مبانی «حکمرانی نو»

  • 📰 SharghDaily
  • ⏱ Reading Time:
  • 83 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 36%
  • Publisher: 68%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

مبانی «حکمرانی نو» یادداشتی به قلم کورش الماسی اندیشه‌ها و طرح‌های مطلوب اجتماعی که «امکان» تأثیرگذاری مثبت بر روند امور و چالش‌های اجتماعی را دارند،باید مورد استقبال عمومی و به‌ویژه نخبگان، قرار بگیرند متن کامل:

ازاین‌رو، این موجز تلاشی برای جلب توجه اذهان و اراده‌ای دلسوز، دغدغه‌مند و وطن‌دوست است که دهه‌هاست در تلاش برای استقرار «حکمرانی نو» هستند.

اگر درک کنیم و بپذیریم که «عالم سیاست عرصه آنچه ممکن و نه آنچه ایدئال یا آرمان است، آن‌گاه، با توجه به جمیع شرایط اجتماعی ، ایده «حکمرانی نو» اندیشه و طرح مطلوبی است و به همین دلیل، ضروری است تا همه دغدغه‌مندان سلامت، ثبات و توسعه ملی، بدون هیچ قید و شرطی به بحث، تبادل‌نظر، همفکری و همکاری به‌منظور تولید راهکارهایی عملی و ممکن برای تحقق ایده حکمرانی نو مبادرت کنند.

حکمرانی؟ با وجود تغییرات ساختاری و محتوایی نظام‌های سیاسی در طول تاریخ جوامع، پدیده حکمرانی، سازوکار تحقق و تأمین انواع نیازها، خواسته‌ها، آرزوها و... جمعی شهروندانِ تحت حمایت یک نظام سیاسی بوده است. به بیانی کاربردی، از آنجا که موجود انسانی توانایی تأمین نیازهای گوناگون خود را به تنهایی ندارد، موجود انسان با ایجاد جمع و گروه‌های کوچک و بزرگ که سازمان حکمرانی نمود خرد، اراده و منافع جمعی تلقی و پنداشته شد، اقدام به ایجاد سازوکاری کاربردی برای تأمین انواع نیازهای جمعی کرد.

نو؟ مفهوم نو در مقابل مفهوم کهنه قابل درک است. به عبارتی، کهنه؛ پدیده، امر، چیز، شئ و موضوعی است که پاسخ‌گوی الزامات و نیازهای انسان و جوامع معاصر، متغیر و پیوسته درحال‌توسعه را نمی‌دهد. برای مثال، سفر با شتر روش و ابزاری کهنه و غیرکاربردی است. حفاظت از امنیت کشور با شمشیر روش کهنه و ناکارآمد تلقی می‌شود یا اعمال اجرائی، آموزش‌وپرورش، بانکداری، اقتصاد، پزشکی، صنعت و... با اندیشه‌ها، روش‌ها و داده‌های قرون پیشین، روشی بسیار کهنه و غیرکاربردی تلقی می‌شود.

به گواه شواهد بی‌شمار تجربی و معاصر، حکمرانی نو ، معطوف به نظم مدیریت کلان سیاسی برآمده از خرد، اراده و منافع ملی است؛ به عبارتی «در حکمرانی نو، منافع و اهداف فردی و جناحی از طریق منافع و اهداف ملی پیگیری می‌شود» یا به تعبیری، «حکمرانی نو اولویت منافع ملی بر منافع جناحی است».

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 1. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

چالش نگه‌داشت پزشک در مراکز درمانی تامین اجتماعیمدیر سابق تأمین اجتماعی استان اصفهان: *در بزرگترین بیمارستان‌های تامین اجتماعی در استان‌ها بعضا رادیولوژیست نداریم مدیر سابق تأمین اجتماعی سیستان و بلوچستان: *۲۰ سال قبل، آرزوی یک پزشک ، استخدام در تأمین اجتماعی بود، اما امروز روند جذب برعکس شده است Iran IRGCterrorists
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

اعلام تصرف کامل سولیدار از سوی مسکو؛ کییف از تداوم نبردها خبر داددر حالی که مسکو تصرف کامل شهر سولیدار در شرق اوکراین را مورد تاکید قرار داده، کییف و کشورهای غربی از اهمیت این عملیات کاسته و تاکید دارند که روسیه، شمار
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »

اعتراضات سراسری: جو امنیتی در جوانرود؛ شعارهای ضد حکومتی در مهابادبر اساس گزارش‌ها و ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، شماری از شهرهای ایران از جمله مهاباد و جوانرود شاهد جو امنیتی و اعتراضات ضد حکومتی شهروندان است. مهسا_امینی اعتراضات_سراسری
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »

بحرانی ملی که حل آن نیازمند عزم ملی استگزارش و تحلیل: اعدام یک بحران ملی برای ایرانیان است که حیات فردی و اجتماعی آنان را تحت تاثیر قرار داده و این بحران ملی، نیازمند عزمی ملی برای حل آن است. کدام عزم..ملت گشاد منفعت طلب. شکم باره.. فقط خوبه در مستراب مجازی ی نق نقی بکنن.. واگرنه هیچ خبری در کف خیابونا نیست کخ نیست باید. سگ بشاشه به ذات چنین ملت بی خاصیتی..گ خودشون یلم کون دادن سمت ماهواره. گوشی بدست. مثل سگ فقط زر مفت تو مجازی. احمد لنگش کن میزنن. واگرنه این ملت گشاد متاسفانه اون عزم ملی ازمون برنمیاد مشکل اینه، میخواهیم دعا کنیم مشکلات حل بشه و چندتا بیشرف بیشرف گفتنمون کمر دشمنو بشکنه بحران ملی نیست بحران بین المللیه..بحران به گا رفتن شما
منبع: RadioFarda_ - 🏆 13. / 51 ادامه مطلب »

بازآفرینی جامعه با «هم‌آفرینی حکیمانه»در دیدگاه فلاسفه و نظریه‌پردازان علوم سیاسی و اجتماعی از افلاطون و ارسطو گرفته تا اندیشمندان امروز، تفکر غالب این بوده و هست که در حکمرانی، زمامداری، حاکمیت و حکومت دو گروه وجود دارند؛ گروهی اقلیت که حاکم، فرماندار، زمامدار و دستوردهنده هستند و گروه اکثریت جامعه که زیردست، عنان خود را به دیگران سپرده و فرمانبر هستند. گروه اول حکومت‌داری می‌کند و گروه دوم از فرامین و دستورات تبعیت می‌کند. اینکه تو این شرایط دنبال قافیه هستید و مقالاتتون جوری به نظر میاد که انگار فقط چندتا سطل زباله آتیش گرفته، خیلی لوس و مسخره‌ست. در حد اعتراض‌های نوید محمدزاده و رعایت قوانین مینیمالیسم صابر ابر. قلم بی‌صلایت بدون اشاره به واقعیت جان‌های جوان از دست رفته. یعنی خیلی باید گاو باشی که وسط اعدام ها چنین مطلبی بنویسی و از پارادایم رژیم صحبت کنی! اصلا لازم نمیدونم مقاله رو بخونم این پیروی خوش خیالی هایی است که وضعیت موجود را رقم زده . این نظام اصلاح شدنی نیست گااااو نباشید! یه مشت کسخل :))
منبع: SharghDaily - 🏆 1. / 68 ادامه مطلب »

«سیستونوزیس» بیماری ناشناخته برای پزشکان و جامعه/ پسرم روزی ۸۰ عدد قرص می‌خوردهر دسته از بیماران نادر در ایران مشکلات خاص خود را دارند، بیماران سیستنوزیس پس از پیوند عضو همچنان با چالش‌های دارویی و اجتماعی خاصی روبه‌رو هستند.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »