وزارت بهداشت: هنوز هیچ واکسن کرونا به ایران وارد نشده است | DW | 01.01.2021

12/10/1399 09:47 ب.ظ

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت خبرهای منتشر شده درباره ارسال یک محموله واکسن کرونا از کره جنوبی را تکذیب کرد. ظاهرا این محموله واکسن آنفلوآنزا بوده است. جهانپور از همکاری ایران و کوبا برای تولید واکسن کرونا خبر داد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت خبرهای منتشر شده درباره ارسال یک محموله واکسن کرونا از کره جنوبی را تکذیب کرد. ظاهرا این محموله واکسن آنفلوآنزا بوده است. جهانپور از همکاری ایران و کوبا برای تولید واکسن کرونا خبر داد. روز گذشته برخی منابع خبری گزارش داده بودند که یک فروند هواپیمای شرکت هواپیمایی ماهان ظهر پنج‌شنبه برای انتقال یک محموله واکسن کرونا که جمعیت هلال احمر خریده در فرودگاه بین‌المللی اینچئون نزدیک سئول بر زمین نشسته است.

کریم همتی، رئیس جمعیت هلال ‌احمر هفتم دی ماه در یک نشست خبری گفته بود ایران در مرحله اول ۱۰ تا ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا نیاز دارد و این جمعیت یک میلیون دوز آن را از یکی از کشورهای شرق آسیا وارد می‌کند.خبرگزاری ایلنا به نقل از یک مقام اگاه در وزارت بهداشت که نامش فاش نشده می‌گوید واکسن‌هایی که از کره جنوبی وارد شده واکسن آنفلوآنزا بوده است. جهانپور هم در یک پیام توئیتری ورود هر گونه واکسن کرونا به ایران را تکذیب کرد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو روز پنج‌شنبه به خبرگزاری ایرنا گفت ایران برای تولید مشترک واکسن با شرکت‌های خارجی مختلفی وارد مذاکره شده اما تا کنون فقط یک شرکت کوبایی حاضر شده با شرط‌هایی که ایران تعیین کرده همکاری کند.

پیشتر وزیر بهداشت، سعید نمکی و رئیس جمهوری حسن روحانی گفته‌اند که جمهوری اسلامی برای دسترسی به واکسن کرونا در مرحله نخست روی واردات آن تمرکز دارد که شامل خرید مستقیم از شرکت‌های تولید‌کننده و خرید از طریق سازوکار کوواکس سازمان بهداشت جهانی خواهد بود. headtopics.

ادامه مطلب:
dw_persian »

شما تا تولید کنید نصف مردم تلف شدن.

واکنش وزارت بهداشت به شایعه فروش واکسن کرونا در بازار سیاهبه دنبال طرح شایعاتی مبنی بر فروش هزار یورویی واکسن کرونا در بازار ناصرخسرو، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مراحل حمل و نقل و نگهداری واکسن کرونا ویژه بوده و محل توزیع آن قطعا در بازار سیاه نیست؛ تزریق این نوع داروهای تقلبی که محتوای آن مشخص نیست، عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت.

رقابت برای ۳۹هزار پست در آزمون استخدامی وزارت بهداشت/ هزینه خرید واکسن کرونا تا کنوناختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای واردات واکسن روسی معاون وزیر بهداشت: اعتبارات برای واردات واکسن کرونا از روسیه نیز حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در اختیار هیات امنای ارزی قرار گرفته و تاکنون حدود ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای واکسن داده شده است. واکسنی که خود پوتین نزده یا بهش اعتقاد نداره خاعععععععک ای کاش یک عده به جای قار قار فریاد میزدن که ما منتظر واکسن ایرانی میمانیم و از تجمعات دوری میکنیم تا در این بحران اقتصادی مجبور نباشیم میلیاردها صرف واکسنهای نا مطمئن کنیم واز طرفی کشورهای دیگه واکسنهای ما رو پیشخرید کنن. واکسن -ایرانی

وزارت بهداشت سعودی: یک دوز واکسن برای بهبودیافتگان از کرونا کافی استوزارت بهداشت سعودی پنج‌شنبه 18 فوریه اعلام کرد که یک دوز واکسن برای کسانی که قبلاً به ویروس کرونا کدام نوع واکسن اینجا که ۱دوزش هم نیست اگر شروع به واکسیناسیون بشه صف می بندند آنوقت افتخار می کنند که فداکاری کرده اند اول زده اند

وزارت بهداشت: واکسن کرونا در کادر درمان عارضه نداشته است- اخبار پزشکی - اخبار اجتماعی تسنیم | Tasnimواکسن_کرونا در کادر درمان عارضه‌ای نداشت معاون درمان وزارت بهداشت: در همه بیمارستان‌ها یک تیم پزشکی مستقر کرده‌ایم که همه علائم و عوارض واکسن کرونا را مدیریت کنند تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر بروز عوارض جدی پس از تزریق واکسن کرونا وجود نداشته است عوارض جدی یعنی چی؟؟ این کلمه جدی خیلی سدر و‌ کافور ممکنه پشتش خوابیده باشه...! ولی گویا شهاب حسینی 'سُم' در آورده و به طرز عجیبی به 'ستون' گرایش جنسی پیدا کرده. نه خوبه 'بابای ملت' ممنوعش کرد.

۲۰۰ میلیون واکسن کرونای فیک در جهان/از مسیری که وزارت بهداشت می‌گوید، واکسن بزنیدمدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر ثبت اطلاعات واکسن‌هایی که وارد کشور شده و تزریق می‌شوند در قسمتی به نام 'داشبورد' در سامانه تی‌تک، گفت: حدود ۲۰۰ میلیون واکسن فیک و تقلبی در دنیا تولید شده و دارد فروخته می‌شود؛ در ایران هم متاسفانه به اسم واکسن کرونا ارقام بسیار بالایی از مردم طلب می‌کنند، توصیه ما این است که مردم فقط از مسیری واکسن را دریافت کنند که وزارت بهداشت اعلام می‌کند.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و سخنگوی سامان غذا و دارو خبرهای منتشر شده درباره ورود نخستین محموله واکسن کرونا به ایران را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا کیانوش جهانپور روز جمعه ۱۲ دی تاکید کرد که تا کنون هیچ محموله واکسن کرونا از هیچ کشوری وارد ایران نشده است.

روز گذشته برخی منابع خبری گزارش داده بودند که یک فروند هواپیمای شرکت هواپیمایی ماهان ظهر پنج‌شنبه برای انتقال یک محموله واکسن کرونا که جمعیت هلال احمر خریده در فرودگاه بین‌المللی اینچئون نزدیک سئول بر زمین نشسته است.کریم همتی، رئیس جمعیت هلال ‌احمر هفتم دی ماه در یک نشست خبری گفته بود ایران در مرحله اول ۱۰ تا ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا نیاز دارد و این جمعیت یک میلیون دوز آن را از یکی از کشورهای شرق آسیا وارد می‌کند.خبرگزاری ایلنا به نقل از یک مقام اگاه در وزارت بهداشت که نامش فاش نشده می‌گوید واکسن‌هایی که از کره جنوبی وارد شده واکسن آنفلوآنزا بوده است. جهانپور هم در یک پیام توئیتری ورود هر گونه واکسن کرونا به ایران را تکذیب کرد.

در روزهای گذشته بحث‌ها و گزارش‌های ضد و نقیضی درباره خرید و واردات واکسن کرونا به ایران منتشر شده بود. آنگونه که رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت می‌گوید تا کنون هیچ یک از این تلاش‌ها به نتیجه قطعی نرسیده است.مسئولان جمهوری اسلامی تا کنون سه امکان مشخص یا محتمل را برای تامین واکسن کرونا نام برده‌اند؛ خرید از خارج و واردات، تولید مشترک واکسن با یک کشور دیگر و ساخت و تولید در داخل.

سخنگوی سازمان غذا و دارو روز پنج‌شنبه به خبرگزاری ایرنا گفت ایران برای تولید مشترک واکسن با شرکت‌های خارجی مختلفی وارد مذاکره شده اما تا کنون فقط یک شرکت کوبایی حاضر شده با شرط‌هایی که ایران تعیین کرده همکاری کند.

جهانپور در این باره گفت: «شرط ایران انجام کارآزمایی بالینی انسانی واکسن کرونا در داخل کشور، تولید مشترک واکسن و انتقال فناوری تولید واکسن به ایران بود.»

پیشتر وزیر بهداشت، سعید نمکی و رئیس جمهوری حسن روحانی گفته‌اند که جمهوری اسلامی برای دسترسی به واکسن کرونا در مرحله نخست روی واردات آن تمرکز دارد که شامل خرید مستقیم از شرکت‌های تولید‌کننده و خرید از طریق سازوکار کوواکس سازمان بهداشت جهانی خواهد بود.

به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ایران از طریق سازوکار کوواکس برای خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن قرار داد بسته اما سازمان بهداشت جهانی هنوز توزیع واکسن را آغاز نکرده و زمان انتقال سهمیه جمهوری اسلامی مشخص نیست.

تا کنون واکسن‌های دو شرکت آلمانی و آمریکایی بیون‌تک- فایزر، واکسن شرکت آمریکایی مدرنا و واکسن بریتانیایی اکسفورد-آسترازنکا مجوزهای بین‌المللی را دریافت کرده‌اند و استفاده از آنها در آمریکا، اروپا و برخی کشورها آغاز شده است.

برای دو واکسن چینی و روسی نیز مجوزهای ملی صادر شده و انتظار می‌رود در روزهای آینده تعداد واکسن‌هایی که به تائید سازمان بهداشت جهانی برسند افزایش یابد.رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت می‌گوید مذاکره با برخی شرکت‌های خارجی برای خرید واکسن آغاز شده اما"هنوز زمان دقیق ورود واکسن کرونا به کشور و شروع واکسیناسیون را نمی‌توان اعلام کرد".

پس از خرید و واردات که تکلیف آن هنوز نهایی نشده، تولید واکسن مشترک با کوبا دومین مسیر تامین واکسن کرونا برای شهروندان ایران عنوان می‌شود.

در تولید واکسن مشترک با کوبا، از طرف ایران انستیتو پاستور همکاری می‌کند. به گفته جهانپور فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک در کوبا در حال انجام است و مطابق توافق‌ها انتظار می‌رود فاز سوم بهمن یا اسفند در ایران آغاز شود.در ایران چند شرکت کار برای ساخت واکسن کرونا را آغاز کرده‌اند که یکی از آنها هفته گذشته مرحله اول آزمایش‌های بالینی را آغاز کرد.

فرآیند تولید واکسن بسیار زمان‌بر است و پیش‌بینی می‌شود اگر تمام مراحل کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی موفقیت‌آمیز هم باشد آغاز تولید انبوه آن زودتر از شش ماه دیگر نخواهد بود.

به همین دلیل به نظر می‌رسد برای از دست نرفتن فرصت برای آغاز واکسیناسیون در ایران راهی جز شتاب در خرید و واردات واکسن وجود ندارد. بر همین اساس بسیاری از شهروندانی که از تعلل دولت ناخشنود هستند از مدتی قبل کمپینی با شعار"واکسن بخرید" در فضای مجازی راه انداخته‌اند.هموارسازی راه

آژانس دارویی اروپا (EMA) سلامت واکسن فایزر – بیون‌تک را تایید و بدین ترتیب راه را برای واکسینه کردن شهروندان اروپایی باز کرده است.ایجاد صدها مرکز واکسیناسیون

در آلمان در مرحله نخست در مجموع ۴۱۰ مرکز واکسنیه ایجاد شده است که وظیفه واکسینه شهروندان را برعهده دارند. در مرحله بعدی مطب پزشکان نیز می‌توانند شهروندان را واکسنیه کنند. تصویری از مرکز واکسیناسیون در شهر دوسلدورف.وظیفه تهیه واکسن

وظیفه تهیه واکسن بر عهده دولت فدرال آلمان است. آماده سازی مراکز واکسیناسیون اما بر عهده دولت‌های ایالتی است. تصویری از بازدید مانوئلا اشوزیک، نخست وزیر سوسیال دمکرات ایالت مکلنبورگ فورپومرن از مرکز واکسنیاسیون در شهر شورین. او خود به تازگی از بیماری سرطان پستان بهبود یافته و بر سر کار بازگشته است.استفاده از واحد‌های سیار

در مرحله نخست که از روز ۲۷ دسامبر (۷ دی) آغاز می‌شود، واحد‌های سیار به مراکز سالمندان مراجعه کرده و ساکنان و پرسنلی را که به مراقبت از سالمندان می‌پردازند، واکسنیه می‌کنند.استفادها از فضاهای بزرگ موجود

در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک آلمان سالن‌های ورزشی، استادیوم‌ها و یا مراکز نمایشگاه‌ها با تغییر کاربرد به مرکز واکسنیاسیون تبدیل شده‌اند. تصویری از مرکز واکسیناسیون در فرانکفورت.همراهی سازمان‌های گوناگون

در هفته‌های اخیر نهادهای گوناگونی نظیر صلیب سرخ، واحدهای ارتش و همچنین"مرکز کمک‌های تکنیکی" (THW) در ساخت مراکز واکسیناسیون سهیم بوده‌اند. این مرکز یکی از نهادهای قدرتمند آلمان است که به هنگام وقوع سوانح طبیعی همچون سیل و زلزله وارد عمل می‌شود. نیروها و تجهیزات این نهاد در صورت لزوم به کشورهای دیگر نیز اعزام و ارسال می‌شوند.تعیین اولویت

کمیسیون واکسیناسیون دائمی (استیکو) در انستیتو روبرت کخ آلمان شهروندان را بر اساس گروه‌های سنی، وضعیت بیماری و میزان خطری که از سوی ویروس کرونا متوجه آنان است به شش گروه دسته‌بندی کرده که به ترتیب اولویت واکسینه می‌شوند.روند واکسینه‌شدن

شهروندان آلمان از طریق دریافت نامه در روز و ساعتی خاص به واکسیناسیون دعوت می‌شوند. بر اساس این تابلویی که در مرکز واکسیناسیون مونیخ نصب شده، هر فردی که واکسینه می‌شود چهار مرحله را طی می‌کند: ۱) ثبت نام، ۲) انتظار برای واکسینه شدن، ۳) واکسیناسیون، ۴) ماندن در منطقه مراقبت پزشکی پس از واکسیناسیون.اطلاع‌رسانی به زبان‌های مختلف

افراد واکسینه شده در این سالن مدتی تحت مراقبت پزشکی قرار می‌گیرند و در صورتی که عکس‌العملی به واکسن از خود نشان ندهند مرخص می‌شوند. تابلوهای مراکز واکسیناسیون با توجه به ساختار جمعیتی شهر‌ها تهیه شده‌اند. تصویری از تابلو مرکز واکسیناسیون در شهر کلن که به زبان‌های آلمانی، ترکی و انگلیسی نوشته شده است.آماده‌سازی پرسنلی

تمامی پرسنلی که در مراکز واکسیناسیون آلمان کار می‌کنند، آموزش دیده و در این روزها در حال انجام تمرین هستند. تصویری از تمرین پرسنل مرکز واکسیناسیون در شهر تریر واقع در ایالت راین‌لند فالس.پاسخ به پرسش‌های مراجعه‌کنندگان

پزشکان و حتی پزشکان بازنشسته نیز در مراکز واکسیناسیون حضور دارند و به سئوالات مردم پاسخ خواهند دارد. در این قسمت هم آموزش و تمرین‌های لازم در حال انجام است. تصویر: دکتر کلاوس واینر (چپ) به صورت تمرینی در مرکز واکسناسیون شهر بامبرگ به سوالات فردی در زمینه واکسیناسیون پاسخ می‌دهد.واکسیناسیون در دو نوبت

طبق اعلام وزارت بهداشت آلمان، با آماده‌سازی ۱۳۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن کرونا برای دو نوبت واکسیناسیون شهروندان، ۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت این کشور می‌توانند در سال آینده میلادی واکسینه شوند. تصویری از مرکز واکسیناسیون هامبورگ.