ادغام رشته‌های نظری؛ امیدواری کارشناسان، نگرانی دبیرستانی‌ها

  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 74 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 33%
  • Publisher: 63%

ایران سرفصلها اخبار

ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها

براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بازطراحی رشته‌های تحصیلی در شاخه‌های نظری، فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش در مقطع متوسطه دوم یکی از مطالبات جدی نظام تعلیم و تربیت است.

به گزارش ایسنا، روزنامه قدس در ادامه نوشت: بر همین اساس؛ محمد مهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از ادغام و کاهش رشته‌های فعلی شاخه نظری خبر داده و گفته درصورت نهایی شدن تصمیمات، ممکن است از دو سال بعد، ادغام رشته‌های نظری اجرایی شود؛ طرحی که البته سال ۱۳۸۹ نیز مطرح شده بود، اما به بایگانی آموزش‌وپرورش رفت و حالا پس از ۱۳سال قرار است دوباره تکرار شود.

وی با تأکید بر اینکه در فرایند تصمیم‌گیری‌ها و تغییرات ضعف‌هایی وجود دارد، می‌گوید: تصمیم‌گیرندگان یک نگاه بالا به پایین به معلمان و کسانی دارند که درخط مقدم این مسیر هستند و هیچ مشاوره و پیشنهادی از آن‌ها برای هرچه بهتر شدن این مسیر انجام نمی‌شود. وی می‌افزاید: آیا فکر شده که در این ادغام و تغییر ساختار، حجم ریاضی و فیزیکی که دانش‌آموزان می‌خوانند چگونه می‌شود، آیا قرار است به دانشگاه موکول شود، اصلاً می‌شود این دروس را به دانشگاه ارجاع داد؟

وی می‌افزاید: کسانی که بازآفرینی در مبانی نظری متوسطه دوم را مطرح کرده‌اند، به دنبال گذر از تخصص‌گرایی هستند؛ تخصص‌هایی خاص و رشته‌هایی که تخصص‌های ویژه را آموزش می‌دهند تا به سمت رشته‌های عمومی‌تر در دوره دوم متوسطه بیایند، یعنی برعکس وضعیت موجودی که داریم. وی ادامه می‌دهد: یک راه دیگر می‌تواند این باشد که در ساختار فعلی متوسطه دوم تصمیمات میانه‌ای بگیریم که بر اساس آن، مقداری امکان و فرصت انتخاب به دانش‌آموز داده شود؛ مثلاً به جای انتخاب از میان پنج رشته، از بین سه رشته فرصت انتخاب داشته باشد و یا اینکه بخشی از تصمیمات در پایه یازدهم باقریان ادامه می‌دهد: گونه جدی‌تر تغییر این است سراغ تصمیماتی مثل تک‌رشته‌ای شدن برویم؛ یعنی می‌شود یک هسته سختی از دروس مشترک ارائه داد، ولی بخش قابل توجهی از انتخاب تبدیل به دروس انتخابی شود تا دانش‌آموز فرصت پیدا...

درحال حاضر ایجاد رشته‌های دانش‌بنیان و هوشمندسازی بسیاری از رشته‌ها و یا حتی هوش مصنوعی که ممکن است آینده جهان و بازار کار آینده را تحت تأثیر قرار دهد مدنظر است؛ قطعاً باید در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در این موضوعات یک بازنگری اساسی داشته باشیم.

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.
این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 /  🏆 2. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

چرا ترکیه نگران فروش ملک به اسرائیلی‌ها در قبرس شمالی است؟رسانه‌ها و کارشناسان طرفدار دولت در ترکیه از فروش ملک و خانه به شهروندان اسرائیلی در جمهوری ترک قبرس شمالی ابراز نگرانی کرده‌اند.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »

لقمه جدید برای دبیرستانی‌ها؛ تک‌رشته‌ای می‌شوید!غزل ایمانی: هنوز دغدغه کلاس‌های بی‌معلم در سال تحصیلی جدید به پایان نرسیده که زمزمه‌هایی از اجرای طرحی با ابهامات فراوان در وزارت آموزش و پرورش مطرح شده است. این در حالی است که دانش‌آموزان بخشی از کشور با گذشت سه ماه از سال تحصیلی هنوز روی معلم را به خود ندیده‌اند.
منبع: SharghDaily - 🏆 1. / 68 ادامه مطلب »

طرحی که از «اختیار» و «امکان» فراتر رفته و «وظیفه» به شمار می‌آید/ نگذاریم قانون بی‌خاصیت شودبه گزارش خبرنگار ایلنا، در شرایطی که منافع مختلف بازنشستگان و کارگران با طرح‌های مختلفی از قبیل استاد-شاگردی، ادغام صندوق‌های بازنشستگی، حمایت وزرای اقتصادی دولت از طرح مزد منطقه‌ای و...
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »

امیدواری برای راه‌اندازی پژوهشکده ویرایش و نشررئیس مرکز نشر دانشگاهی در مراسم رونمایی کتاب «درباره گونه علمی زبان فارسی» نسبت به راه‌اندازی پژوهشکده ویرایش و نشر ابراز امیدواری کرد.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

کارشناسان درباره ریشه‌های عدم تعادل‌ اقتصاد ایران چه گفتند؟اقتصاد ایران از دوران پهلوی تاکنون دچار عدم تعادل‌هایی شده که ناترازی بانکی، ارزی، انرژی، بودجه، مالیات و مسائل رفاهی ریشه‌های آن را شکل می‌دهند، امروز مسئولان و کارشناسان در یک همایش گردهم آمدند تا علاج این معضلات را بیابند.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

کارشناسان درباره ریشه‌های عدم تعادل‌های اقتصاد ایران چه گفتند؟اقتصاد ایران از دوران پهلوی تاکنون دچار عدم تعادل‌هایی شده که ناترازی بانکی، ارزی، انرژی، بودجه، مالیات و مسائل رفاهی ریشه‌های آن را شکل می‌دهند، امروز مسئولان و کارشناسان در یک همایش گردهم آمدند تا علاج این معضلات را بیابند.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »