ایران؛ سومین سقوط اقتصادی بزرگ جهان در سال ۲۰۱۹

26/07/1398 03:25 ب.ظ

آخرین برآورد صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد ایران درحال دست وپنجه نرم کردن بایکی از عمیق‌ترین رکودهای اقتصادی تاریخ خود است.رشد اقتصادی درسال جاری میلادی منفی ۹.۵ درصد برآورد شده که در ۳۱سال گذشته بی‌سابقه است گزارش علی رنجی پورranjipour 👇 اخبار_ایران

در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می‌دهد ایران در حال دست و پنجه نرم کردن با یکی از عمیق‌ترین رکودهای اقتصادی تاریخ خود است. بر اساس گزارشی که روز ۲۳ مهر ۱۳۹۸ از سوی این نهاد بین‌المللی شده، رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی منفی ۹.۵ درصد برآورد شده است؛ رقمی که در ۳۱ سال گذشته بی‌سابقه است. به تعبیر ساده طی یک سال حدود یک دهم اقتصاد ایران آب رفته است. یک سال پیش‌تر هم رشد اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۸ منفی ۵ درصد محاسبه شده بود.

اگر خط مقایسه را عقب‌تر بکشیم و مثلا از آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی در سال ۲۰۱۳ میلادی شروع کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که در فاصله ۶ سال اقتصاد ایران مطلقا در جا زده است. این در حالی است که مطابق برآوردهای جمعیتی مرکز آمار ایران، جمعیت ایران در این مدت از ۷۷ میلیون در سال ۹۲ به ۸۳ میلیون نفر رسیده است با به تعبیری در این ۶ سال جمعیت ایران ۸ درصد اضافه شده است. این به معنی آن است که در ۶ سال گذشته سرانه تولید ناخالص داخلی، یا به تعبیری متوسط سهم هر ایرانی از اقتصاد ۷ درصد کمتر شده است.

در مقام مقایسه اقتصاد کل جهان در این ۶ سال به طور متوسط ۱۹ درصد رشد داشته است، در حالی که خالص رشد اقتصاد ایران در ۶ سال گذشته کمتر از ۱.۸ درصد است.

ادامه مطلب:
iranwire »

ranjipour صندوق بین المللی اشتباه میکنه چون حسن روحانی گفت ما در اوج شکوفایی اقتصادی هستیم!!!! ranjipour اره خب چون ابتکارات شون درحد خوردن و بالاکشیدن بیت الماله نه چیز دیگه

اقتصاد ایران سقوط می‌کند یا صعود؟صندوق بین المللی پول تحت تاثیر افزایش تنش در خاورمیانه، افت قیمت جهانی نفت و ادامه اعمال تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی را منفی ۹.۵ درصد برآورده کرده است. تنها کشوری که هیچ چیزش معلوم نیست سقوط این گزارشگر خودش فهمید چی گفت؟

هیچ کشوری در منطقه مدیترانه شرقی قابل رقابت با ایران در حوزه سلامت نیست/ متولی کنترل ایدز در منطقه، ایران است/ سفر نمایندگان کشورهای مختلف به ایران برای کسب تجربه و آموزشمعاون وزیر بهداشت در گفت‌وگو با ایلنا: هیچ کشوری در منطقه مدیترانه شرقی قابل رقابت با ایران در حوزه سلامت نیست/ متولی کنترل ایدز در منطقه، ایران است/ سفر نمایندگان کشورهای مختلف به ایران برای کسب تجربه و آموزش در حوزه درمان نیست، ربطی به سلامت ندارد.

سومین شب ناآرام بارسلون؛ طرفداران استقلال کاتالونیا با پلیس درگیر شدندشرکت کنندگان در تظاهرات چهارشنبه شب در بارسلون به سوی ماموران پلیس کوکتل مولوتف پرتاب کردند. اگر یک یا چند کشور خارجی به استقلال‌طلبان کاتالونیا سلاح و کمک نظامی بکنه،واکنش نیروهای نظامی و دولت اسپانیا چیه؟ و در مقابل معترضین چه جوابی میدن؟ همینطوری سوریه به این روز افتاد ولی اروپایی‌ها زرنگن نمیزارند که اوضاعشان خراب بشه. چیشده نکنه استقلال کاتالونیا به پرسپولیس کاتالونیا باخته 😜 اینا تو اروپا با اون امکانات راضی نیستن استقلال میخوان چرا کورد سوریه به عرب و ترک راضی بشه کل قدرت های دنیا برنامه ریختن که کورد روژاوا مقاونت نکنه تسلیم بشه

تردد بیش از ۳ میلیون نفر از مرزهای ایران/ افزایش روند بازگشت زائران/ مشکل امنیتی نداشتیمرئیس ستاد اربعین وزارت کشور گفت: از روز اول محرم تاکنون بالغ بر بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای زیارت عتبات عالیات از مرزهای کشور خارج شدند.

رویترز: تک‌تیراندازان تحت حمایت ایران به تظاهرکنندگان عراقی شلیک کردندخبرگزاری رویترز به نقل از بعضی 'منابع امنیتی عراق' گفته است در تظاهرات اخیر آن کشور تک‌تیراندازان وابسته به حکومت ایران به سوی تظاهرکنندگان شلیک کردند و شماری از آنان را کشتند. مقامات عراقی با محکوم کردن شلیک به سوی تظاهرکنندگان، تاکید داشته‌اند که نیروهای امنیتی مسئول این حملات نبوده‌اند. ايراني جماعت مردانه ميجنگه اين نامردي ها كار ارباباته پدرسگ😂 حتما روی پوکه ها نوشته شده “ ساخت ایران”😀 طویلهBBC ! الاغهای_شاغلBBC خدا وکیلی خودتون خجالت نمی‌کشید از این مطلب دروغ ؟ منبع اصلی خبر کی هست ؟ خوب معلوم هست رویترز . بعد اگه اصل خبر تکذیب شد میایی بگی گوه خوردم و اشتباه کردم .

ظریف دوباره بر 'پایان صبر راهبردی ایران در قبال اروپا' تأکید کرد | DW | 17.10.2019ظریف مجددا اروپا را به ناتوانی در قابل تعهداتش متهم کرد و گفت که 'صبر راهبردی ایران به پایان رسیده است'. معاون وزیر خارجه ایران نیز تأکید کرد که جمهوری اسلامی 'مصمم به برداشتن گام‌های بعدی کاهش تعهدات' برجامی است. 🤪 آقای ظریف لطفا' میشه نخندی، خندههات چندش آوره...

در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می‌دهد ایران در حال دست و پنجه نرم کردن با یکی از عمیق‌ترین رکودهای اقتصادی تاریخ خود است. بر اساس گزارشی که روز ۲۳ مهر ۱۳۹۸ از سوی این نهاد بین‌المللی شده، رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی منفی ۹.۵ درصد برآورد شده است؛ رقمی که در ۳۱ سال گذشته بی‌سابقه است. به تعبیر ساده طی یک سال حدود یک دهم اقتصاد ایران آب رفته است. یک سال پیش‌تر هم رشد اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۸ منفی ۵ درصد محاسبه شده بود. یعنی اگر فرض کنیم در سال ۲۰۱۷ اقتصاد ایران ۱۰۰ واحد بوده، یک سال بعد ۹۵ واحد شده و یک سال بعد به ۸۵ درصد رسیده است. یعنی در فاصله دو سال اقتصاد ایران ۱۵ درصد کوچک‌تر شده است.

اگر خط مقایسه را عقب‌تر بکشیم و مثلا از آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی در سال ۲۰۱۳ میلادی شروع کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که در فاصله ۶ سال اقتصاد ایران مطلقا در جا زده است. این در حالی است که مطابق برآوردهای جمعیتی مرکز آمار ایران، جمعیت ایران در این مدت از ۷۷ میلیون در سال ۹۲ به ۸۳ میلیون نفر رسیده است با به تعبیری در این ۶ سال جمعیت ایران ۸ درصد اضافه شده است. این به معنی آن است که در ۶ سال گذشته سرانه تولید ناخالص داخلی، یا به تعبیری متوسط سهم هر ایرانی از اقتصاد ۷ درصد کمتر شده است.

در مقام مقایسه اقتصاد کل جهان در این ۶ سال به طور متوسط ۱۹ درصد رشد داشته است، در حالی که خالص رشد اقتصاد ایران در ۶ سال گذشته کمتر از ۱.۸ درصد است. معنی این مقایسه عقب ماندن ایران از قافله توسعه در زمانه‌ای است که اغلب کشورهای جهان با شیب و شتاب نسبتا پایداری در حال رشد و توسعه‌اند، اما اقتصاد ایران در حالی که جمعیت روز به روز زیادتر می‌شود، کوچک و کوچک‌تر می‌شود؛ مگر آنکه اتفاقی بیفتد و ایران از مدار تحریم و بحران خارج شود، وگرنه طبق پیش‌بینی‌های صندوق پول، تا سال ۲۰۲۰ اقتصاد ایران نرخ رشدی بالاتر از یک درصد را تجربه نخواهد کرد. یعنی با احتساب افزایش جمعیت عملا اوضاع تغییری نخواهد کرد و شرایط روز به روز سخت‌تر خواهد شد.مقایسه ایران با کشورهای دیگر چه چیزی را نشان می‌دهد؟

در رده‌بندی کشورها این رقم همچنین بعد از ونزوئلا و لیبی سومین رکود بزرگ سقوط اقتصادی در جهان در سال ۲۰۱۹ است. سالی که تنها ۱۴ کشور در جهان (بدون در نظر گرفتن کشورهایی که اطلاعاتی از آنها در دست نیست) رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده و فقط پنج کشور عمق رکود اقتصادی در آنها بیش از ۵ درصد بوده است.این در حالی است که متوسط رشد اقتصادی جهان در این سال ۳ درصد بوده است. به تعبیری عقب‌افتادگی اقتصاد ایران در یک سال گذشته به نسبت به متوسط جهانی ۱۲.۵ درصد است.

میزان عقب افتادگی ایران به نسبت همسایگان هم به همین ترتیب؛ رشد اقتصادی همسایگان ایران در سال ۲۰۱۹ به ترتیب زیر است: