لزوم بازنگری در سن حضانت دختران

  • 📰 SharghDaily
  • ⏱ Reading Time:
  • 60 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 27%
  • Publisher: 68%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

ایمان دمیری-قاضی خانواده: مواد ۱۱۶۸ تا ۱۱۷۹ قانون مدنی تحت عنوان «در نگاهداری و تربیت اطفال» اختصاص به حقوق و تکالیف والدین در برابر فرزندان دارد. این مواد مستند قانونی تعیین تکلیف دو مورد از مهم‌ترین امور مربوط به فرزندان یعنی «حضانت و نگهداری» و «ملاقات» فرزندان هستند.

مواد ۱۱۶۸ تا ۱۱۷۹ قانون مدنی تحت عنوان «در نگاهداری و تربیت اطفال» اختصاص به حقوق و تکالیف والدین در برابر فرزندان دارد. این مواد مستند قانونی تعیین تکلیف دو مورد از مهم‌ترین امور مربوط به فرزندان یعنی «حضانت و نگهداری» و «ملاقات» فرزندان هستند. به‌این‌ترتیب دادگاه‌ها با استناد به این مواد، تکلیف حضانت و ملاقات فرزندان را روشن کرده و مانع بلاتکلیفی و رهاشدگی آنها می‌شوند.

به‌این‌ترتیب مواد ۱۱۶۸ تا ۱۱۷۹ قانون مدنی تکلیف فرزندان پسر از نظر حضانت و نگهداری و ملاقات را تا سنی معقول و متعارف یعنی 15‌سالگی تمام قمری روشن می‌کنند؛ اما همین مواد درباره فرزندان دختر با یک ایراد اساسی مواجه هستند و آن هم محدود‌‌بودن دایره شمول این مواد به دختران کمتر از 9 سال تمام قمری است‌. در نتیجه دخترانی که به 9سالگی تمام قمری می‌رسند، از محدوده پوشش‌های حمایتی مواد ۱۱۶۸ تا ۱۱۷۹ خارج شده و مراجع قانونی نیز برای حمایت از دختران بالای 9 سال با خلأ قانونی روبه‌رو هستند.

۱. تعیین 13سالگی به‌عنوان سن مجاز ازدواج دختران. به موجب ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی اصلاحی سال ۱۳۷۹: «عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی... منوط است به اذن ولی، به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح». ۴. به موجب ماده ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ «در جرائم موجب حد یا قصاص هرگاه افراد بالغ کمتر از 18 سال، ماهیت جرم انجام‌شده یا حرمت آن را درک نکنند یا در رشد و کمال عقل آنان شبهه وجود داشته باشد، حسب مورد با توجه به سن آنها...» مجازاتی متفاوت از مجازات افراد بالای ۱۸ سال اعمال می‌شود‌. ابداع اصطلاح «بالغ کمتر از 18 سال» به‌خوبی اراده قانون‌گذار برای تعیین سنی متفاوت از سن بلوغ برای اعمال نهاد قانونی مربوطه -بدون تعرض به سن بلوغ- را نشان می‌دهد.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 1. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

«رزیدنتی» شغل است یا دوره دانشجویی؟رئیس شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر لزوم حفظ حقوق انسانی رزیدنت‌ها در مراکز درمانی، در عین حال «تفکیک مرز مخدوش آموزش و اشتغال در دوره دستیاری پزشکی» را خواستار شد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

گزیده‌ای از افتخارات مخترع نخستین قلب مصنوعی جهانپروفسور «توفیق موسیوند» که نخستین قلب مصنوعی جهان را اختراع کرد، در سن ۸۷ سالگی درگذشت.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

تاکید معاونان فرهنگی دانشگاه‌های خوزستان بر مشارکت دانشجویان در انتخاباتدر پنجمین نشست شورای فرهنگی معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان خوزستان، معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها بر لزوم مشارکت دانشگاه‌ها در انتخابات تاکید کردند.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

همه در قبال فلسطین مسئولیت بزرگی داریم/ لزوم برقراری صلح عادلانه و پایدار در منطقهرئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به قضیه فلسطین و اتفاقات اخیر در غزه گفت: امروز مهمترین موضوع جهان، مسئله فلسطین است و همه ما در قبال این موضوع مسئولیت بزرگی داریم و همواره خواهان برقراری صلح عادلانه و پایدار در منطقه هستیم.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

رهبر انقلاب: بانوان می‌توانند در انتخابات نقش‌آفرین باشنددر آستانه ولادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها و روز زن، هزارن نفر از زنان و دختران صبح امروز (چهارشنبه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

ضرورت بازنگری در ساختار گزینش دانشجو و نقش محوری دادن به دانشگاه‌هارییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی گفت: باید در خصوص ساختار گزینش دانشجو و نقش محوری دادن به دانشگاه‌ها در خصوص ساختار گزینش دانشجو و نقش محوری دادن به دانشگاه‌ها و تاثیر مدرک تحصیلی در برخورداری از مناصب اداری و جایگاه‌های سیاسی بازاندیشی صورت بگیرد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »