez keurt een doelpunt van Konings af FC Emmen verliest in eigen huis van TOP Oss
Bron: RTVDrenthe - 🏆 10. / 61 Lees verder »

Lees terug: FC Emmen pakt de volle buit tegen Jong Utrecht na knotsgekke slotfaseFC Emmen wint met 3-2 bij Jong Utrecht Het beslissende doelpunt werd gemaakt door Desley Ubbink Door de zege doet Emmen weer volop mee in de strijd om play-offs

LIVE: lees hier alles over de persconferentie van Koeman terug (gesloten)Ronald Koeman houdt maandagmiddag om 16.30 uur een persconferentie in Zeist. De selectie van het Nederlands elftal is in de loop van de maandag aangekomen en bereidt zich de komende dagen voor op de oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »