دولت بایدن و تسریع فرایند مصالحه در منطقه

  • 📰 aa_persian
  • ⏱ Reading Time:
  • 73 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 32%
  • Publisher: 53%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

دولت بایدن و تسریع فرایند مصالحه در منطقه خاورمیانه در اواخر دوره زمامداری ترامپ و همچنین در آغاز کار دولت بایدن شاهد تحولاتی در زمینه حل‌و‌فصل بحرانهای منطقه‌ای و در نتیجه ایجاد پیوندهای موقت و میان مدت بین قطبهای معارض منطقه بوده است.

خاورمیانه در اواخر دوره زمامداری ترامپ و همچنین در آغاز کار دولت بایدن شاهد تحولاتی در زمینه حل‌و‌فصل بحرانهای منطقه‌ای و در نتیجه ایجاد پیوندهای موقت و میان مدت بین قطبهای معارض منطقه بوده است.منطقه خاورمیانه در ماههای پایانی دوره زمامداری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده آمریکا و همچنین در آغاز دولت جو بایدن شاهد تحولاتی در زمینه حل و فصل بحرانهای منطقه‌ای و در نتیجه ایجاد پیوندهای موقت و میان مدت بین قطب‌های معارض منطقه بوده است.

از طرف دیگر، مصر و ترکیه نیز از تنشهای قبلی فاصله گرفته‌اند. قاهره خصوصا برای نقش‌آفرینی مثبت ترکها در بحران سد نهضت اتیوپی با توجه به رابطه مثبت آنکارا-آدیس ابابا اهمیت قائل است. بحران میان محور عربی و ترکیه در لیبی نیز با شروع مذاکرات تشکیل دولت وحدت ملی در طرابلس و زمینه‌سازی برای برگزاری انتخابات به مرحله کنترل رسیده است. ترکیه با سفر وزیر امور خارجه خود به ریاض رابطه با عربستان سعودی را نیز تحرک بخشیده و از سوی دیگر تنشهای لفظی آنکارا-تل‌آویو نیز فروکش کرده است.

برآورد این قطبهای سیاسی از آینده منطقه چنین به نظر می‌آید؛ احتمال دارد برخورد دولت باراک اوباما با بحران سوریه در دوره بایدن نیز تکرار شود، به‌ویژه اینکه او به شدت در بحران یمن بر عربستان سعودی فشار آورده و قراردادهای تسلیحاتی با امارات متحده عربی را نیز تعلیق کرده است. بایدن در مورد بحران اسرائیل نیز مواضع متفاوتی با ترامپ دارد و می‌خواهد در مسئله خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 بر ترکیه فشار وارد کند. ضمن اینکه ملاحظات بایدن درباره شمال شرق سوریه نیز همخوانی چندانی با مواضع دولت اردوغان ندارد.

تمام کشورهای عضو قطب روبروی ایران در پی آن هستند تا با توافق درباره کف منافع مشترک خود، یک بلوک منطقه‌ای مشترک را تشکیل دهند و بدین‌ترتیب آمریکا را مجبور به قبول منافع خودشان، و درصورت امتناع این کشور به شکلی یکجانبه اقدام کنند. این کشورها عمدتا از تمرکز نیروهای نیابتی ایران در مرزهای خود هراس دارند؛ ترکیه حضور عناصر پ.ک.ک در سنجار را تهدیدی علیه خود می‌داند و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز از تشکیل نیروهایی مانند حزب‌الله در مرزهای خود می‌ترسند.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 11. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.