افزایش هزینه‌های دولت، پیش‌ران رشد اقتصادی ایران

  • 📰 dw_persian
  • ⏱ Reading Time:
  • 60 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 27%
  • Publisher: 63%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

مرکز آمار ایران در گزارش تازه‌ای از رشد ۵.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی کشور طی پاییز امسال خبر داده است. اما جزئیات آمارها نشان می‌دهد که این رشد مدیون افزایش هزینه‌های دولت بوده است. یادداشتی از دالغا خاتین‌اوغلو.

افزایش تولید نفت و رشد هزینه‌های دولت در مجموع رشد اقتصادی پاییزی ایران را به ۵.۱ درصد افزایش داده استمرکز آمار ایران در گزارش جدید خود از رشد ۵.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی کشور طی پاییز سال جاری خبر داده است. اما جزئیات آمارهای این نهاد نشان می‌دهد که رشد مزبور مدیون افزایش هزینه‌های دولت بوده است.

رشد اقتصادی بخش نفت ایران در پاییز امسال حدود ۲۱.۸ درصد بوده و هزینه مصرف نهایی دولت نیز ۱۶.۷ درصد اوج گرفته است.اتکای رشد تولید ناخالص داخلی به دو عامل یادشده نشان می‌دهد که در واقع رشد اقتصادی ادعایی دولت ابراهیم رئیسی هیچ ارتباطی با توسعه کشور و افزایش رفاه و معیشت کشور ندارد.استفاده از عامل افزایش هزینه مصرف نهایی دولت به عنوان پیش‌ران رشد اقتصادی، موضوعی نیست که بتواند تا ابد ادامه یابد و حجم تولید ناخالص داخلی را به صورت مصنوعی بالا نگه دارد.

تولید نفت ایران از ۲.۷ میلیون بشکه در بهار امسال به ۳ میلیون و ۱۶۰ هزار بشکه در آبان‌ماه افزایش یافت، اما از آن زمان رشد تولید نفت متوقف شد. به هر تقدیر، حتی رشدی بالای ۵ درصدی که متکی به افزایش هزینه‌های دولت یا رشد صادرات نفت باشد، تاثیری در رفاه و معیشت مردم ندارد و این موضوع در شاخص‌های دیگر اقتصادی مانند ادامه تورم افسارگسیخته، نرخ بیکاری بالا، فقر روزافزون، افت ارزش پول ملی و غیره به وضوح خود را نشان می‌دهد.سهم خدمات از تولید ناخالص داخلی ایران ۵۵ درصد است و بیش از نیمی از شاغلان کشور نیز در همین بخش فعال هستند. آمارهای ارائه‌شده توسط مرکز آمار، به وضوح در تناقض با واقعیت‌های موجود در بخش خدمات است.

از طرف دیگر، انتشار آمار نادرست، اعتماد مردم، شرکت‌ها و صاحبان سرمایه را به نظام اقتصادی کشور از بین می‌برد.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 7. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

امکان افزایش هشت میلیارد دلاری درآمد کشور از محصولات پتروشیمی وجود دارددبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: حداقل بیست میلیون ظرفیت نصب شده در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در ماهشهر است که امکان افزایش درآمد هشت میلیارد دلاری وجود دارد.
منبع: MashreghNews - 🏆 5. / 63 ادامه مطلب »

تبعات ناکارآمدی اقتصادی| رسانه‌ها: ایران بر لبه پرتگاه طبقاتی؛ دولت: ترمز «عوامل تورم‌زا» را کشیده‌ایم!در شرایطی که در مورد برخی اقلام، تورم ۹۳ درصدی نسبت به سال گذشته به ثبت رسید و برخی اقلام اساسی نیز از سبد خرید خانوارها کاسته یا حذف شد، وزارت اقتصاد دولت جمهوری اسلامی با انتشار گزارشی در رسانه رسمی خود، مدعی شده «ترمز عوامل تورم زا» را کشیده است.
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »

موتورهای رشد اقتصادی خاموش شده/ چشم اندازی برای بخش نفت و گاز دیده نمی‌شودیک کارشناس ارشد اقتصاد اظهار داشت: اقتصاد با صنعت و نفت رشد می‌کند که موجودی سرمایه صنعت نیز از سال ۹۶ منفی شده، به عبارت دیگر دو موتور رشد اقتصادی خاموش شده است. نتیجه اینکه در شرایط تحریم بازتعریف هر کدام از این دو امکانپذیر نیست.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »

رشد نجومی تعرفه‌های تبلیغات سیاست راهبردی رونق بخشی اقتصادی کشور را دچار چالش می‌کندآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
منبع: Tasnimnews_Fa - 🏆 14. / 51 ادامه مطلب »

بدهی ۱۰ میلیاردی عراق به ایران را تایید نمی‌کنمرئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بدهی 10 میلیارد دلاری دولت عراق به ایران را رد کرد و گفت: بخش خصوصی در انتقالات ارزی با عراق هیچ مشکلی ندارد.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »

اکو ایران: سطح فلاکت روستاهای ۱۵ استان ایران در یک سال اخیر افزایش یافته استاکو ایران در گزارشی خبر داد که در یک سال اخیر، شاخص فلاکت در مناطق روستایی نیمی از استان‌های ایران افزایش یافته است. این شاخص در روستاهای ۱۷ استان از میانگین کشوری بالاتر است. استان یزد در صدر هر دو بررسی قرار دارد.
منبع: IranIntl - 🏆 3. / 63 ادامه مطلب »