مرگ ملکه الیزابت و یادآوری «دوران تلخ بریتانیای استعمارگر»

  • 📰 euronews_pe
  • ⏱ Reading Time:
  • 57 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 26%
  • Publisher: 59%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

مرگ ملکه الیزابت و یادآوری «دوران تلخ بریتانیای استعمارگر» جزئیات بیشتر🔽

با مرگ الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، بسیاری از سیاستمداران بریتانیا و جهان بیانیه‌هایی در غم از دست دادن او منتشر کردند. لیز تراس، نخست وزیر بریتانیا در سخنرانی خود دقایقی پس از اعلام مرگ ملکه، الیزابت دوم را «صخره محکمی» خواند که «بریتانیا با تکیه بر آن به جایگاه امروز رسیده است.» وی گفت: بریتانیا امروز به «یک کشور بزرگ تبدیل شده که مهم ترین دلیل آن ملکه الیزابت دوم است.

سال‌های آخر عمر بریتانیای استعمارگر همزمان شد با دوران حکومت ملکه الیزابت که بخشی از آن با سرکوب شدید شهروندان کشورهایی همراه شد که در برزخ دوران امپراتوری بریتانیا برای استقلال جان دادند. او پس از مرگ ملکه الیزابت در توییتی نوشت:‌ «اگر کسی از من انتظار دارد که چیزی جز تحقیر پادشاهی که از نسل‌ کشی حمایت و نیمی از خانواده‌ام را قتل عام و آواره کرد بنویسم سخت در اشتباه است.»

مادرش در ترینیداد و پدرش در نیجریه به دنیا آمدند. آنها در دهه ۵۰ میلادی در انگلستان به عنوان شهروندانی که از مستعمره‌ها می آیند در لندن با هم ملاقات می کنند. این استاد دانشگاه می گوید نه تنها در زمان ملکه الیزابت بسیاری از شهروندان مستعمره های سابق همچنان تحقیر می شدند بلکه همچنان برخی در جزایر دریای کارائیب و آفریقا تحت برده داری مستقیم برده داران بریتانیایی بودند.

دولت بریتانیا با حمایت ملکه بسیاری از استقلال طلبان را زندانی و شکنجه کرد و برخی نیز جان باختند. کنیا در دسامبر ۱۹۶۳ اعلام استقلال کرد و به این ترتیب دوران «بریتانیای استعمارگر» به‌پایان رسید. با پایان دوران استعمار، بریتانیا با ذکاوت و هوش ملکه تلاش کرد تا برخی از کشورهای استعماری سابق را تحت نام «کشورهای مشترک المنافع» گردهم آورد.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.

شما هم دل پر دارید؟!

در تاریخ ایران🇮🇷، همیشه اسم انگلیس🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿(در اصل بریتانیا🇬🇧) بد در رفته!ولی ملکه سابق بریتانیا🇬🇧 با حکومت پهلوی روابط خوبی داشت و شاه فعلی بریتانیا🇬🇧 هم از ایران شناخت خوبی دارد و با اینکه غربی است؛ اما غرب زده نیست!😄👌 طرفدار محیط زیست🌲 هم هست و کلاً نگاهی مدرن و جهان گرا دارد.👍👏

من برای پادشاه جدید انگلستان آروزی موفقیت دارم، ولی معتقدم اگر دولت انگلستان و قوه قضاییه بخواهند نقش کلیدی در اداره کشور نداشته باشند و نقش کلیدی ایفاء نکنند، پادشاه جدید همردیف ملکه الیزابت نیست.

ملت شریف و حکومت انگلستان، از جمله ملت‌ها و حکومت‌های متمدن و با فرهنگ جهان هستند که نقش مهمی در مبارزه با نقض حقوق بشر، نقض آزادی و کرامت انسان برعهده دارند. از ملت‌های حامی دموکراسی در جهان هستند. «کشورهای مشترک‌المنافع» تحت پادشاهی انگلستان، از خوشبخترین ملت‌های جهان هستند.

«تلخ ترین خاطرات دوران استعمار»، مربوط است به «رفتار و عملکرد مأمورین و عاملین دولت‌های استعمارگر» با «افراد ملت تحت استعمار» که بعداً، اکثراً، بعنوان یک برده به آنها نگاه می‌کردند. در حالیکه آنان، شرکای تولید، شرکای اقتصادی، صاحب زمین، صاحب سرزمین و کشور بودند نه برده.

و آن اینکه: استعمار، هنوز از جهان ریشه کن نشده، بلکه، تغییر ماهیت داده است. اکثر دولت‌ها، روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، با همدیگر دارند و منافع مشترک اقتصادی و سیاسی را پیگیری می‌کنند. برخی دولت‌ها نیز تلاش می‌کنند نظام برده داری گذشته را نیز دوباره احیاء کنند.

در عصر حاضر نیز، علاوه بر حدود ۲۴۰ هزار نفری که بر کل جهان حکومت می‌کنند و با افراد زیر مجموعه حدود ۲۴۰ میلیون نفر هستند، اکثر دانشمندان، روشنفکران، فعالین سیاسی، حقوق بشر و دموکراسی، یعنی بیش از ۲۵۰ میلیون نفر در جهان، حقیقتی را می‌دانند، ولی با کنایه و اشاره به آن می‌پردازند؛

مشکلات استعمار بعداً بوجود آمد. مشکلات ناشی از تقسیم سود تولید، مشکلات ناشی از اختلافات طبقاتی در ثروت و دارایی، میزان نقش در تولید، مشکلات فرهنگی و حیثیتی، مشکلات اجتماعی، نهایتاً، مشکلات سیاسی، به جهت اینکه، ملت‌های تحت استعمار ناخواسته به عدم کارآیی حکومت خود پی می‌بردند.

برخی دولت‌ها نیز حتی، بودجه برای تأمین وسایل لازم برای تولید، صنعت، تکنولوژی را نداشتند و مشارکت در تولید و منافع اقتصادی مشترک را ترجیح دادند. به این مشارکت در تولید و منافع اقتصادی مشترک استعمار گفته شد. استعمار یعنی عمران و آبادانی. ذاتاً مشکل حقوقی و حقوق بشری ندارد.

اگر دوران قرون وسطی، دوره شروع استعمار و علل آن را مدنظر قرار دهیم: در دوره استعمار، اکثر ملت‌ها از رشد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی لازم برخوردار نبودند. اکثر دولت‌ها قادر به اداره ملت خود نبودند. مجبور بودند وسایل تولید، صنعت و تکنولوژی لازم را از دولت‌های متمدن تأمین کنند.

استعمار، جنبه اقتصادی داشت تا جنبه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی. جنبه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استعمار بنا به دلایلی بعداً ایجاد شد. مشارکت در تولید، منافع اقتصادی و درآمد مشترک، هدف اصلی استعمار بود. مختص انگلیس نبود، فرانسه، اسپانیا و چند کشور اروپایی، کشورهای استعمارگر بودند.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 8. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

مرگ الیزابت دوم؛ یادبود ملکه بریتانیا با شلیک ۹۶ گلوله توپ و حضور پادشاه جدید در لندنیک روز پس از مرگ الیزابت دوم، ملکه بریتانیا واکنش‌ها به این موضوع همچنان ادامه دارد و مراسم‌هایی در بریتانیا و سایر نقاط جهان برای یادبود ملکه برگزار شده است. گور بابای شاهزاده هری و اگر مملکته شما اخبار نداره که چرت و پرت می نویسید مگر کم فعال سیاسی در زندان ها هستند جانم فدای رهبر 🌹❤️😘❤️😘 از ژن خوب و مفت خوری …
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »

ملکه الیزابت دوم، نقطه ثابت در جهان در حال تغییر - BBC News فارسیاز ویژگی‌های ملکه الیزابت دوم در دوران طولانی سلطنتش، احساس مسئولیت شدید و عزم راسخ او برای وقف زندگی‌اش برای تاج و تخت و مردمش بود. گوه تو قبرش 💩💩💩 به جهنم واصل شد.. مغز لیبرال ها یک انگل جهانی رو از دست داد
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »

از قلعه وینزور تا کاخ گلستان؛ دوست صمیمی شما، ملکه الیزابت دومملکه بریتانیا روز پنج‌شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ درگذشت. این گزارش، مروری است بر رابطه او با ایران در طول سلطنت ۷۰ ساله‌اش. اطلاع_رسانی گزارش فرامرز داور👇
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »

بعد از مرگ ملکه الیزابت دوم چه اتفاق‌هایی خواهد افتاد؟بعد از مرگ ملکه الیزابت دوم چه اتفاق‌هایی خواهد افتاد؟ به محض مرگ ملکه، شاهزاده چارلز پادشاه می‌شود انتظار میرود نامی که او برای خودش انتخاب خواهد کرد، شاه چارلز سوم باشد دراین مرحله،جلسه شورای الحاق برگزار خواهد شد و انتقال سلطنت آغاز می‌شودKarimkhanF
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

چارلز، پادشاه جدید بریتانیا است - BBC News فارسیدر لحظه مرگ ملکه، تاج و تخت بلافاصله و بدون هیچ مراسمی به وارث او، چارلز، شاهزاده سابق ولز منتقل شد. 合掌 قربون خدا برم امشب قرار بود 'بی بی سی' در مورد جانشین رهبر ایران برنامه داشته باشه حالا در مورد جانشین شدن ولیعهد پاتال انگلیس برنامه داره😂 اونهم موروثی!!!😂 عجب دمکراسی ایی دارن😂 خدایا شکرت که اینچنین تو دهن دشمنان جمهوری اسلامی ایران و رهبر نازنینش میزنی پس چرا تو انگلیس پادشاهی موروثی غیر قانونی نیست ولی درباره ایران هر گوهی دلتون میخواد میخوردید وطن فروش ها
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »

ملکه الیزابت دوم؛ یک عمر در تصویر - BBC News فارسیملکه الیزابت دوم رکورددار بیشترین طول عمر و دوره سلطنت در میان فرمانروایان انگلستان طی هزار سال گذشته بوده است. ملکه الیزابت دوم تصویر واقعی شرم و ننگ بر بی بی سی فارسی خانواده شاهنشاه اریامهر خار دارند که به آنها بی احترامی می کنید جهنم_خوش_بگذره
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »