ترورهای برون‌مرزی در دوره خامنه‌ای؛ سیلی از میکونوس

09/07/1399 10:59 ق.ظ

ترور_مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور مدتی پس از شکل‌گیری حکومت مورد توجه مقامات بود، اما در دوره رهبری آیت‌الله خامنه‌ای شکلی سیستماتیک به خود گرفت. این گزارش مروری دارد بر این ترورها از میکونوس تا شاپور_بختیار راستی_آزمایی EhsanMehrabi7

مروری است بر عملکرد ۳۱ساله «علی خامنه‌ای» در کسوت رهبری. موضوع همه این گزارش‌ها علی خامنه‌ای، یکی از مرموزترین رهبران جهان، است. از زندگی شخصی خامنه‌ای کمتر چیزی گفته می‌شود و به جز پسرش «مجتبی» که در سال‌های اخیر نامش مطرح شده است، کمتر نام، تصویر و گفته‌ای از خانواده‌اش رسانه‌ای شده است. اما این ابهام رازآلود تنها مختص زندگی شخصی و خانوادگی او نیست.

بر اساس این گزارش «اقدامات تروریستی ایران در کشورهای جهان، شامل ۳۶۰ مورد ترور هدفمند در سایر کشورها» و «حملات گسترده‌ای بوده که به ضرب و جرح صدها نفر منجر شده است.» نخستین ترور قابل توجه مخالفان انقلاب ۱۳۵۷ یا وابستگان به نظام سیاسی پیشین در بیرون از مرزها، در آذر ماه ۱۳۵۸ رقم خورد. انقلابیون که اعدام کارگزاران رژیم پهلوی را از همان پشت‌بام مدرسه علوی، محل اقامت آیت‌الله «روح‌الله خمینی»، آغاز کرده بودند، تقریبا در یک سالگی پیروزی انقلاب متوجه مقامات و مسئولینی از رژیم پهلوی شدند که توانسته بودند قبل از دستگیر شدن از مرزها بگذرند.

ادامه مطلب:
iranwire »

توزیع انسولین در بیش از ۵۰۰ داروخانه‌ منتخب در تهران/به دلیل تحریم و مشکلات ارزی سطح دسترسی محدود شده استمقام مسئول در سازمان غذا و دارو در گفت‌و‌گو با ایلنا: توزیع انسولین در بیش از ۵۰۰ داروخانه‌ منتخب در تهران/به دلیل تحریم و مشکلات ارزی سطح دسترسی محدود شده است

«مجبوریم» درمیشیان در فستیوال توکیو ۲۰۲۰فیلم سینمایی «مجبوریم» پنجمین ساخته رضا درمیشیان در سی‌وسومین دوره فستیوال فیلم توکیو رونمایی خواهد شد.

پاشینیان برای اولین‌بار از جزئیات صحبتش با علی‌اف پرده برداشتنخست‌وزیر ارمنستان: الهام علی‌اف در سپتامبر ۲۰۱۸ از من خواسته بود آتش‌بس در خط تماس در قره‌باغ را حفظ کنم تلاش کردم مذاکرات مشخصی با ملت آذربایجان داشته و ملاحظات انتقادی حول وضعیت این کشور مطرح کنم خامنه‌ای به دستور اربابش پوتین برای ارمنستان هم قنبل کرده بی‌ناموس. خاک بر سر خرفتش کنند. چرا این دروغ و تفرقه ساز را شما منتشر میکنید تف به بساط ارمنی پرست حکومت شئونیزم فارسی فرقه فارسیسم تبهکار و غاصب و اشغالگر ایران که همه دوستانش اوباشان مثل نخست وزیر ارمنستان است. divid5947 طبق قطع نامه های سازمان ملل ارمنستان کشور متجاوز است و باید تا الان تمام نواحی اشغالی را ترک میکرد این را هم بگویید نگفتن قسمتی از حقیقت با سانسور و بایکوت و پروپاگاندا فرقی ندارد

بلاتکلیفی دانشجویان نخبه ایرانی به دلیل عدم پاسخگویی سفارت آلمان در تهرانبرخی از دانشجویان ایرانی که از دانشگاه های معتبر آلمانی پذیرش گرفته اند بدلیل عدم دعوت به مصاحبه از سوی بخش صدور ویزای سفارت آلمان در تهران ماه‌هاست سردرگم و بلاتکلیف هستند. ای بابا 😔 mitravarunaa بسیاری از دانشجویان دارای پذیرش تنها برای گرفتن «وقت مصاحبه سفارت» چند ماهه توی این شرایط اقتصادی و کرونا دارن تو کشورای ترکیه و ارمنستان و گرجستان زندگی میکنن تا فقط بتونن « ۶ ماهه » وقت مصاحبه بگیرن و خیلی از نزدیک ترین دوستان من هم دارن این تصمیمو میگیرن که خیلی باعث ناامیدیه ماشالا از بس همه اقدام ميكنن واسه المان نوبت سفارتش تا همين پارسال ١٧/١٨ ماه بود مشخص ديگه الانم به بهونه ي كرونا چقدر ميخوان كش بدن پروسه را

شمار قربانیان ویروس کرونا در دنیا از یک میلیون نفر فراتر رفتدرحالیکه قربانیان این ویروس در حال افزایش است، یورونیوز بررسی کرده است که تاکنون کدام کشورها بیشترین قربانیان را در سراسر جهان داشته‌اند. بیشتر بخوانید🔽 منظورتون از دولت ترامپ گروهک تروریستی ترامپ است دیگر terrorist_tramp

اعلام حمایت ترکیه از آذربایجان در دفاع از حقوق مشروع خودوزیر دادگستری ترکیه گفت ما در هر فرصت و بستری، از حقوق مشروع آذربایجان در دفاع از خود که منطبق با قوانین بین‌المللی است٬ حمایت می‌کنیم. - خبرگزاری آناتولی

مروری است بر عملکرد ۳۱ساله «علی خامنه‌ای» در کسوت رهبری. موضوع همه این گزارش‌ها علی خامنه‌ای، یکی از مرموزترین رهبران جهان، است. از زندگی شخصی خامنه‌ای کمتر چیزی گفته می‌شود و به جز پسرش «مجتبی» که در سال‌های اخیر نامش مطرح شده است، کمتر نام، تصویر و گفته‌ای از خانواده‌اش رسانه‌ای شده است. اما این ابهام رازآلود تنها مختص زندگی شخصی و خانوادگی او نیست. ۲۸ سال پس از نشستن روی کرسی بالاترین فرد نظام در جمهوری اسلامی، با انتشار چند ویدیوی کوتاه، رازی درباره رهبری او برملا و مشخص شد که انتخاب او به عنوان رهبر، موقت بوده است. بنگاه‌های اقتصادی تحت نظر رهبری نیز از مرموزترین بخش‌های اقتصاد ایران هستند که عملکرد و حساب سود و زیان‌شان هیچ‌گاه شفاف نبوده است. او در سیاست هم رویه‌ای روشن و واضح در پیش نگرفته و هر جا امکانی یافته، از خودش سلب مسئولیت کرده است. سلسله مطالب khamenei.com تلاشی است برای حل معمای خامنه‌ای. اگر چه ترور مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور مدتی پس از شکل‌گیری حکومت مورد توجه مقامات بود، اما این موضوع در دوره رهبری آیت‌الله خامنه‌ای شکلی سیستماتیک به خود گرفت.

وزارت خارجه آمریکا در خرداد ماه سال ۱۳۹۹، در گزارشی با عنوان «ترورها و فعالیت‌های تروریستی ایران در خارج از کشور»، اعلام کرد که از زمان استقرار جمهوری اسلامی در ایران «حکومت در بیش از ۴۰ کشور جهان درگیر ترورها، برنامه‌ریزی برای ترور و حملات تروریستی بوده است.»

بر اساس این گزارش «اقدامات تروریستی ایران در کشورهای جهان، شامل ۳۶۰ مورد ترور هدفمند در سایر کشورها» و «حملات گسترده‌ای بوده که به ضرب و جرح صدها نفر منجر شده است.»

سابقه این ترورها و عملیات برون‌مرزی منتسب به جمهوری اسلامی برای حذف مخالفان و منتقدان نشان می‌دهد که نگاه به حذف فیزیکی منتقدان و مخالفان حکومت در بیرون از مرزهای ایران، از همان ابتدای دگرگونی نظام سیاسی وجود داشته است.

نخستین ترور قابل توجه مخالفان انقلاب ۱۳۵۷ یا وابستگان به نظام سیاسی پیشین در بیرون از مرزها، در آذر ماه ۱۳۵۸ رقم خورد. انقلابیون که اعدام کارگزاران رژیم پهلوی را از همان پشت‌بام مدرسه علوی، محل اقامت آیت‌الله «روح‌الله خمینی»، آغاز کرده بودند، تقریبا در یک سالگی پیروزی انقلاب متوجه مقامات و مسئولینی از رژیم پهلوی شدند که توانسته بودند قبل از دستگیر شدن از مرزها بگذرند.

«شهریار شفیق» یکی از آن‌ها بود؛ فرزند «اشرف پهلوی» و خواهرزاده «محمدرضا شاه»، که افسر نیروی دریایی بود و ریاست فدراسیون‌های کاراته و جودو را در زمان پهلوی بر عهده داشت.

در وب‌سایت «بنیاد حقوق بشری عبدالرحمن برومند»، گفته شده است که «صادق خلخالی»، نخستین رییس «دادگاه انقلاب اسلامی»، آقای شفیق را در دادگاهی غیابی به «افساد فی الارض» متهم کرده و مجازات اعدام را برای او در نظر گرفته بود، حکمی که در ۱۶آذر۱۳۵۸، با شلیک دو گلوله به پشت سر و گردنش هنگام خروج از خانه مادرش در پاریس اجرا شد.

در دوره رهبری آیت‌الله خمینی درگیر بودن جمهوری اسلامی در جنگ با عراق، یکی از دلایلی بود که حکومت نمی‌توانست در این باره توان زیادی را به کار بگیرد. هر چند در این زمان نیز جوخه‌های ترور حکومت در خارج از کشور فعال بودند.

از جمله نکاتی که در گزارش وزارت خارجه آمریکا به آن اشاره شده است، استفاده جمهوری اسلامی از گروه‌های نظامی نزدیک به خود در کشورهای دیگر برای حذف و ترور مخالفان است که گویا به عنوان یک استراتژی از همان ابتدا در دستور کار بوده است.

حمله به سفارت آمریکا در بیروت در فروردین ۱۳۶۲ و انفجار مقر تفنگداران آمریکایی و فرانسوی در آبان ماه همان سال در بیروت، بزرگترین عملیات علیه اهدافی آمریکایی بیرون از خاک این کشور پس از جنگ جهانی دوم به حساب می‌آمدند.

هر چند جمهوری اسلامی اتهام دست داشتن در آن انفجارها را رسما رد کرد و در دادگاهی محکوم نشد، اما دست داشتن «جهاد اسلامی» که گروهی ساخته و پرداخته جمهوری اسلامی بود و از سوی ایران حمایت می‌شد، خود به خود جمهوری اسلامی را در معرض اتهام و دست داشتن قرار می‌داد، ضمن آن که هر از گاهی، یکی از مقام‌های رسمی به آن انفجارها اشاره‌ای می‌کرد و به آن مباهات می‌‌کرد.

تلاش ناکام برای ترور «شاپور بختیار»، آخرین نخست وزیر دوران پهلوی، در تیر ماه سال ۱۳۵۹، از جمله تلاش‌هایی است که در دهه نخست پس از انقلاب برای حذف یک مقام ارشد نظام پیشین به کار گرفته شد.

اما پس از مرگ آیت‌الله خمینی و نشستن آیت‌الله خامنه‌ای به جای او در سال ۱۳۶۸، آغاز دهه ۱۳۷۰ را باید در حوزه رویکرد