از سال ۲۰۱۲ سازمان ملل متحد روز ۱۱ اکتبر را روز جهانی دختران خردسال نامگذاری کرد. روزی برای پشتیبانی از فرصتهای بیشتر برای دختران و بالا بردن آگاهی در مورد نابرابری جنسیتی که دختران در سطح جهان به دلیل جنسیت خود با آن موجه میشوند. یکی از اهداف تعیین چنین روزی مقابله با ازدواج اجباری و کودکهمسری است که در ایران عموما بر دختران تحمیل میشود.
دلایل ازدواج کودکان و تداوم آن از گذشته تا امروز تنوع شگرفی دارد. آداب و رسوم فرهنگی، اعتقادات مذهبی، اختلاف طبقاتی، تحصیلات، پدرسالاری و «ناموسپرستی» مردان از عمدهترین دلایل تداوم ازدواج کودکی در جامعه ایران هستند. به گفته رویا مادرش تا پیش از ۲۰ سالگی مادر سه کودک بوده و آموزش خیاطی دیده بوده تا بتواند به اقتصاد خانواده کمک کند: «چیزی که همیشه در زندگی مادرم برای من دردناک بوده است، دور افتادن از حلقه همسالان بود. او در همه سالهایی که من از گذشته تا امروز به یاد دارم، هرگز دوستی نداشت. در سالهای اول ازدواج ناچار بود سن خودش را پنهان کند؛ چون در همان سالها هم کسی در تهران در ۱۴ سالگی ازدواج نمیکرد. بعد از آن هم آنقدر گرفتار بچهداری بود که امکان داشتن رابطه عمیق دوستانه را پیدا نکرد.
اینها را «نازنین» میگوید که همبازی کودکی او از قربانیان کودکهمسری است: «عموی پدرم شش دختر دارد که هیچکدامشان موقع ازدواج بالای ده سال سن نداشتند. خانوادهای متمول که دخترانشان را هم به افرادی برخوردار از سرمایه اقتصادی و اجتماعی شوهر میدادند. این را برای این میگویم که تاکید کنم مسئله اقتصادی منشا ازدواج آنها نبود.»
او میگوید لیلا در یازده سالگی باردار شد؛ اما بر اثر خشونتهای فیزیکی که به دلیل عدم تمایلش به رابطه جنسی و اعتیاد شوهرش بر او روا داشته میشد، سقط جنین کرد و بعد از آن هم به صرع مبتلا شد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: EtemadOnline - 🏆 9. / 59 ادامه مطلب »
منبع: AlArabiya_Fa - 🏆 12. / 51 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »