معمای مشارکت ۶۰ درصدی که باید دیده شوند

  • 📰 SharghDaily
  • ⏱ Reading Time:
  • 59 sec. here
  • 6 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 41%
  • Publisher: 68%

انتخابات ریاست جمهوری اخبار

صندوق‌های رأی,دور دوم انتخابات,مشارکت ۶۰ درصدی

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری به‌دلیل اینکه هیچ‌کدام از چهار نامزد آرای لازم را کسب نکردند، به دور دوم کشیده شد تا در جمعه پیش‌رو، کلیددار جدید پاستور مشخص شود. اما نکته حائز اهمیت انتخابات هشتم تیر، ادامه روند کاهش مشارکت مردمی بود. پیرو این موضوع، انتخابات جمعه گذشته چهارمین انتخابات پی‌در‌پی با مشارکت زیر ۵۰ درصد است.

طبق آمار رسمی میزان مشارکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی وزارت کشور ۴۰ درصد اعلام شد که نشان می‌دهد از میان ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رأی‌دادن در داخل و خارج کشور در انتخابات ریاست‌جمهوری دور چهاردهم، تنها ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۸۵ هزار نفر شرکت کرده بودند؛ ازاین‌رو تداوم کاهش مشارکت در این دوره از انتخابات، به یکی از داغ‌ترین موضوعات در میان فعالان و چهره‌های سیاسی و نیز از بحث‌های جدی در فضای مجاری و شبکه‌های اجتماعی بدل شده است.

در همین راستا و از زاویه سیاسی، «طیف اصولگرایان رادیکال در سه دور انتخابات گذشته سعی در تلقین این شائبه داشتند که مشارکت ۴۰ درصدی در ۱۳۹۸، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲، نتیجه عملکرد هشت ساله دولت روحانی بود، در حالی که اکنون مسجل شده خروجی انتخابات هشتم تیر با این سطح از مشارکت، حاصل کارنامه دولت سیزدهم است». کما اینکه عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «افت ۹ درصدی مشارکت مردم و کاهش رأی مجموع اصولگرایان به حدود نصف رأی ۲۲.

با این همه بیش از هر زمان دیگری اکنون ضرورت واکاوی معمای مشارکت حس می‌شود، چراکه انتخابات روز جمعه نوعی وزن‌کشی و حاکی از موقعیت نامطلوب پایگاه اجتماعی دو جناح اصلی بود. در حالی که دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا با وجود حضور تمام‌عیارشان نتوانستند اعتماد بیش از 15 درصد افکار عمومی را جذب کنند. چالش فقدان اعتماد اکثریت جامعه در صورت نبود چاره‌جویی یقینا در ادوار پیش‌روی انتخابات به مشکلات بزرگ سیاسی – اجتماعی منجر خواهد شد.

سخنگوی دولت اصلاحات در ادامه گپ‌و‌گفتش با «شرق»، نگاهی عمیق‌تر به انتخابات دور دوم در پانزدهم تیرماه دارد و ذیل آن یادآور می‌شود «با توجه به نگرانی جامعه از آینده کشور در صورت روی کار آمدن سعید جلیلی، می‌توان به افزایش مشارکت امیدوار بود».

صندوق‌های رأی دور دوم انتخابات مشارکت ۶۰ درصدی بی‌تفاوتی اجتماعی

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 1. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

فیلم/ پورمحمدی: مردم ثروتمند باشند، دولت ثروتمند می‌شودپورمحمدی: مردم باید ثروتمند شوند و درآمد سرانه بالا رود. نباید این‌طور باشد که فقط برخی ثروتمند شوند.
منبع: MashreghNews - 🏆 5. / 63 ادامه مطلب »

برای آنهایی که انتخابات را بی فایده می‌دانندبا ۴۰ درصد مشارکت هم رئیس جمهوری انتخاب می‌شود و از همان اختیار و قدرتی برخوردار است که دیگری با مشارکت ۸۰ درصدی به کرسی ریاست رسیده است.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

باوفا: چرخه انتخابی تک مرحله‌ای نیست/ فرنگی‌کاران باید در تورنمنت‌های مختلف آب دیده شوندتهران- ایرنا- سرمربی تیم کشتی فرنگی جوانان گفت: برای نهایی شدن ترکیب تیم در مسابقات آسیایی و جهانی چرخه ما پیچیده است و فرنگی‌کاران باید در چندین تورنمنت بین‌المللی و داخلی مورد ارزیابی قرار بگیرند.
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »

محسن هاشمی: مشارکت ۵۰ درصدی به معنای پیروزی قالیباف و ۶۰ درصدی یعنی موفقیت پزشکیانبه گزارش شبکه شرق، ورود پزشکیان به انتخابات ریاست جمهوری موجب ایجاد سه قطبی میان او، قالیباف و جلیلی شده است. انچه در این میان تعیین کننده است، میزان مشارکت در انتخابات است. محسن هاشمی رفسنجانی درباره سناریو‌های موجود در صحنه انتخابات به «انتخاب» گفت: ما تنها با یک سناریو در صحنه فعلی مواجه هستیم.
منبع: SharghDaily - 🏆 1. / 68 ادامه مطلب »

نخست وزیر اسبق رژیم اسرائیل: جنگ علیه غزه شکست خوردتهران - ایرنا - نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی اذعان کرد که جنگ این رژیم علیه نوار غزه شکست خورده است و اسیران صهیونیست باید با توافق با مقاومت فلسطین بازگردانده شوند.
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »

تمامی تراکنش‌ها به معنای سوددهی اصناف نیستندنائب رئیس اتاق اصناف تهران گفت: برخی ضرایب و قانون‌های مالیاتی برای سالیان گذشته هستند که باید اصلاح شوند.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »