ایسپا روز سهشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۰، جدیدترین نظرسنجی خود را درباره «استفاده مردم از شبکههای اجتماعی» که در روزهای ۱۷ تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ در مقیاس ملی، شهری و روستایی و به شکل تلفنی انجام داد را. براساس این نظرسنجی، ۲۲.
۸ درصد پاسخگویان گفتهاند همزمان از شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی استفاده میکنند. این در حالی است که ۲۷ درصد پاسخگویان اعلام کردهاند در حال حاضر کاربر هیچ رسانه اجتماعی داخلی یا خارجی نیستند.
طبق این نظرسنجی، ۵۰.۵ درصد از گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۹.۴ درصد از گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۴۴.۴ درصد افراد ۵۰ سال و بالاتر گفتهاند فقط از شبکههای اجتماعی خارجی استفاده میکنند. در خصوص استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز ۲۷.۱ درصد پاسخ دهندگان گفتهاند در طول روز به طور مستمر از اینستاگرام استفاده میکنند. ۳۹.۳ درصد روزی یک یا چند بار، ۱۲.۴درصد هفتهای یک یا چند بار و ۲.۷درصد ماهی یک یا چند بار به آن سر میزنند. در مقابل، بیش از ۱۸ درصد هم گفتهاند اصلا به اینستاگرام نمیروند.
بخشی از این نظرسنجی نیز به پیامرسان «واتساپ» اختصاص یافته است. بنا بر این گزارش، ۴۴.۸ درصد در طول روز به طور مستمر، ۴۰.۶ درصد روزی یک یا چند بار، ۹.۲ درصد هفتهای یک یا چند بار و ۲.۳ درصد ماهی یک یا چند بار از این پیامرسان استفاده میکنند. headtopics.com
بنابر نظرسنجی «ایسپا»، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، از میان هزار و ۵۷۰ نفر جمعیت بالای ۱۸سال ایران، ۴۸.۴ درصد از پاسخگویان گفتهاند فقط از شبکههای اجتماعی خارجی «تلگرام» و «اینستاگرام» استفاده میکنند. در مقابل، ۱.۸ درصد گفتهاند فقط استفاده کننده شبکههای اجتماعی داخلی مثل «سروش» هستند.
ایسپا روز سهشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۰، جدیدترین نظرسنجی خود را درباره «استفاده مردم از شبکههای اجتماعی» که در روزهای ۱۷ تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ در مقیاس ملی، شهری و روستایی و به شکل تلفنی انجام داد را.
براساس این نظرسنجی، ۲۲.۸ درصد پاسخگویان گفتهاند همزمان از شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی استفاده میکنند. این در حالی است که ۲۷ درصد پاسخگویان اعلام کردهاند در حال حاضر کاربر هیچ رسانه اجتماعی داخلی یا خارجی نیستند.
طبق این نظرسنجی، ۵۰.۵ درصد از گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۹.۴ درصد از گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۴۴.۴ درصد افراد ۵۰ سال و بالاتر گفتهاند فقط از شبکههای اجتماعی خارجی استفاده میکنند.
در خصوص استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز ۲۷.۱ درصد پاسخ دهندگان گفتهاند در طول روز به طور مستمر از اینستاگرام استفاده میکنند. ۳۹.۳ درصد روزی یک یا چند بار، ۱۲.۴درصد هفتهای یک یا چند بار و ۲.۷درصد ماهی یک یا چند بار به آن سر میزنند. در مقابل، بیش از ۱۸ درصد هم گفتهاند اصلا به اینستاگرام نمیروند.
بخشی از این نظرسنجی نیز به پیامرسان «واتساپ» اختصاص یافته است. بنا بر این گزارش، ۴۴.۸ درصد در طول روز به طور مستمر، ۴۰.۶ درصد روزی یک یا چند بار، ۹.۲ درصد هفتهای یک یا چند بار و ۲.۳ درصد ماهی یک یا چند بار از این پیامرسان استفاده میکنند.
در خصوص پیامرسان فیلتر شده تلگرام نیز بیش از ۳۵ درصد از شرکت کنندگان گفتهاند اصلا از این پیامرسان استفاده نمیکنند. با این وجود، حدود ۱۳ درصد به طور مستمر تلگرام را چک میکنند و این عدد برای افرادی که بیش از یک بار وارد تلگرام میشوند، بیش از ۲۷ درصد است.
بنا بر این نظرسنجی، حدود ۱۸ درصد هفتهای یک یا چند بار و بیش از شش درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی ماهی یک یا چند بار وارد تلگرام میشوند.
جمهوری اسلامی طی دهه اخیر با هدف ملی کردن اینترنت، علاوه بر فیلتر پیامرسان تلگرام، «وایبر» و...، محدودیتهایی را در ترافیک بینالمللی به وجود آورده است. این اقدام با هدف جذب کاربران پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی به موارد مشابه داخلی انجام شده که تاکنون با شکست مواجه شده است.
در سال جاری نیز مجلس جمهوری اسلامی بررسی طرحی با عنوان «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» را در دستور کار قرار داد که با مخالفت بسیاری همراه شد. در صورت اجرا شدن این طرح، استفاده از شبکههای اجتماعی خارجی
در میان کاربران داخلی با توجه به کاهش حجم ترافیک بینالمللی در طولانی مدت به شدت کاهش خواهد یافت.