کاهش چشمگیر صادرات نفت اوپک در سال ۲۰۲۰ | DW | 15.01.2021

26/10/1399 09:33 ب.ظ

سازمان اطلاعات انرژی ایالات متحده برآورد کرد که درآمد خالص صادرات نفت اوپک در سال ۲۰۲۰ به پایین‌ترین سطح خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است. درآمد خالص ایران از صادرات نفت در ۹ ماه نخست این سال ۱۱ میلیارد دلار بوده است.

سازمان اطلاعات انرژی ایالات متحده برآورد کرد که درآمد خالص صادرات نفت اوپک در سال ۲۰۲۰ به پایین‌ترین سطح خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است. درآمد خالص ایران از صادرات نفت در ۹ ماه نخست این سال ۱۱ میلیارد دلار بوده است. بر اساس آماری که سازمان اطلاعات انرژی آمریکا منتشر کرد، صادرات نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال گذشته میلادی حدود ۳۲۳ میلیارد دلار (بدون تعدیل تورم) کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است.

علت اصلی این روند منفی کاهش تقاضای جهانی برای فرآورده‌های نفتی بوده که بیش از هر چیز حاصل گسترش بیماری کووید ۱۹ است. سازمان اطلاعات انرژی آمریکا درآمد ایران از فروش نفت در ۹ ماه نخست ۲۰۲۰ را ۱۱ میلیارد برآورد کرده است.

صادرات نفت و محصولات نفتی ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۳۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۸ حدود ۶۷ میلیارد دلار بوده است. دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید هفته گذشته عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «در سال ۹۸ و سال ۹۹ (تاکنون) درآمد ناشی از صادرات نفت ایران جمعاً کمتر از ۲۰ میلیارد دلار و دسترسی بانک مرکزی به آن نیز بسیار کم‌تر بود.» headtopics.com

به گفته همتی، درآمد سالانه ارزی ایران از صدور نفت «در سال‌های قبل از آن» بیش از ۴۰ میلیارد دلار بوده است. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران هم در خرداد ماه گفته بود، مجموع درآمد نفتی این کشور در سال ۱۳۹۸ حدود هشت میلیارد دلار بوده است.

ادامه مطلب:
dw_persian »

کاهش چشمگیر صادرات جنگی آلمان در سه ماهه نخست سال جاری | DW | 14.04.2021دولت آلمان صادرات نظامی خود در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ به کشورهای غیر اروپایی یا غیر عضو ناتو را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. قطر بیش‌ترین تسلیحات صادراتی آلمان را در این مدت دریافت کرده است.

ابراز خوش‌بینی اپیدمیولوژیست آمریکایی از کاهش چشمگیر مرگ و میر مبتلایان به کرونادکتر آنتونی فاوچی، اپیدمیولوژیست آمریکایی و مشاور ارشد بیماری همه‌گیر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا،

کاهش چشمگیر حجم آب زیرزمینی در ایراناخیراً سه تن از محققان ایرانی به نام‌های 'سمانه اشرفی'، 'علی ناظمی' و 'امیرآقاکوچک' مقاله‌ای نوشته‌اند که در مجله 'نیچر' منتشر شده و در آن به بررسی حجم آب‌های زیرزمینی طی چند سال اخیر در ایران پرداخته‌اند که ما به طور خلاصه در این گزارش به آن پرداخته‌ایم. ناگهان چقدر زود دیر می شود. لطفا خواهشا التماسا جان پدر و مادر کاری بکنیددددددددددددد... چشم بسته غیب گفت! یه چیزی هم من بگم اما به کسی نگیدا جمعیت ایران و وسعت کشاورزی و باغی و... هم با ۵۰ سال پیش بسیار تفاوت پیدا کرده احتمالاً چین همه ذخایر آبی ایران مصرف کرده. لعنت به چین غارتگر و کمونیست نه_به_قرارداد_٢٥_ساله_با_چين

کاهش چشمگیر واردات گاز طبیعی ترکیه از ایران در سال 2020میزان واردات گاز طبیعی ترکیه از ایران در سال 2020 نسبت به سال پیش از آن 31.2 درصد کاهش یافت و به 5.3 میلیارد مترمکعب رسید. - خبرگزاری آناتولی

افزایش چشمگیر صادرات مواد غذایی ترکیه در سال 2020به گفته کارشناسان میزان صادرات بخش صنعت مواد غذایی ترکیه علی رغم همه گیری جهانی در 2020 به بیش از 20 میلیارد دلار خواهد رسید. - خبرگزاری آناتولی

عکس تزئینی است

بر اساس آماری که سازمان اطلاعات انرژی آمریکا منتشر کرد، صادرات نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال گذشته میلادی حدود ۳۲۳ میلیارد دلار (بدون تعدیل تورم) کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است.

علت اصلی این روند منفی کاهش تقاضای جهانی برای فرآورده‌های نفتی بوده که بیش از هر چیز حاصل گسترش بیماری کووید ۱۹ است.

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا درآمد ایران از فروش نفت در ۹ ماه نخست ۲۰۲۰ را ۱۱ میلیارد برآورد کرده است.

صادرات نفت و محصولات نفتی ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۳۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۸ حدود ۶۷ میلیارد دلار بوده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

هفته گذشته عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «در سال ۹۸ و سال ۹۹ (تاکنون) درآمد ناشی از صادرات نفت ایران جمعاً کمتر از ۲۰ میلیارد دلار و دسترسی بانک مرکزی به آن نیز بسیار کم‌تر بود.»

به گفته همتی، درآمد سالانه ارزی ایران از صدور نفت «در سال‌های قبل از آن» بیش از ۴۰ میلیارد دلار بوده است.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران هم در خرداد ماه گفته بود، مجموع درآمد نفتی این کشور در سال ۱۳۹۸ حدود هشت میلیارد دلار بوده است.

آمار ۲۰۱۹

داده‌های سازمان اطلاعات انرژی آمریکا حاکی از آن است که اعضای اوپک در سال ۲۰۱۹ حدود ۵۹۵ میلیارد دلار درآمد خالص از طریق صادرات داشته‌اند که نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهشی ۱۷درصدی به‌شمار می‌رود.

به گفته سازمان اطلاعات انرژی علت این امر، پایین آمدن بهای نفت خام و کاهش تولید آن بوده است که بخشی از آن بر اثر اختلالات در تولید و بخشی نیز به دلیل محدودیت‌های داوطلبانه تولید اعضای اوپک بوده است.

بیشترین سهم از کل درآمد اوپک در سال ۲۰۱۹ را عربستان سعودی به خود اختصاص داده است که ۲۰۲ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

سهم سرانه خالص شهروندان کشورهای عضو اوپک از فروش نفت در سال ۲۰۱۹ یک‌هزار و ۱۰۰ دلار بوده که در مقایسه با یک‌هزار و ۴۷۶ دلار در سال ۲۰۱۸ کاهشی ۱۹درصدی محسوب می‌شود.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی می‌کند که سهم سرانه آنها در سال۲۰۲۰ به ۶۳۸ دلار برسد.

کاهش درآمد این کشورها می‌تواند به واردات کالا، تأمین بودجه برنامه‌های اجتماعی و حمایت از خدمات عمومی آسیب برساند.

سازمان نام‌برده پیش‌بینی کرده است که درآمد اوپک در سال ۲۰۲۱ اندکی افزایش یابد و به ۳۹۷ میلیارد دلار برسد. علت این روند مثبت بهبود تقاضای جهانی، کاهش تولید اعضای اوپک و افزایش قیمت نفت خام است.

روز هشتم ژانویه (۱۹ دی) در بازارهای جهانی بهای نفت برنت با افزایشی ۸۸ سنتی، به بالای ۵۵ دلار رسید. این بالاترین بهای نفت از ماه فوریه ۲۰۲۰ تاکنون است.

در همین زمینه: