خاورمیانه در اواخر دوره زمامداری ترامپ و همچنین در آغاز کار دولت بایدن شاهد تحولاتی در زمینه حلوفصل بحرانهای منطقهای و در نتیجه ایجاد پیوندهای موقت و میان مدت بین قطبهای معارض منطقه بوده است. - خبرگزاری آناتولی 11.03.
2021 استانبول/حمیدرضا ابراهیمی منطقه خاورمیانه در ماههای پایانی دوره زمامداری دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده آمریکا و همچنین در آغاز دولت جو بایدن شاهد تحولاتی در زمینه حل و فصل بحرانهای منطقهای و در نتیجه ایجاد پیوندهای موقت و میان مدت بین قطبهای معارض منطقه بوده است.
در حال حاضر میتوان قطبهای قدرت در خاورمیانه را ذیل چهار محور دستهبندی کرد: -محور عربی به رهبری عربستان سعودی شامل امارات و مصر و دولت رسمی یمن و سودان و.. -محور ترکیه - قطر و بخشی هایی از دولتهای تونس، لیبی و مخالفان سوری
-محور اسرائیل با همراهی ایالات متحده آمریکا -محور ایران و متحدان این کشور سه محور مقابل ایران در پنج سال اخیر درگیر بحرانهای فراوان سیاسی و امنیتی میان خود بودهاند. سعودیها به همراه اسرائیل در چالش با ترکیه بر سر مسائلی چون بحران لیبی و فلسطین و بحران شورای همکاری خلیج فارس و داستان قتل خاشقجی و کودتای مصر بوده اند. هر چند در این میان عربستان کوشیده است تعادل را در ارتباط با ترکیه رعایت کند، اما امارات و مصر بطور کامل وارد رویارویی با آنکارا شدهاند.
لیگ ملتهای والیبال| برتری ایران مقابل چین در روزی که کار سختی نداشتیم- اخبار والیبال|بسکتبال|هندبال - اخبار ورزشی تسنیم | Tasnim
آخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید ادامه مطلب >>