دولت ایران «به قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها وقعی نمی‌نهد»

  • 📰 euronews_pe
  • ⏱ Reading Time:
  • 85 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 37%
  • Publisher: 59%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» به رغم مخالفت دولت تصویب شد. تصویب این قانون همزمان با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا چه تاثیری بر مذاکرات احتمالی هسته‌ای و لغو تحریم‌ها خواهد داشت؟ گفت‌وگوی یورونیوز با عباس عبدی، ابراهیم عزیزی، رضا علیجانی و احمد بخشایش اردستانی را بخوانید.

در شرایطی که بسیاری در ایران و خارج از ایران امیدوارند با روی کار آمدن دولت جو بایدن، بخشی از تحریم‌های دولت کنونی آمریکا علیه تهران لغو شده و ایران نیز به تعهدات برجامی‌اش بازگردد، به نظر می‌رسد تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت»، می‌تواند مانع تازه‌ای برای لغو تحریم‌های فعلی علیه ایران باشد.

بنابراین دولت روحانی مطابق این قانون موظف است در صورتی که تحریم‌های بانکی و نفتی علیه ایران تا روز ۱۸ بهمن سال جاری رفع نشوند، از اجرای پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خودداری کند. علاوه بر این، رافائل گروسی دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به مصوبه اخیر مجلس ایران گفته است «آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز سه روز قبل از تهران خواست تا نگرانی‌های مطرح شده درباره برنامه هسته‌ای و موشکی خود را برطرف کرده و به «اجرای کامل» مفاد برجام بازگردد.

بنابراین در شرایط فعلی سوال اصلی این است که در صورت لغو نشدن تحریم‌های نفتی و بانکی علیه ایران تا دو ماه پس از ابلاغ این قانون ، آیا دولت روحانی از اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی سر باز می‌زند و دایره نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر فعالیت هسته‌ای ایران را به نحو چشمگیری کاهش خواهد داد؟ امری که نگرانی اصلی آژانس انرژی اتمی، سازمان ملل و اتحادیه اروپا را در پی داشته است.

اما عباس عبدی معتقد است وضع چنین قانونی از سوی مجلس اصولگرای ایران با شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مرتبط است. آقای عبدی می‌گوید: «اگر ترامپ در انتخابات آمریکا پیروز شده بود، موضوع تحریم‌ها نمی‌توانست در دستور کار انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار گیرد.

رضا علیجانی، تحلیلگر سیاسی مقیم اروپا، در پاسخ به این سوال که آیا این مصوبه مجلس برآمده از اراده نظام بوده یا اینکه در عمل بی‌تاثیر خواهد ماند، می‌گوید: «به نظرم آقای خامنه‌ای دچار کهولت شده و افراد و نیروهای پیرامونی و کشمکش جناح‌ها را نمی‌تواند به موقع مدیریت کند. پشت این طرح جریان تندرو نظامی و امنیتی قرار دارد که مجلس را در چنگ خود دارد و نگاهش بیشتر به فتح پاستور و بالاتر از آن رهبری آینده است. پوزخند روحانی به این مصوبه که هول نشوید هم تا حدی نشان می‌دهد که مصوبه مجلس تصمیم نظام نیست.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 8. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.