Anouar Kali: ‘Trainer zei dat ik de corner moest nemen, maar gelukkig weigerde Lundqvist’

• 📰 omroepbrabant
  • 39 sec. here
  • News: 19%
  • Publisher: 59%

Een geluk bij een ongeluk was het misschien wel. Ruud Brood riep in de 92ste minuut van de wedstrijd Anouar Kali naar zich toe. Hij vertelde de middenvelder dat hij eventueel ook de corner zou mogen nemen. Kali liep naar Lundqvist, de nemer, maar die weigerde en vertelde Kali dat het nu goed zou komen.

En dat gebeurde ook. Menno Koch kopte de corner van Lundqvist binnen, waardoor NAC met 1-2 won bij Excelsior. “Lundqvist mocht de corner wel nemen”, stelt NAC-trainer Ruud Brood na afloop. “Maar hij moest de corner wel kort nemen, want die corners werden de gehele wedstrijd niet goed genomen. Ze kwamen in niemandsland. Maar als hij ze zo neemt, dan mag hij ze blijven nemen.”Tekst gaat verder onder de tweet.

Volgens Kali stond Lundqvist erop dat hij ook de laatste standaardsituatie van NAC zou nemen. “Ik liep naar hem toe en vertelde hem dat ik deze een keer zou nemen”, zegt de middenvelder van NAC. “Dus ik liet het maar gaan en hoopte dat ik het verkeerd had. En dan gaat die bal erin. Ik keek hem aan en hij mij en we moesten allebei lachen. Fantastisch toch?”

NAC kreeg al veel eerder in de wedstrijd de kansen om meer te scoren. In de eerste helft was het niet gek geweest als de hekkensluiter ging rusten met een voorsprong, maar NAC en de supporters moesten dus wachten tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd. "Ik heb heel veel dingen meegemaakt, dus ik blijf wel rustig", zegt Kali. "De ontlading bij de supporters was fantastisch.

/  🏆 14. in NL

Louis van Gaal aangepakt: ‘Toen ik zag wat hij zei, moest ik grinniken’Andy Cole is het niet eens met de analyse van Louis van Gaal cole vangaal manunited mufc
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Van Bronckhorst: ‘Ik vond dat ik een lijn moest trekken, ook door het verleden’Van Bronckhorst: ‘Ik vond dat ik een lijn moest trekken, ook door het verleden’ berghuis feyenoord

‘Als de trainer zegt dat ik geen Ronaldo of Messi ben, dan is dat zo’Massimiliano Allegri ziet de komende weken met vertrouwen tegemoet juventusfc

‘Aantrekkelijke aanbieding’ Barcelona genegeerd: ‘Daarom weigerde ik het’Philipp Lahm vertelt waarom hij Bayern München trouw bleef lahm fcbayern barcelona

‘Ik heb maar twintig minuten gekeken, ik heb veertien internationals’Maurizio Sarri weigert zich onder druk te laten zetten door de fans, die Callum Hudson-Odoi graag in het elftal van Chelsea zien sarri chelsea hudsonodoi

Huntelaar: ‘Ik had daar kunnen voetballen, maar daar had ik geen zin in’Klaas-Jan Huntelaar is gebrand op een goed resultaat tegen PSV ajapsv huntelaar ajax psv

‘Hij gaf beleefd antwoord op vraag over Zidane, maar hij is hier gelukkig’Volgens Ole Gunnar Solskjaer moet er niet te veel achter de 'flirt' van Paul Pogba met Real Madrid gezocht worden pogba realmadrid mufc