در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، در شهرهای مختلف ایران امروز یک تجمع اعتراضی برگزار کردند.معلمان و فرهنگیان شا ... از روز دهم اردیبهشتماه جاری «رسول بداقی»، «جعفر ابراهیمی»، «محمد حبیبی»، «علیاکبر باغانی»، «محسن عمرانی»، «هادی صادقزاده»، «اصغر حاجب»، «رضا امانیفر» و …..
نیز در جریان سرکوب تجمع معلمان در روز جهانی کارگر از روز دهم و یازدهم اردیبهشت تاکنون در بازداشت به سر میبرند.
بر اساس اطلاعات دریافتی دو تن از معلمان بازداشتی یازدهم اردیبهشت بنامهای «محمود ملاکی» و «اصغر حاجب» روز سهشنبه ۲۰ اردیبهشت برای بازجویی مجدد از زندان بوشهر به سپاه منتقل و پس از ۶ ساعت به زندان برگردانده شدند. آقایان «محسن عمرانی» و «رضا امانیفر» دو عضو دیگر کانون صنفی فرهنگیان بوشهر که از دیروز به بازجویی سپاه رفتهاند تا این لحظه به زندان برنگشتهاند.
«عمادی» یکی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان اصفهان هم روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. نیروهای امنیتی پس از ضبط وسائل ارتباطی او، پیامهایی در مورد «اتمام مجوز کانون صنفی معلمان اصفهان» با اکانتهای او به شبکههای اجتماعی، ارسال کردهاند. headtopics.com
بازداشتهای مجدد
از روز دهم اردیبهشتماه جاری «رسول بداقی»، «جعفر ابراهیمی»، «محمد حبیبی»، «علیاکبر باغانی»، «محسن عمرانی»، «هادی صادقزاده»، «اصغر حاجب»، «رضا امانیفر» و ….. نیز در جریان سرکوب تجمع معلمان در روز جهانی کارگر از روز دهم و یازدهم اردیبهشت تاکنون در بازداشت به سر میبرند.
بر اساس اطلاعات دریافتی دو تن از معلمان بازداشتی یازدهم اردیبهشت بنامهای «محمود ملاکی» و «اصغر حاجب» روز سهشنبه ۲۰ اردیبهشت برای بازجویی مجدد از زندان بوشهر به سپاه منتقل و پس از ۶ ساعت به زندان برگردانده شدند. آقایان «محسن عمرانی» و «رضا امانیفر» دو عضو دیگر کانون صنفی فرهنگیان بوشهر که از دیروز به بازجویی سپاه رفتهاند تا این لحظه به زندان برنگشتهاند.
«عمادی» یکی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان اصفهان هم روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. نیروهای امنیتی پس از ضبط وسائل ارتباطی او، پیامهایی در مورد «اتمام مجوز کانون صنفی معلمان اصفهان» با اکانتهای او به شبکههای اجتماعی، ارسال کردهاند.
«شعبان محمدی» عضو انجمن صنفی معلمان مریوان بار دیگر روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت بازداشت شد. آقای محمدی پیش از این دو مرتبه در تاریخهای ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ و یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۱ در تجمع معلمان مریوان بازداشت شده بود.روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشتماه «مسعود نیکخواه» عضو هیات مدیره انجمن صنفی فرهنگیان کردستان مریوان آزاد شد. آقای نیکخواه در بامداد یازدهم اردیبهشت با یورش ماموران به منزل مسکونیاش بازداشت شده بود.
«حسین رمضانپور» یکی از اعضای هیات مدیره انجمنصنفیفرهنگیان خراسانشمالی که به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام با حکم ۶ماهه حبس و دو میلیون تومان جریمه نقدی در زندان بود، پس از تحمل چهارماه حبس با پرداخت جریمه روز سه شنبه ۲۰ اردیبهشت از زندان بجنورد آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن بازداشت معلمان، خواهان لغو احکام ناعادلانه علیه معلمان و آزادی تمام معلمان زندانی است. این شورا در ادامه اعلام کرد: «این احکام نمیتواند در اراده معلمان خللی ایجاد کند و ما تا تحقق مطالبات به خیابان خواهیم آمد.»معلمان زندانی اسماعیل عبدی، اسکندر لطفی از روز یازدهم اردیبهشت در اعتصاب غذا هستند. با توجه به بیخبری از وضعیت آنان و انتقال اسماعیل عبدی به زندان کچویی، جان آنان در معرض خطرات جبران ناپذیری قرار دارد. اسماعیل عبدی در پیام اعتصاب غذای خود اعلام کرد: «...در ایران فقر، گرسنگی و نابرابری آرامش زحمت کش ترین اقشار جامعه را سلب کرده و آن ها را در دشوار ترین وضعیت معیشتی و منزلتی قرار داده است. استانداردهایی مانند مزد و بیمه متناسب با کار، مدارس هوشمند و آموزش و پرورش رایگان و برابر جدا از قومیت، جنسیت و مذهب که در بیشتر نقاط جهان جز خدمات عادی محسوب میشوند، به رویاهایی غیر قابل تحقق تبدیل شدهاند.»
از سوی دیگر «ابوالفضل رحیمیشاد» یکی از فعالان صنفی معلمان و برخی از زندانیان سیاسی چون: «مهدی فراخی شاندیز»، «مهدی بیرامی»، «منوچهر بختیاری» و «سید ساسان مکانیکناریه» هم در حمایت از خواستههای اسماعیل عبدی و در همبستگی با او دست به اعتصاب غذا زدهاند که سلامت همگی آنان نیز در مخاطره قرار گرفته است.اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیهای که روز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ منتشر کرد با اشاره به اینکه «مطالبات معلمان جدای از خواستهای برحق شغلی و معیشتی که دارند، با سرنوشت و آیندهی تحصیلی و زندگی فرزندان ما گره خورده است.» از تجمع سراسری معلمان حمایت کرده است.اردیبهشتشورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار یک قطعنامه برای این تجمع سراسری با اشاره به اینکه بخش هایی از حاکمیت، در ستیزی آشکار با اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی، موج گسترده هجوم خود را به سمت کنشگران صنفی سراسر کشور نشانه گرفته است؛ افزود: «این کار صرفا به خاطر اعتراض به تعطیلی اصل۳۰ قانون اساسی و تضییع حقوق میلیونها دانشآموز و خانوادههایشان طی سه دهه بوده است. شاید در هیچ کجای جهان مرسوم نباشد که حاکمیتی، آموزگاران سرزمینش را به واسطه گوشزد نمودن قدرتمداران به تمکین از قوانین کشور، به مجازاتهای سخت محکوم نماید.»
این شورا در ادامه این قطعنامه به اتهامات وارده به فعالان صنفی اشاره کرده و مینویسد: «اخیرا، بخشی از حاکمیت، در اقدامی نانجیبانه و ناجوانمردانه، حرکت اصیل، قانونمند و مطالبه گرانه ما معلمان را که چند دهه قدمتی صادقانه دارد به دست های نامرئی بیگانه ربط داده است اما دریغ که ما معلمان همواره از اینکه عظمت سرزمین ما با سیاست های نادرست، مورد تاخت و تاز بیگانگان قرار گیرد به شدت، معترض بودهایم.»
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن این اتهامات نخ نما از مقامات مسئول خواست تا صدای اعتراض مسالمتآمیز و نجیبانه جامعه معلمان را بشنوند. این شورا در ادامه اقدامات توام با خشونت با فرهنگیان و بازداشتهای اخیر را شدیدا محکوم کرده و خواستههای فرهنگیان را به شرح ذیل اعلام کرده است:۲ - پایان دادن به برخوردهای توام با خشونت با فرهنگیان و اتمام پروندهسازی و احضار و تهدید کنشگران صنفی
۳- آزادی فوری همه معلمانی که در هفته گذشته در شهرهای تهران، بوشهر، مریوان و سایر نقاط کشور بازداشت شدهاند.
۴- رسیدگی فوری به خواستههای اسماعیل عبدی، معلمی که در هفتمین سال زندان و علیرغم بیماریهای مختلف در دوازدهمین روز اعتصاب غذاست.۶- اجرای درست رتبه بندی و همسان سازی حقوق بازنشستگان
۷- تمکین مسئولان نظام به قانون اساسی و اجرای اصول ۲۶ ،۲۷ ، ۳۰ و فصل سوم قانون اساسی که در آن حقوق ملت به رسمیت شناخته شده.
این شورا در پایان قطعنامه خود، از وزیر آموزش و پرورش خواسته است تا به جای تهدید معلمان، مدافع حقوق شهروندی همه معلمانی باشد که در محدوده مسئولیت او در حال انجام وظیفه هستند.