پس از یک ماه وقفه، نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان در قطر بار دیگر به پای میز مذاکره بازگشتند و در خصوص موضوعات مختلف با یکدیگر گفتگو کردند. دکتر محمد نعیم، سخنگوی طالبان دوشنبه شب در توییتی بدون این که اشارهای به جزئیات مذاکرات داشته باشد به بیان این نکته بسنده کرد که گفتگوها میان طالبان و نمایندگان دولت افغانستان در فضایی دوستانه برگزار شده است.
این مذاکرات در قطر برگزار شد یعنی همانجایی که طالبان و دولت ایالات متحده حدود یک سال پیش به توافق دوحه دست یافتند.
دولت افغانستان و مذاکرهکنندگان دولتی در رابطه با جزئیات گفتگوها اظهار نظری نداشتهاند. مذاکرات طرفین در ماه ژانویه به صورت ناگهانی متوقف شد و حالا قرار است طرفین فهرست مباحث و سرفصلهای مورد نظر و همچنین موضوعاتی را که قرار است بر سر آنها مذاکره صورت گیرد، برای یکدیگر ارسال کنند.
اولویت دولت افغانستان، واشنگتن و ناتو کاهش جدی خشونتها و آتش بس در این کشور است. موضوعی که از سوی طالبان قابل مذاکره خوانده شده است اما تاکنون در برابر آتش بس فوری مقاومت کرده است. بنبست صلح در افغانستان؛ آیا دولت بایدن راهی برای پایان دو دهه جنگ دارد؟ headtopics.com
اینها با دم خود دولت و ملت افغانستان فریب میدن شیطان به این ها شرف داره مزدوران پاکستان
یورو خبرای سراوان مهمتر از تروریستای طالبان نیست؟؟ نمیخوای بپردازی ببینیم چه خبره؟؟
با اوج گرفتن خشونتها در افغانستان، طرفهای متخاصم در این کشور به میز مذاکره بازگشتند و بعد از یک ماه تاخیر بار دیگر در خصوص موضوعات مختلف با یکدیگر گفتگو کردند.
دکتر محمد نعیم، سخنگوی طالبان دوشنبه شب در توییتی بدون این که اشارهای به جزئیات مذاکرات داشته باشد به بیان این نکته بسنده کرد که گفتگوها میان طالبان و نمایندگان دولت افغانستان در فضایی دوستانه برگزار شده است. این مذاکرات در قطر برگزار شد یعنی همانجایی که طالبان و دولت ایالات متحده حدود یک سال پیش به توافق دوحه دست یافتند.
دولت افغانستان و مذاکرهکنندگان دولتی در رابطه با جزئیات گفتگوها اظهار نظری نداشتهاند.
مذاکرات طرفین در ماه ژانویه به صورت ناگهانی متوقف شد و حالا قرار است طرفین فهرست مباحث و سرفصلهای مورد نظر و همچنین موضوعاتی را که قرار است بر سر آنها مذاکره صورت گیرد، برای یکدیگر ارسال کنند.
اولویت دولت افغانستان، واشنگتن و ناتو کاهش جدی خشونتها و آتش بس در این کشور است. موضوعی که از سوی طالبان قابل مذاکره خوانده شده است اما تاکنون در برابر آتش بس فوری مقاومت کرده است.
بنبست صلح در افغانستان؛ آیا دولت بایدن راهی برای پایان دو دهه جنگ دارد؟
از سوی دیگر واشنگتن در حال بررسی مجدد توافق صلح دوحه است که میان دولت دونالد ترامپ و گروه طالبان در فوریه ۲۰۲۰ در دوحه حاصل شد. از سوی دیگر مشخص شده که دولت آمریکا قصد ندارد مطابق زمانبندی توافق شده در دولت ترامپ نیروهای خود را از افغانستان خارج کند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در نخستین دیدارش از پنتاگون، در تاریخ ۱۱ فوریه اعلام کرد خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان مطابق برنامه از پیش توافق شده که قرار بود تا ابتدای ماه مه کامل شود صورت نخواهد گرفت.
دولت آمریکا در حال مطالعه و بررسی مجدد این توافقنامه است و هنوز مشخص نیست راهبرد این کشور در قبال پیمان صلح دولت ترامپ با طالبان چگونه خواهد بود.
ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو نیز پیشتر اعلام کرده بود خروج نیروهای این سازمان از افغانستان ارتباط مستقیمی با میزان خشونتها و تحولات میدانی در افغانستان خواهد داشت. دبیر کل ناتو از طالبان خواسته بود از خشونتها در افغانستان بکاهند چرا که هیچ یک از کشورهای عضو این سازمان علاقه ندراند بیش از زمان لازم در افغانستان باقی بمانند. آقای استولتنبرگ در عین حال تاکید کرده تا زمانی که موعد مناسب فرا نرسد نیروهای این سازمان در افغانستان باقی خواهند ماند.
نامه سرگشاده طالبان به مردم آمریکا: دولت بایدن به توافق صلح دوحه پایبند بماند
همزمان با شدت گیری گمانهها در خصوص بازنگری دولت آمریکا در توافق صلح با طالبان، ملاغنی برادر، معاون این گروه هفته گذشته در نامهای سرگشاده خطاب به مردم آمریکا خواستار پایبندی دولت جو بایدن به پیمان صلح دوحه شد. آقای ملاغنی در آن نامه اطمینان داده بود که گروههای افغانی میتوانند با گفتگو و در کنار یکدیگر به تفاهم و صلح دست یابند.
ادعایی که از سوی بسیاری از کارشناسان مسائل افغانستان با تردید جدی رو به رو شده است.