واکاوی مجازات مرگ در 'علیه اعدام' سعید مدنی – DW – ۱۴۰۱/۱۰/۲۳

  • 📰 dw_persian
  • ⏱ Reading Time:
  • 36 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 18%
  • Publisher: 63%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

چند ماه پس از انتشار کتاب 'علیه اعدام'، نویسنده آن سعید_مدنی، جامعه‌شناس، بار دیگر بازداشت، زندانی و در نهایت به ۹ سال حبس محکوم شد. اسد_سیف، پژوهشگر، با نگاهی به این کتاب سعی کرده به ارزش آن در ایران امروز بپردازد.

برای حفظ نظم جامعه استفاده می‌شد و حکومت‌ها می‌کوشیدند با اعدام بزهکاران در مکان‌های عمومی قدرت خویش را با ترساندن مردم به نمایش بگذارند. از اواخر قرن هیجدهم اصلاح‌طلبانی بر ناعادلانه بودن این نوع از مجازات تأکید کردند و خواستار لغو آن شدند. در ۱۷۸۶ ایالت توسکانی در ایتالیا به لغو شکنجه و اعدام رأی داد. از آن پس تا کنون که بیشتر کشورهای جهان نفی آن را به قانون درآورده‌اند، این موضوع هم‌چنان در عرصه حقوق بشر مورد بحث است.

لغو مجازات اعدام در بیشتر کشورها راه پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. موافقان اعدام بر اجرای عدالت تأکید دارند و نیز بر نقش بازدارنده آن در تکرار جرم. مخالفان از حقوق بشر می‌گویند و دوری از خشونت و اصلاح مجرمان. در این میان در هر کشوری که دمکراسی دامن گستراند، امکان لغو مجازات اعدام نیز بیشتر فراهم می‌آید. در واقع نیز به تحقیق، اجرای حکم اعدام نقشی بازدارنده در تکرار جرم ندارد.به تجربه، جنبش‌های اجتماعی نقشی بزرگ در لغو مجازات اعدام دارند.

سعید مدنی سپس به"علیه اعدام" می‌رسد تا"هزینه" و"فایده" آن را در جامعه بازبیند و نقش افکار عمومی را در نفی و یا تأیید آن بازکاود و بر نقش بزرگی انگشت بگذارد که"رهبران سیاسی و مذهبی" در استمرار این مجازات دارند.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.

IRGCterrorists IRGC is a terrorist, put it on the list! IRGC members and their families should be kicked out of all countries! MahsaAmini StopExecutionsInIran

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 7. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.