Ajax wint kampioenskraker tegen PSV en pakt laatste strohalm

• 54 sec. here
  • News: 25%
  • Publisher: 59%

Ajax wint kampioenskraker tegen PSV en pakt laatste strohalm ajapsv

Beide ploegen begonnen zeer fel aan de wedstrijd. Ajax kreeg na drie minuten de eerste grote kans, maar het was PSV-verdediger Nick Viergever die de bal ternauwernood van de lijn wist te halen. Ajax begon sterker dan PSV. De Eindhovenaren probeerden er via de counter snel uit te komen. Dat lukte in het eerste kwartier bij vlagen maar tot echte kansen kwam PSV niet.Echt gevaarlijk werden beide ploegen niet, maar na 29 minuten kwam Ajax toch op voorsprong.

In het vervolg van de eerste helft lukte het PSV niet om tot echte kansen te komen. De drie aanvallers van de Eindhovenaren hebben Ajax-doelman Onana niet één keer onder vuur genomen. PSV had na rust meer de bal dan Ajax en kreeg na 53 minuten de eerste echte grote kans. Lozano werd diep gestuurd, maar de Mexicaan stuitte met zijn schot op Onana. Even later beging Mazraoui een overtreding op Angeliño, waar de rechtsback van Ajax na inmenging met de VAR rood voor kreeg. Uit de vrije trap -rond de middellijn- scoorde PSV niet veel later de gelijkmaker uit. Luuk de Jong kwam voor Onana en knikte de bal in het lege doel: 1-1.

Gesterkt door de bizarre statistiek dat er dit seizoen al 17 doelpunten werden gemaakt vanaf de 85ste minuut begon het aanvallend wisselende PSV vervolgens met een heuse belegering. Luuk de Jong kopte drie minuten voor tijd voorlangs, maar verder kwamen de bezoekers niet in de liefst zes minuten extra tijd. Ajax wel: David Neres zorgde diep in blessuretijd voor een pandemonium op de Amsterdamse tribunes.