افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت برنج در یک هفته/ انحصار عرضه محصول ایرانی توسط دلال‌ها/ اعلام نرخ انواع برنج داخلی

14/10/1400 11:59 ق.ظ

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد: افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت برنج در یک هفته/ انحصار عرضه محصول ایرانی توسط دلال‌ها/ اعلام نرخ انواع برنج داخلی

رییس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران خاطر نشان کرد: در سال جاری برنج 40 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. در حال حاضر بخش قابل توجهی از برنج تولید شده از سوی دلال‌ها دپو شده است و آنها با هر نرخی که بخواهند این محصول را عرضه می‌کنند. وی با بیان اینکه برنج در حجم قابل توجهی در انبارها دپو شده است، خاطر نشان کرد: اتحادیه نماینده قانونی دولت نیست و همچنین ابزار قانونی ندارد که بخواهد به کارخانه‌داران و انبارداران حکم کند که بار خود را در انبارها دپو نکنند و در بازار عرضه کنند.

همین مسئله باعث شده یک عده دلال، مشخص می‌کنند برنج با چه قیمتی و در چه میزانی در بازار عرضه شود.

این فعال اقتصادی کاهش تولید برنج ایرانی در سال جاری را 40 درصد عنوان کرد و افزود: مرکز آمار کاهش تولید را 30 درصد و وزارت کشاورزی 20 درصد اعلام می‌کند این در حالیست که بنا به آمار اتحادیه برنج 40 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. به نظر می‌رسد آمار ما به واقعیت‌تر باشد چرا که ما کم و کیف این بازار را لمس می‌کنیم و خسارت‌های فعالان این بخش را از نزدیک مشاهده کردیم.

به گفته جعفریان، اگر در سال آینده بارندگی خوبی داشته باشیم و محصول آفتاب شدید نخورد می‌توان پیش‌بینی کرد که تولید برنج به حد نصاب برسد. وی با اشاره به کاهش کشت دوم برنج، گفت: تولید کشت دوم برنج به 10 درصد سال‌های گذشته هم نرسید. همچنین آفتاب شدید باعث شد که کشت برنج طارم آسیب جدی ببیند و این برنج از کیفیت بیفتد. headtopics.com

ادامه مطلب:
ilnanews »

شناسایی 191 مورد ابتلا به کرونا در چین در اولین روز سال نوشناسایی 191 مورد ابتلا به کرونا در چین در اولین روز سال نو بر اساس بیانیه کمیسیون ملی بهداشت چین، در اولین روز سال نو میلادی، 191 مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده است.

خودکشی ۵۲ کودک در مناطق کُردنشین ایران در سال ۲۰۲۱

حزب‌الله در حال «ساخت پناهگاه در حومه دمشق» برای مخفی کردن تسلیحات ایران استبه گفته «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، در روزهای اخیر محموله‌هایی از جنگ‌افزار، مهمات و قطعات برای پهپادها که از فرودگاه تی‌۴ در حومه حمص خارج شده بود، به پایگاه دیماس منتقل شده است. مملکت دردست مشتی مسلمم وکثافت خونخوارخائنو کوسکشو زنجنده و قاتلودزدوغارتگراست بسکه این ملت خروبیغیرت خفته بی هویتن اند حال روشنفکربیچاره زبد هم بد تراست بسکه این ملت خروکسکشوبی هویتن مغزها له شد به زیرسُم ملایان کشکش قم وای در عصر اتم بسکه این ملت خرو بیغیرتو بی هویتن بسکه 💩💩

نقش سیاست‌های دولت رئیسی در کمبود و گرانی دارو در ایران | DW | 02.01.2022به گفته نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در سال جاری واردات دارو ۳۶ درصد کاهش یافته و علت اصلی آن سیاست‌های دولت است. مخالفت وزارت بهداشت با واردات دارو ظاهرا عامل مهم کمبود و گرانی دارو در بازار است. Amsterdam NOW 🇱🇺 coronaprotest

70 کشته و خسارات فراوان در حملات ائتلاف عربی به حوثی‌ها در استان ماربائتلاف عربی حامی دولت قانونی یمن اعلام کرد که در 24 ساعت گذشته 10 عملیات هوایی علیه مواضع شبه‌نظامیان حوثی در استان مارب انجام داده که طی آن بيش از 70 پس چرا همش شما شکست می‌خورید و زمین از دست می‌دهید؟ سعی کنید فقط نکشید، حداقل پیروز هم بشوید. مزخرف گویی رسانه سگهای سعودی... جنگ روانی برای پوشش شکستهای خود... تنها کاری که رژیم های تروریستی آل_سعود و امارات کردند، بمباران مدرسه، بیمارستان، کارخانه و مزارع کشاورزی بود... لعنت خدا بر آنها پیروز این مبارزه مردم یمن به رهبری حوثي ها خواهند بود...

برق در ایران گران شد؛ وزیر نیرو: افزایش تعرفه آب «اکنون» در دستور کار نیستپیش‌تر نیز خبری مبنی بر گران شدن بنزین در رسانه‌های ایران منتشر شده بود که سخنگوی دولت آن را «سوءبرداشت» از طرح آزمایشی تغییر نحوه پرداخت یارانه سوخت دانست. گران‌تر صحیح است. در ترکیه هم پنجاه و دو درصد گران شد . عملاً جیب مردم رو دارن میزنن ! کسی هم صداش در نمیاد آب که تو اردیبهشت گران شده و برق هم علاوه بر گرانی روی قبر های جدید یک بدهی چهار پنج هزار تومانی قبلی می آید

تقی جعفریان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به افزایش قیمت روزانه برنج ایرانی، گفت: دولت می‌تواند بازار برنج را سامان بدهد اما متاسفانه بنا به دلایلی که هنوز برای ما روشن نیست دولت در زمینه رصد انبارها ورود نمی‌کند.

وی با بیان اینکه برنج در حجم قابل توجهی در انبارها دپو شده است، خاطر نشان کرد: اتحادیه نماینده قانونی دولت نیست و همچنین ابزار قانونی ندارد که بخواهد به کارخانه‌داران و انبارداران حکم کند که بار خود را در انبارها دپو نکنند و در بازار عرضه کنند. همین مسئله باعث شده یک عده دلال، مشخص می‌کنند برنج با چه قیمتی و در چه میزانی در بازار عرضه شود.

این فعال اقتصادی کاهش تولید برنج ایرانی در سال جاری را 40 درصد عنوان کرد و افزود: مرکز آمار کاهش تولید را 30 درصد و وزارت کشاورزی 20 درصد اعلام می‌کند این در حالیست که بنا به آمار اتحادیه برنج 40 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. به نظر می‌رسد آمار ما به واقعیت‌تر باشد چرا که ما کم و کیف این بازار را لمس می‌کنیم و خسارت‌های فعالان این بخش را از نزدیک مشاهده کردیم.

به گفته جعفریان، اگر در سال آینده بارندگی خوبی داشته باشیم و محصول آفتاب شدید نخورد می‌توان پیش‌بینی کرد که تولید برنج به حد نصاب برسد.

وی با اشاره به کاهش کشت دوم برنج، گفت: تولید کشت دوم برنج به 10 درصد سال‌های گذشته هم نرسید. همچنین آفتاب شدید باعث شد که کشت برنج طارم آسیب جدی ببیند و این برنج از کیفیت بیفتد.

رییس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران تصریح کرد: اگر دولت می‌خواهد بازار برنج را مدیریت کند باید برنج خارجی با نرخ مناسب در بازار عرضه کند تا قیمت‌ها شکسته شوند. اگر این شرایط ادامه داشته باشد کشاورزان و مصرف‌کنندگان آسیب جدی خواهند دید.

وی فرآیند مکانیزاسیون شالیزارهای برنج را کند عنوان کرد و افزود: دولت در این زمینه به ما وعده می‌دهد و اما در عمل ما شاهد هیچ تغییری در نحوه کاشت و برداشت برنج نیستم وهمچنان برنج به‌صورت سنتی کشت و برداشت می‌شود.

جعفریان افزایش دستمزد کارگر شالیزارها را تایید کرد و خاطر نشان کرد: به نظر من افزایش دستمزد کارگران تاثیر چندانی در نرخ برنج ایرانی نگذاشت افزایش قیمت برنج را علاوه بر دپو برنج از سوی دلالان باید در افزایش قیمت نهاده‌های دولتی سم و کود جست‌وجو کرد.

افزایش 20 درصدی قیمت برنج در یک هفته

همچنین در این رابطه حسن تقی‌زاده رییس اتحادیه برنج فروشان بابل، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به افزایش قیمت 10 تا 20 درصدی برنج درهفته‌ گذشته، گفت: قیمت برنج طارم هفته پیش 55 هزار تومان بود این در حالیست که در هفته جاری قیمت این برنج به کیلویی 60 هزار تومان رسید.

وی با اشاره به انواع قیمت برنج ایرانی، گفت: برنج هاشمی کیلویی 63 هزار تومان، امراللهی کیلویی 65 هزار تومان، شیرودی کیلویی 42 هزار تومان، فجر کیلویی 50 هزار تومان و برنج ندا کیلویی 40 هزار تومان رسید.

این فعال اقتصادی در پایان بیان کرد: با افزایش قیمت برنج عرضه این محصول نیز کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر تولیدکنندگان و کشاورزان تولیدات خود را فروخته‌اند و 80 درصد برنج تولید شده در دست دلال‌ها و فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای است آنها هستند که مانع عرضه به موقع برنج در کشور می‌شوند.

انتهای پیام/