Ajax worstelt en komt ook in de Galgenwaard niet boven: 4-3 nederlaag bij FC Utrecht

• 📰 NOS
  • 24 sec. here

FC Utrecht geeft een 2-0 voorsprong weg, komt terug van een 2-3 achterstand, maar wint de wedstrijd in het rechter rijtje van de eredivisie alsnog.

Met een 4-3 zege in eigen huis heeft FC Utrecht het zwalkende Ajax nog verder in het moeras geduwd. De Amsterdammers oogden in de Galgenwaard opnieuw defensief machteloos en slaagden er in aanvallend opzicht nog altijd niet in een vuist te maken. Ajax leek met FC Utrecht, hekkensluiter van de eredivisie, de ideale ploeg te treffen om het geschonden blazoen enigszins op te poetsen.

De thuisploeg profiteerde dankbaar van de schutterende Ajax-defensie en leek dankzij treffers van Ryan Flamingo en Mike van Hoorn kort na rust al op rozen te zitten. Ajax kende daarop een wonderbaarlijke wederopstanding. De IJslander Kristian Hlysson bracht in twee minuten tijd beide ploegen weer in evenwicht. De Amsterdammers leken daarop zelfs met de volle buit aan de haal te gaan, nadat Steven Bergwijn vanaf de strafschopstip voor 2-3 had gezorgd.

/  🏆 5. in NL

Voorzichtige start in De Galgenwaard: speldenprikjes FC Utrecht en AjaxDe opstelling van Ajax voor het belangrijke uitduel bij FC Utrecht is bekend. Trainer Maurice Steijn ruimt onder meer basisplaatsen in voor Anton Gaaei, Borna Sosa en het talent Kristian Hlynsson.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Moeizame eerste helft tussen Utrecht en Ajax • Nog weinig kansen in GalgenwaardVier duels in de eredivisie: FC Utrecht-Ajax, Heracles-FC Twente, Excelsior-PEC Zwolle en Go Ahead-Sparta.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Utrecht maakt meteen na rust de 2-0 • Ajax in de penarie in de GalgenwaardVier duels in de eredivisie: FC Utrecht-Ajax, Heracles-FC Twente, Excelsior-PEC Zwolle en Go Ahead-Sparta.

De bal rolt in De Galgenwaard: kraker FC UtrechtDe opstelling van Ajax voor het belangrijke uitduel bij FC Utrecht is bekend. Trainer Maurice Steijn ruimt onder meer basisplaatsen in voor Anton Gaaei, Borna Sosa en het talent Kristian Hlynsson.

- Ajax is begonnen • Aftasten in openingsfase in GalgenwaardVier duels in de eredivisie: FC Utrecht-Ajax, Heracles-FC Twente, Excelsior-PEC Zwolle en Go Ahead-Sparta.