• 📰 omroepbrabant
  • 41 sec. here
  • News: 20%

Bij ongeregeldheden zondagmiddag na de derby tussen Willem II en NAC Breda is een agent gewond geraakt aan zijn hoofd. De politie is een onderzoek gestart naar de relschoppers.

De derby in het Koning Willem II Stadion in Tilburg duurde maar zo'n 52 minuten. Nadat scheidsrechter Edwin van de Graaf in de eerste helft het duel tijdelijk stillegde omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid, volgde vroeg in de tweede helft een fakkel bij de cornervlag. Hierop werd besloten het duel definitief te staken.

Het restant van het duel wordt dinsdagmorgen om half elf zonder publiek uitgespeeld. Daartoe is besloten na overleg tussen de KNVB, clubs, gemeente Tilburg en politie. Na de wedstrijd misdroeg een groep aanhangers van Willem II zich. Er werden onder andere stokken, prullenbakken en een hek naar de Mobiele Eenheid gegooid."We moesten optreden tegen een kleine groep die de confrontatie met NAC-supporters en de politie zocht. Daarbij is een agent gewond geraakt."

Een 23-jarige man uit Oisterwijk is opgepakt voor belediging. Mogelijk volgen nog meer aanhoudingen, want er is een onderzoek gestart naar de raddraaiers. Er is tevens een onderzoek aan de gang naar de daders die voorwerpen op het veld gooiden. Als Willem II een boete krijgt van de KNVB wil de club die op hen verhalen.

/  🏆 14. in NL

- Live: Willem II - NAC Breda, Zondag 3 september 2023De complete wedstrijdpagina van Willem II tegen NAC Breda (Eerste Divisie) op Voetbalzone. Met een voor- en nabeschouwing, opstellingen, scoreverloop, teamanalyse en reacties van onze bezoekers.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Willem II-NAC tijdelijk gestaakt nadat voorwerpen op veld worden gegooidHet duel tussen Willem II en NAC Breda is zondagmiddag na een half uur tijdelijk gestaakt. Supporters van de Tilburgse club gooiden met voorwerpen op het veld nadat de bezoekers op 0-2 kwamen.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

Brabantse derby Willem II - NAC na 50 minuten mogelijk definitief gestaaktLees verder

Vuurwerk op het veld gegooid: Willem II-NAC voor de tweede keer gestaaktDe wedstrijd Willem II-NAC is zondagmiddag voor de tweede keer stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Toen supporters in de eerste helft spullen op het veld gooiden, werd de wedstrijd ook al stilgelegd. De stadionspeaker vroeg de supporters toen om daarmee te stoppen. Toch belandde er vroeg in de tweede helft vuurwerk bij de cornervlag, waarop scheidsrechter Edwin van de Graaf opnieuw het duel weer stillegde. De stand was toen 0-3 in het voordeel van NAC.

Brabantse derby tussen Willem II en NAC na 50 minuten definitief gestaaktLees verder