تحرکات نظامی چین و هند؛ دو قدرت هسته‌ای برای رویارویی آماده می‌شوند؟ - BBC News فارسی

23/08/1399 01:30 ب.ظ

تحرکات نظامی چین و هند؛ دو قدرت هسته‌ای برای رویایی آماده می‌شوند؟

مناقشه مرزی کنونی هند با چین، سبب شده که هند در طی پنج ماه گذشته یک رشته تدابیر نظامی اتخاذ کند. آزمایش‌های موشکی، ارتباط نزدیک‌تر اطلاعاتی و تایید آشکار گروه چهارگانه منطقه‌ای که عمدتا یک گروه مخالف چین تلقی می شود، از جمله این تدابیر است. رسانه های چین گزارش داده اند که نظامیان این کشور برای تقویت حضورشان در نواحی مرزی در جریان سرمای طاقت فرسای هیمالیا، تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کرده اند. فراهم آوردن محل سکونت مناسب و غذای گرم از جمله این تدابیر است.

اگر چه تهیه مقدمات نظامی لزوما به معنی درگیری قریب الوقوع از جانب هیچ یک از دو طرف نیست، ولی مبین این است که دو کشور خود را برای یک رویارویی طولانی که از ماه مه ادامه داشته، آماده کرده اند.در حالی که در هند آزمایش های موشکی-اعم از ساخت یا به کاربردن آن- در فواصل معین صورت می گرفت، اکنون تعداد این آزمایش ها به طور غیرعادی افزایش یافته. بنا بر گزارش رسانه های محلی، هند در ماه های سپتامبر و اکتبر ۱۳ آزمایش موشکی انجام داده.

هندوستان تایمز، یک روزنامه پرطرفدار انگلیسی زبان در شماره مورخ ۲۹ اکتبر نوشت: این که هند در طول مدتی به این کوتاهی، یک چنین تعدادی آزمایش موشکی انجام داده، تصادفی نیست. در این مقاله آمده است که که تلاش هند برای این که تولید موشک های استراتژیک هسته ای و متعارفی "ساخت هند" با سرعت صورت گیرد- پرتاب یک موشک هر چهار روز یک بار در مدت تقریبا یک ماه- به دنبال خودداری چین از عقب نشینی از خط واقعی کنترل بوده که عملا مرز دو کشور در لادخ است.توضیح تصویر، headtopics.

ادامه مطلب:
bbcpersian »

گفت‌وگوهای کولبا درباره تحرکات نظامی جدید مسکو در مرز روسیه و اوکراینوزیر امور خارجه اوکراین طی تماس تلفنی با رئیس دوره‌ای سازمان همکاری و امنیت اروپا درباره تحرکات نظامی جدید مسکو در مرز روسیه و اوکراین گفت‌وگو کرد. - خبرگزاری آناتولی

قرقیزستان: شاهد تحرکات نظامی ارتش تاجیکستان در نزدیکی مرز هستیمدولت قرقیزستان ادعا کرد که شاهد تحرکات نظامی ارتش تاجیکستان در مناطق مرزی این کشور با قرقیزستان هستند. - خبرگزاری آناتولی

رکوردزنی هزینه‌های نظامی جهان در سال کرونا؛ ۷۵ درصد بودجه نظامی در ۱۰ کشور خرج شدمطابق گزارش سیپری، هزینه‌های نظامی ایران نیز از ۵۵ هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان در سال ۲۰۱۹ به ۷۰ هزار و ۵۹۱ میلیارد تومان در سال ۲۰۲۰ رسیده که نشان از رشد ۲۷.۷ درصدی دارد.

بلینکن: باید از رویارویی نظامی میان آمریکا و چین اجتناب شود | DW | 03.05.2021به باور آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، درگیری نظامی با چین به‌رغم اقدامات تحریک‌آمیز آن کشور به سود هیچ کس نیست. سیاست دولت جدید آمریکا در قبال چین و همچنین جنگ تجاری با آن کشور هنوز شکل نهایی نیافته است. منهم توصیه می کنم اروم بشینید سر جاتون و دخالت در کار دیگران نکنید ! دموکراتها بی خاصیت تر از اون چیزی هستند که بخوان جلوی کمونیستها بیاستند این کار فقط از ترامپ عزیز بر می اومد

چین به رغم کرونا و بدهی دولتی، بودجه نظامی خود را افزایش می‌دهددولت چین اعلام کرده است که هزینه‌های دفاعی خود را در بودجه مصوب سال ۲۰۲۱ به میزان ۶.۸ درصد افزایش خواهد داد.

رسانه‌های چین چطور اختلافات این کشور با دنیا را پوشش می‌دهند؟

رسانه های چین گزارش داده اند که نظامیان این کشور برای تقویت حضورشان در نواحی مرزی در جریان سرمای طاقت فرسای هیمالیا، تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کرده اند. فراهم آوردن محل سکونت مناسب و غذای گرم از جمله این تدابیر است.

اگر چه تهیه مقدمات نظامی لزوما به معنی درگیری قریب الوقوع از جانب هیچ یک از دو طرف نیست، ولی مبین این است که دو کشور خود را برای یک رویارویی طولانی که از ماه مه ادامه داشته، آماده کرده اند.در حالی که در هند آزمایش های موشکی-اعم از ساخت یا به کاربردن آن- در فواصل معین صورت می گرفت، اکنون تعداد این آزمایش ها به طور غیرعادی افزایش یافته. بنا بر گزارش رسانه های محلی، هند در ماه های سپتامبر و اکتبر ۱۳ آزمایش موشکی انجام داده.

هندوستان تایمز، یک روزنامه پرطرفدار انگلیسی زبان در شماره مورخ ۲۹ اکتبر نوشت: این که هند در طول مدتی به این کوتاهی، یک چنین تعدادی آزمایش موشکی انجام داده، تصادفی نیست.

در این مقاله آمده است که که تلاش هند برای این که تولید موشک های استراتژیک هسته ای و متعارفی "ساخت هند" با سرعت صورت گیرد- پرتاب یک موشک هر چهار روز یک بار در مدت تقریبا یک ماه- به دنبال خودداری چین از عقب نشینی از خط واقعی کنترل بوده که عملا مرز دو کشور در لادخ است.توضیح تصویر،

تعداد آزمایش‌های موشکی هند به طور غیرعادی افزایش یافته

در این گزارش اضافه شده که دولت هند در اوایل شروع مناقشه، به دلیل تردیدش در تعهد چین به حفظ صلح در منطقه مرزی، بی سر و صدا به سازمان پژوهش و توسعه دفاعی، گفته بود "برنامه موشکی اش را با سرعت بیشتری دنبال کند."

هند همچنین در ۴ نوامبر سیستم راکت چند لوله ای موسوم به پیناکا، را که در داخل کشور ساخته شده بود آزمایش کرد. این سیستم می تواند به هدف هایی در فاصله ۴۵ تا ۶۰ کیلومتری حمله کند. برخی از رسانه ها خاطرنشان کرده اند که این سیستم صرفا برای مقابله با نیروهای چینی مستقر در مرز، راه اندازی می شود.بعضی از رسانه ها ادعا کرده اند که هند در آستانه پیوستن به ائتلاف اطلاعاتی آمریکا، بریتانیا، استرالیا، کانادا و نیوزیلند، موسوم به "پنج چشم" است.

در گزارشی که سنجیب کومار باروآه، کارشناس امنیتی و روزنامه نگار از شبکه بهارات ای تی وی، در تاریخ ۲۰ اکتبر انتشار داد آمده است که "با نزدیک شدن فزاینده هند به ائتلاف به رهبری آمریکای ضد چین، پیش بینی می شود که ممکن است هند خود را برای پیوستن به یکی ازقدیمی ترین شبکه های جاسوسیِ مشارکت اطلاعاتی به نام 'پنج چشم' آماده کند."

در تاریخ ۲۴ اکتبر هفته نامه خبری انگلیسی زبان ساندی گاردین، نوشت که هند، ژاپن و کشورهای عضو پنچ چشم در ۱۱ اکتبر بیانیه مشترکی صادر کرده اند که می گوید "برای این که آژانس های اطلاعاتی و سایر نهادهای اجرای قانون بتوانند به ارتباطاتی که از طریق اپلیکیشن هایی مانند واتساپ، سیگنال و تلگرام صورت می گیرد، دسترسی پیدا کنند، لازم است که به طور سّری وارد این ابزار شوند."

گزارش اضافه می کند که هند به طور فزاینده ای به سوی همکاری با این ائتلاف کشیده می شود و نهایتا بخشی از آن خواهد شد.

روزنامه استرالین گزارش داده که هند و ژاپن در جلسه ماه اکتبر ائتلاف "پنج چشم" شرکت داشته اند. در ادامه این گزارش آمده که این پیش بینی تقویت شده که آمریکا در صدد است هند را وارد ائتلاف کند یا برای همآهنگی بیشتر، به توافق مشابهی با هند برسد.در حالی که ماه ها است رویا رویی هند و چین ادامه دارد، هند در اجلاس چهارجانبه گفتمان امنیتی که در تاریخ ۵ اکتبر در توکیو برگزار شد، شرکت کرد و متعاقبا در ۱۹ اکتبر اعلام کرد که استرالیا در مانور دریایی مالابار شرکت خواهد کرد.

شماری از کارشناسان هند این رویدادها را واکنش به جنگ تهاجمی چین در مرز با هند تعبیر کردند.

آجال شاکلا، مفسر و کارشناس امنیتی، اقدام هند را واکنش شدید و ایستادگی هند در برابر چین توصیف کرده و در توییتر می نویسد" در واکنش شدید به چین (که البته قابل انتظار بود) وزیر دفاع هند هم اکنون اعلام کرد که استرالیا در مانورهای دریایی مشترک مالابار در سال جاری شرکت می کند.

او اضافه کرد استرالیا که قبلا بخشی از مانور مالابار بود، پس از سیزده سال دوباره در آن شرکت خواهد کرد.

ولی براهما چالانی، کارشناس برجسته امور استراتژیک، از دولت هند به این دلیل که در اجلاس چهار جانبه توکیو، مانند آمریکا علیه چین موضع نگرفت، انتقاد کرد و در توییتی گفت در حالی که آمریکا، چین را سرزنش کرد هند "حتی غیرمستقیم به این که قربانی تعدی چین است، اشاره نکرد."با وجود این که از جانب چین هیچ خبری در باره دستیابی به هرگونه سخت افزار نظامی جدید داده نشده، رسانه های تحت کنترل دولت چین در باره شماری تحرکات تاکتیکیِ ماه های اخیر در طول مرز مشترک با هند، گزارش هایی انتشار داده اند.

در ۲۹ اکتبر وو کیان، سرهنگ ارشد و سخنگوی وزارت دفاع ملی چین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت ارتش آزادی‌بخش خلق، برای بهبود آموزش و شرایط زندگی سربازانی که در نواحی سرد مستقر هستند (معمولا اشاره به مرز مشترک طولانی با هند است) از تکنولوژی پیشرفته استفاده خواهد کرد.

این سخنگو افزود که اتاقک های عایق که به طور اتوماتیک تولید گرما می کنند، کیسه های خواب فردی جدید و استفاده از پهباد برای انتقال غذای گرم برای سربازان از جمله تدابیری است که ارتش آزادی‌بخش خلق برای "پیشبرد آمادگی رزمی سربازان" اتخاذ کرده است

پیشتر، در ماه سپتامبر روزنامه دولتی انگلیسی زبان گلوبال تایمز، خبر داده بود که چین نیروهای خود از جمله بمب افکن ها، نیروهای دفاع هوایی، توپخانه، خودروهای زرهی، گروه چترباز، نیروهای ویژه و واحدهای پیاده نظام خود را به مرز مشترک با هند می فرستد.

به نوشته گلوبال تایمز، بمب افکن های اچ-۶ و هواپیماهای حمل و نقل بزرگ مدل وای-۲۰ نیز در پایگاه های هوایی چین در نزدیک مرز استقرار یافته اند.