تاریخ آموزش دختران؛ مسیری پُربیم، اما پاینده

  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 35 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 17%
  • Publisher: 63%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

سهیلا ترابی فارسانی، عضو هیئت‌علمی گروه تاریخ دانشگاه آزاد نجف‌آباد، در کتاب «اسنادی از مدارس دختران از مشروطه تا پهلوی» روشن می‌کند که در وضعیت بغرنج قاجار که حتی با تأسیس مدرسۀ نوین برای پسربچه‌ها مخالفت می‌شد، زنان چگونه و با کدام امید مدارس دخترانه تأسیس می‌کردند.

دفتر تاریخ ایران‌زمین را که برگ می‌زنیم، برخی از صفحات آن پُرآشوب‌تر، مناقشه‌برانگیزتر و ناآرام‌تر است. دوران قاجاریه و به‌طور مشخص، دو عصر ناصری و مظفری یا قرون سیزدهم و چهاردهم هجری قمری، یکی از آن برگ‌هاست که با مسئلۀ رویارویی سنت و مدرنیته مواجه هستیم؛ مسئله‌ای که در ایران هر بار به فراخور زمانه‌اش با صورت و رنگی خاص خودنمایی کرده و دو گروه طرفدار سنت و دوستدار مدرنیته را رودرروی یکدیگر قرار داده است.

« ما را از پنج‌سالگی به مکتب می‌گذاشتند. آن‌هم نه همۀ دختران را، بلکه ندرتاً. نه‌ساله که می‌شدیم از مکتب بیرونمان می‌آوردند. اگر کتاب می‌توانستیم بخوانیم یا خط می‌توانستیم بنویسیم پدران عزیزمان با کمال تغیر کتاب و قلم را از دستمان گرفته، پاره کرده و شکسته و به دور می‌انداختند که چه معنی دارد دختر خط داشته باشد، مگر می‌خواهید منشی بشوید .»

پس از این، مدارس دخترانه به سرنوشتی مشابه «پرورش» دچار شدند. این رویداد را جنبه‌های مختلف می‌توان تحلیل کرد. شاید در درجۀ اول و در یک کلام بتوان گفت اکثریت جامعۀ وقت به اهمیت آموزش دختران پی نبرده بود. در واقع، افراد مخالف نمی‌دانستند که تحصیل کودکان، چه دختر و چه پسر، تأثیر عمیقی بر زندگی آنان خواهد داشت.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 2. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

آموزش آنلاین «تنها گزینه» ادامه تحصیل دختران در افغانستان با اینترنت اندکاز محرومیت دختران از آموزش در صنف/کلاس ششم به بالاتر در افغانستان حدود ۹۰۰ روز سپری شده است اما تاهنوز حکومت طالبان دروازه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها را به‌روی آن‌ها بسته است. به رغم دادخواهی های دوامدار، تلاش‌ها و فشارهای جامعه جهانی و حتی تقاضای‌های مکرر برخی از چهره‌های رسمی حکومت طالبان، هنوز دختران از رفتن به مکتب/مدرسه و دانشگاه محروم‌ هستند.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »

۶۰ درصد مدارس دولتی شهرستان‌های استان تهران دو نوبتی هستندمدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران گفت: ۶۰ درصد مدارس عادی دولتی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران دو نوبتی هستند.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون ارشد/آمار ۵۳ درصدی داوطلبان زن در این آزمونرییس سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در اواخر اردیبهشت ماه خبر داد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

شرکت بیش از ۶۳۶ هزار داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش/ آمار ۸۲ درصدی داطلبان زنرئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به شرکت بیش از ۶۳۶ هزار داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، گفت: بیش از ۸۲ درصد داوطلبان زن هستند.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

شعب اخذ رای تهران به صورت آنلاین رصد می‌‎شوندمدیرکل بازرسی استانداری تهران گفت: ۷۸۰۰ بازرس برای نظارت بر انتخابات استان آموزش دیده‌اند.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »

«فارسی» در هند؛ مسیری رو به روشنایی یا خاموشی؟ / مسئول بقاء زبان فارسی در هندوستان کیست؟آخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
منبع: Tasnimnews_Fa - 🏆 14. / 51 ادامه مطلب »