راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟

  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 66 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 30%
  • Publisher: 63%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت را از راهکارهای موثر بر مدیریت منابع آبی استان‌های کم‌بارش مانند تهران ذکر کرد.

به گزارش ایسنا ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند. به گفته رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.

وی تاکید کرد: آب را نمی‌توان خلق کرد، اگرچه می‌توان آن را به ‌طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمی‌تواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهم‌ترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی‌ مصرف آب به‌ویژه در استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و بیابانی است و به‌طور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب می‌شود. کشاورزی مهم‌ترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمین‌مان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید به‌گونه‌ای مدیریت شوند که بیشترین بهره‌بروری با کم‌ترین مصرف آب محقق شود.

وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش می‌یابد چون غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در منابع آب و خاک بیشتر می‌شود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور می‌شوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پساب‌ها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی می‌شود.

وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاه‌های کشاورزی که قبلا استفاده نمی‌شدند، استفاده می‌شود. درست است که آب آن‌ها تصفیه می‌شود ولی کیفیت آب‌های سطحی را ندارد.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 2. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

فاز دوم احیای دریاچه ارومیه با مشارکت مردم و مدیریت منابع آبی محقق می‌شوداستاندار آذربایجان‌غربی و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: فاز دوم احیای دریاچه ارومیه با مشارکت و همراهی مردم، مدیریت منابع آبی و تغییر الگوی کشت تحقق خواهد یافت.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

در آستانه ۱۳ بدر؛ بارندگی شدید و تصادف بیشتر در جاده‌هاصادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت در برخی استان‌های کشور در روزهای آینده خبر داد.
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »

ادامه فعالیت سامانه بارشی در برخی استان‌های کشوررئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت در برخی استان‌های کشور خبر داد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

بارش باران و کاهش دمای برخی استانهارئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید و کاهش دما و گردوخاک در برخی استان‌های کشور خبر داد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم لازمه مبارزه با بحران آبمنتخب مردم ابهر، خرم‌دره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی گفت: برای مبارزه با بحران کم آبی به ویژه در دشت ابهر کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم باید گسترش یابد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

پیش از دوره کنونی مدیریت شهری، ده‌ها هزار درخت به دلیل کم آبی خشک شدرئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مخزن آب اضطراری بوستان نهج‌البلاغه، گفت: در این دوره از مدیریت شهری برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد تا درختان در صورت تنش آبی کمتر دچار بحران کم آبی شوند.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »