به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بخشهای مختلف اقتصاد همانند یک زنجیر به هم متصل هستند و ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و اگر معضل یا مشکلی در یکی از این بخشها وجود داشته باشد میتواند به سایر بخشها نیز منتقل شود. در اقتصاد ایران که این معضل و مشکلات اندک نیستند یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار آن سیستم بانکی کشور است که به توجه به بانک محور بودن اقتصاد، نوع کارکرد آن میتواند سایر بخشها را متاثر کند. از همین روی اصلاح این ساختار در سالهای اخیر مورد تاکید کارشناسان و فعالان این حوزه بوده است.
برای بررسی مشکلات سیستم بانکی کشور باید نگاه تاریخی به موضوع داشت چون این مشکلات به صورت ساده اتفاق نیفتاده است. یکی از این مشکلات به این برمیگردد که تعریف ما از بانک با تعریف بینالمللی و مصطلحی که در تاریخ بانک است، یکسان نیست. بنابراین انتظارات که از آن داریم نباید مطابق با انتظاراتی باشد که از یک بانک میرود. تعریف ما براساس بانکداری اسلامی است، به این مفهوم که نرخ بهره در آن فعالیت نمیکند و مردم منابع خود را به صورت مشارکتی در اختیار سیستم بانکی قرار میدهند.
شما اشاره به فعالیت بانکهای خصوصی کردید، بسیاری از کارشناسان یک بانکها را عامل خلق نقدینگی از هیچ معرفی میکنند؛ نظر شما در این مورد چیست؟ اولین الزام برای اینکه بازار سرمایه بتواند جایگاه خود را به عنوان منبع تامین سرمایه باز کند شفافیت است. وقتی صحبت از شفافیت میشود تمام لایههای مختلف مانند نوع معاملات، رفتار در بازار، نظارت بازار سرمایه، شفافیت بنگاههای اقتصادی نیز را شامل میشود. متاسفانه ما این شفافیت را در هیچ کدام از لایهها مشاهده نمیکنیم و شاهد اتفاقات نادر در بورس هستیم، اتفاقاتی که هیچ جای دیگر روی نمیدهد.
البته باید از چند زاویه به این موضوع نگاه کرد، در فرایند بانکداری کشور مشاهده میکنیم که از ابتدا یکسری بنگاه بودند که اقدام به راهاندازی بانک کردند. این بنگاهها شرکتدار بودند که حالا صاحب بانک نیز هستند و در روابط مالی، بانک مالک برخی شرکتها میشد.
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: IranIntl - 🏆 3. / 63 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »