چرا شلاق و اعدام در میدان‌های ورزشی به افغانستان برگشت؟

  • 📰 bbcpersian
  • ⏱ Reading Time:
  • 66 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 30%
  • Publisher: 51%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

«وقتی مقام‌های طالبان اولین نفر را برای اجرای مجازات شلاق به استادیوم فوتبال آوردند، ضربان قلبم آن قدر تند شد که می‌توانستم صدای آن را بشنوم. باورم نمی‌شد که این اتفاق‌ها دارد واقعا رخ می‌دهد و صحنه‌هایی از یک فیلم یا کابوس نیست.» این را جمعه خان ۲۱ ساله و اهل افغانستان می‌گوید که نامش را برای حفظ امنیت او تغییر داده‌ایم.

پایان پادکستذبیح‌الله مجاهد،‌ سخنگوی دولت طالبان، به بی‌بی‌سی گفت:‌ «بر اساس قانون شریعت،‌ رهبر ما موظف به اجرای چنین احکامی است. خداوند در قرآن می‌فرماید مردم باید شاهد چنین مجازات‌هایی در ملا عام باشند تا درس عبرت بگیرند. این وظیفه ما است که مطابق قوانین شریعت این احکام را اجرا کنیم.»

او از بزرگترها شنیده که سربازان طالبان در دهه ۱۹۹۰ میلادی، چگونه مردم را در اماکن عمومی لت و کوب می‌کردند، اعضای بدنشان را می‌بریدند یا اعدامشان می‌کردند. اما آن روز او خود برای اولین بار از نزدیک شاهد چنین خشونتی بود.«بیشترشان مثل من جوان بودند. سربازان طالبان اجازه نمی‌دادند از آنجا خارج شویم، ولی خیلی‌ها توانستند از دیوارها و نرده‌ها بالا بروند.

جمعه خان می‌گوید صحنه‌هایی که آن روز دیده هنوز او را وحشت‌زده می‌کند و از این می‌ترسد که خودش هم با چنین مجازاتی روبرو شود.AFPبی‌بی‌سی دریافته است که از نوامبر سال ۲۰۲۲ که طالبان رسما اعلام کرد مجازات در ملا عام را از سر می‌گیرد و دادگاه عالی آنها اطلاعیه دادن درباره این مجازات‌ها را شروع کرد، دست کم ۵۰ رویداد مشابه رخ داده که در آن ۳۴۶ نفر مجازات شده‌اند.

۱۹ نوع جرم قابل مجازات در افغانستان وجود دارد که از جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: دزدی، قتل، زنا، رابطه جنسی بین مردان، روابط جنسی «نامشروع»، فساد، فرار از خانه و عمل منافی عفت.برای دزدی معمولا حکم ۳۹ ضربه شلاق برای متهمان صادر می‌شود. بعضی علاوه بر این به سه ماه تا یک سال زندان هم محکوم می‌شوند.

از نظر تعداد متهمان،‌ هلمند با ۴۸ مورد شاهد بیشترین تعداد افراد مجازات‌شده در ملا عام بوده و بعد از آن بدخشان با ۳۲ مورد، پروان با ۳۱ مورد، غور و جوزجان با ۲۴ مورد، قندهار و ارزگان با ۲۲ و کابل،‌ پایتخت با ۲۱ مورد در رده‌های بعدی قرار دارند.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 15. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

«آسوشیتد پرس»: زنان افغانستان بهای به قدرت رسیدن طالبان را می‌پردازند«آسوشیتد پرس» در گزارشی نوشت که دو سال پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به نظر می‌رسد بیشترین ضرر را زنان و دختران این کشور کرده‌اند.بر اساس این
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »

آسوشیتد پرس: زنان افغانستان بهای به قدرت رسیدن طالبان را می‌پردازند«آسوشیتد پرس» در گزارشی نوشت که دو سال پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به نظر می‌رسد بیشترین ضرر را زنان و دختران این کشور کرده‌اند.بر اساس این
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »

موج تازهٔ سرکوب بهائیان در ایران؛ بازداشت گسترده و توقیف «۴۰ باب داروخانه و انبار» در تهراندر جریان موج تازهٔ سرکوب بهائیان در ایران نهادهای امنیتی یک خانواده بهایی و همکاران آن‌ها را بازداشت و «۴۰ باب داروخانه و انبار» متعلق به آن‌ها را توقیف کرده‌اند
منبع: RadioFarda_ - 🏆 13. / 51 ادامه مطلب »

نگرانی، آسایش خاطر، ناامیدی و غرور؛ افغان‌ها دوره دو ساله سلطه طالبان را چگونه سپری کردند؟دو سال پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان زندگی برای بسیاری از افغان‌ها، به ویژه زنان، به طرز چشمگیری تغییر کرده است.
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

دومین سالگرد بازگشت طالبان؛ مجاهد: موظف به انجام مطالبات جهان نیستیم؛ مخالفان: به مبارزه و مقاومت خود ادامه می‌دهیمدو سال پس از سقوط دولت پیشین و بازگشت طالبان به قدرت، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در گفتگوی اختصاصی با بی‌بی‌سی از عملکرد این حکومت دفاع کرد و گفت توانسته‌اند امنیت را در سراسر افغانستان تامین کنند. در عین حال سازمان ملل گفته بحران بشری در دو سال تسلط طالبان افزایش یافته است. زنان معترض افغانستان نیز در اعلامیه گفته دو سال پس از سلطه طالبان این کشور در «بحران تمام عیار انسانی و حقوق بشری» به سر می‌برد. زنان معترض خواستار توقف تعامل جهان با طالبان شده و آن را «باج‌دهی برای تروریسم» خوانده است.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »

احمد مسعود: کشورها به جای مردم افغانستان تصمیم نگیرند و روابط استراتژیک با طالبان ایجاد نکننداحمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» همزمان با دومین سالگرد به قدرت رسیدن طالبان از کشورهای منطقه خواست که «به جای مردم افغانستان تصمیم نگیرند و روابط استراتژیک با طالبان ایجاد نکنند ... و در حق مردم افغانستان جفا نکنند.» او این مطلب را از طریق زوم در نشستی در دوشنبه پایتخت تاجیکستان اظهار داشت که امروز با شرکت شماری از چهره‌های سیاسی افغانستان و کارشناسان تاجیکستان برگزار شد.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »