Ajax Onder 18 verslaat Besiktas in wedstrijd met drie rode kaarten

• 📰 voetbalzonenl
  • 44 sec. here
  • News: 21%

Lees verder

Het bezoek uit Amsterdam domineerde in het restant van de eerste helft zonder groots te spelen en gaf tegelijkertijd achterin vrijwel niets weg. De leeftijdsgenoten van Besiktas verdedigden echter ook goed, waardoor het bij de voltreffer van Van Axel Dongen bleef. De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en dwong doelman Charlie Setford tot enkele reddingen in slechts een paar minuten tijd.

Ajax zocht meer de aanval op naarmate de tweede helft vorderde, maar pogingen van met name Christian Rasmussen en Gabriel Misehouy misten precisie. Ook invaller Eskild Munk Dall liet na om het duel in het slot te gooien. Doelman Emre Bilgin keerde twintig minuten voor tijd zijn eerste poging en een minuut later kwam Ajax met vier man voor het doel te staan, maar door een matige pass van Dall bleef de 0-2 uit.

In de slotfase kon het duel nog alle kanten op. Een kwartier voor tijd stond Setford met een fantastische redding de gelijkmaker in de weg, terwijl Raphaël Sarfo en opnieuw Dall nalieten om de 0-2 te maken. Voor Jayden Banel zat het duel er na 87 minuten op: hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een wilde overtreding. In de slotminuten trof Besiktas nog de paal en ontstond er ook een opstootje tussen de spelers van Besiktas en Ajax.