فیلم مستند «خانه» روایت زندگی یک خانواده مهاجر افغانستانی ساخته افسانه سالاری، فیلمساز و تهیهکننده ایرانی از سیزدهمین جشنواره بین المللی کره جنوبی جایزه گرفت. - خبرگزاری آناتولی افسانه سالاری، کارگردان ایرانی فیلم مستند «خانه» که با نام بین المللی The Silhouettes در جشنواره بین المللی فیلم کره جنوبی شرکت کرده است به خبرنگار آناتولی گفت: مستند «خانه» به عنوان نماینده ایران، برنده «جایزه آینده»...
افسانه سالاری، کارگردان ایرانی فیلم مستند «خانه» که با نام بین المللی The Silhouettes در جشنواره بین المللی فیلم کره جنوبی شرکت کرده است به خبرنگار آناتولی گفت: مستند «خانه» به عنوان نماینده ایران، برنده «جایزه آینده» Next Award از سیزدهمین جشنواره بینالمللی DMZ کره جنوبی شد.
به گفته سالاری این مستند داستان زندگی یک خانواده مهاجر افغانستانی در ایران را روایت میکند. او در این باره توضیح داد: این فیلم که در طول 4 سال ساخته شده است، داستان خانوادهای افغانستانی در تهران را روایت میکند. پسر جوان این خانواده که در ایران به دنیا آمده و بزرگ شده است، تصمیم میگیرد برای اولین بار به افغانستان برود و در آنجا زندگی کند، کشوری که هرگز آن را ندیده است. این اتفاق، مسیر تازهای برای این خانواده رقم میزند.
فیلم مستند «خانه» روایت زندگی یک خانواده مهاجر افغانستانی ساخته افسانه سالاری، فیلمساز و تهیهکننده ایرانی از سیزدهمین جشنواره بین المللی کره جنوبی جایزه گرفت.تهران/ خبرگزاری آناتولی
افسانه سالاری، کارگردان ایرانی فیلم مستند «خانه» که با نام بین المللی The Silhouettes در جشنواره بین المللی فیلم کره جنوبی شرکت کرده است به خبرنگار آناتولی گفت: مستند «خانه» به عنوان نماینده ایران، برنده «جایزه آینده» Next Award از سیزدهمین جشنواره بینالمللی DMZ کره جنوبی شد.
به گفته سالاری این مستند داستان زندگی یک خانواده مهاجر افغانستانی در ایران را روایت میکند.
او در این باره توضیح داد: این فیلم که در طول 4 سال ساخته شده است، داستان خانوادهای افغانستانی در تهران را روایت میکند. پسر جوان این خانواده که در ایران به دنیا آمده و بزرگ شده است، تصمیم میگیرد برای اولین بار به افغانستان برود و در آنجا زندگی کند، کشوری که هرگز آن را ندیده است. این اتفاق، مسیر تازهای برای این خانواده رقم میزند.
سالاری در خصوص شرایط و بحران روز افغانستان و همزمانی اکران فیلمش آن هم با موضوع مهاجرت، گفت: در شرایطی که رهبران جهان با سیاست از پیش تعیین شدهای تصمیم گرفتهاند ساختار قدرت در افغانستان را عوض کنند و باعث بازگشت طالبان شوند، به نظر میرسد تنها فعالین مدنی و هنرمندان هستند که تلاش میکنند کاری برای مردم افغانستان انجام دهند.
او تصریح کرد: اگر چه در بعد خیلی بزرگتر بازی شطرنج چیده شده است که «نمیشود چیزی را عوض کرد»، حالا مردم و اکتیویستها تلاش میکنند قواعد بازی را حتی در سطح کوچکتر تغییر دهند. طبیعتا فیلم مستند به عنوان مدیومی که میتواند تاثیر گذار باشد، میتواند نسبت به شرایط افغانستان و مهاجران آگاهی بخشی کند.
وی با بیان اینکه"اتفاقی که در افغانستان افتاده، باعث میشود تعداد مهاجران به ایران، ترکیه و کشورهای دیگر افزایش یابد"، اضافه کرد: همچنان جامعه جهانی باید به این مساله حساس باشد و نسبت به مردمی که از افغانستان فرار میکنند بتوانند از یک زاویه جدیدتری به این موضوع نگاه کنند.
این کارگردان ایرانی در خصوص تاثیر فیلم بر افکار عمومی به ویژه اروپاییان گفت: فیلمهایی مثل «خانه» و «تارهای ممنوعه» یک نگاه کلی به بحث مهاجرت دارند. به مهاجرت به عنوان یک پدیده فلسفی نگاه میکنند و خوب در این شرایط و بحرانی که در افغانستان در جریان است، کمک میکند تا حداقل مردم نسبت به این قضیه حساسیت بیشتری داشته باشد.
سالاری ابراز امیدواری کرد: گرفتن این جایزه و یا سفر کردن فیلم به جشنوارههای مختلف به من این فرصت را میدهد تا راجع به این موضوع آگاهی بخشی کنم. در فستیوالها میتوانم راجع به فیلم صحبت کنم به ویژه در اروپا که مهاجر پذیر هستند، در فستیوالها میشود دیالوگی درباره شرایط مردم افغانستان ایجاد کرد.
جشنواره DMZ کره جنوبی از معتبرترین رویدادهای فیلم مستند آسیاست که امسال از نهم تا شانزدهم سپتامبر به صورت فیزیکی و مجازی برگزار شد.
این پنجمین جایزه بینالمللی «خانه» در شانزدهمین حضور بینالمللی آن است.
افسانه سالاری فیلمساز و تهیهکننده 32 ساله ایرانی ساکن پاریس است که همزمان با فیلم «خانه»، فیلم «تارهای ممنوعه» در رابطه با مهاجران افغانستانی را نیز تهیه کردهاست.