• 📰 NUsport
  • 42 sec. here
  • News: 20%

Update: Arsenal loopt dankzij spectaculaire zege verder uit op Manchester City

Koploper Arsenal heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Premier League. De Londenaren wonnen in een spektakelstuk met 2-4 bij Brighton & Hove Albion nadat eerder op de dag concurrent Manchester City bleef steken op een 1-1-gelijkspel tegen Everton.

De vroege treffer luidde een levendige eerste helft in, waarin Brighton & Hove Albion zeker van zich afbeet. Zo bracht Arsenal-keeper Aaron Ramsdale fraai redding op een schot van Leandro Trossard. Maar Arsenal had het beste van het spel en zes minuten voor rust viel de 0-2. Aanvoerder Martin Ødegaard trof doel nadat de thuisploeg een hoekschop matig had verwerkt.Kort na rust sloeg Arsenal nogmaals toe en deze keer was Eddie Nketiah de gevierde man.

Manchester City liet dus een steek vallen tegen Everton. Een juweel van een doelpunt van Everton-aanvaller Demarai Gray brak de ploeg van basisspeler Nathan Aké op: 1-1. Manchester City was via John Stones vlak voor rust dicht bij de 2-0. De verdediger raakte de paal, waardoor de bezoekers na de hervatting nog mochten hopen op een positief resultaat.