Zes op zes voor Cercle, KV Oostende weet weer wat winnen is

Cercle en KV Oostende leggen tegenstand over de knie

Kv Oostende

05-12-21 01:08:00

Cercle en KV Oostende leggen tegenstand over de knie

Cercle Brugge, de voorlaatste in de stand, heeft zaterdagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn tweede zege op rij geboekt. Op bezoek bij KV Kortrijk haalde de Vereniging het in zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Dominik Thalhammer, de opvolger van de vorige week ontslagen Yves Vanderhaeghe, met 0-2.

Rabbi Matondo (28. en 74.) scoorde beide doelpunten voor de Bruggelingen, die met een zes op zes op zak Zulte Waregem stevig opjagen. Cercle komt nu op zestien punten, eentje minder dan Essevee dat zondag voor de verplaatsing naar Anderlecht staat. KVK hangt met 22 punten in de middenmoot.

Zwangere Julie werkte in volle pandemie zo lang mogelijk als dokter, maar dat komt haar nu duur te staan

KV Oostende- KAS EupenKV Oostende legde in de eigen Diaz Arena KAS Eupen over de knie (2-1). Voor de Kustboys van coach Alexander Blessin is het de eerste zege sinds 16 oktober, nadien volgde een reeks van vijf nederlagen op rij. Ook tegen Eupen zag het er lange tijd slecht uit, want de bezoekers uit de Oostkantons kwamen op het kwartier 0-1 voor dankzij topschutter Smail Prevljak. Pas in het slotkwartier van de wedstrijd kon KVO dankzij treffers van Makhtar Gueye (74.) en Nick Batzner (81.) de achterstand nog ombuigen in een felbevochten zege. Dat geeft in de stand ademruimte, want KVO klimt met 20 punten naar een gedeelde 12e plaats. Eupen is met twee punten meer 8e. Vrijdagavond opende Union de speeldag met een 1-2 zege op het kunstgras van Sint-Truiden. De kloof van de Brusselaars met de eerste achtervolgers Antwerp en Club Brugge werd zo weer zeven punten. Eerder op zaterdag zette AA Gent zijn opmars voort met een gevleide 0-1 zege bij OHL en zaterdagavond staat er met Club Brugge-Seraing nog één duel op het programma. Club knoopte na de afgang in de Champions League tegen RB Leipzig in eigen land aan met twee zeges op bezoek bij KRC Genk (in de competitie en beker) en mag zich in eigen stadion tegen promovendus Seraing nooit in de luren laten leggen. De Luikenaars, door verschillende waarnemers vooraf aangeduid als degradatiekandidaat nummer 1, houden voorlopig het hoofd boven water en staan op de vijftiende plaats.

Rabbi Matondo (28. en 74.) scoorde beide doelpunten voor de Bruggelingen, die met een zes op zes op zak Zulte Waregem stevig opjagen. Cercle komt nu op zestien punten, eentje minder dan Essevee dat zondag voor de verplaatsing naar Anderlecht staat. KVK hangt met 22 punten in de middenmoot. KV Oostende legde in de eigen Diaz Arena KAS Eupen over de knie (2-1). Voor de Kustboys van coach Alexander Blessin is het de eerste zege sinds 16 oktober, nadien volgde een reeks van vijf nederlagen op rij. Ook tegen Eupen zag het er lange tijd slecht uit, want de bezoekers uit de Oostkantons kwamen op het kwartier 0-1 voor dankzij topschutter Smail Prevljak. Pas in het slotkwartier van de wedstrijd kon KVO dankzij treffers van Makhtar Gueye (74.) en Nick Batzner (81.) de achterstand nog ombuigen in een felbevochten zege. Dat geeft in de stand ademruimte, want KVO klimt met 20 punten naar een gedeelde 12e plaats. Eupen is met twee punten meer 8e. Vrijdagavond opende Union de speeldag met een 1-2 zege op het kunstgras van Sint-Truiden. De kloof van de Brusselaars met de eerste achtervolgers Antwerp en Club Brugge werd zo weer zeven punten. Eerder op zaterdag zette AA Gent zijn opmars voort met een gevleide 0-1 zege bij OHL en zaterdagavond staat er met Club Brugge-Seraing nog één duel op het programma. Club knoopte na de afgang in de Champions League tegen RB Leipzig in eigen land aan met twee zeges op bezoek bij KRC Genk (in de competitie en beker) en mag zich in eigen stadion tegen promovendus Seraing nooit in de luren laten leggen. De Luikenaars, door verschillende waarnemers vooraf aangeduid als degradatiekandidaat nummer 1, houden voorlopig het hoofd boven water en staan op de vijftiende plaats. headtopics.com

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

DPG Media Privacy Gate

Bart Swings verbetert vier jaar oud Belgisch record op vijf kilometerNergens ter wereld wordt sneller geschaatst dan op de hooglandpiste in het Amerikaanse Salt Lake City. Bart Swings weet dat. Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden op de Utah Olympic Oval verbeterde Swings vrijdag prompt zijn vier jaar oude Belgische record op de 5.000 meter. De nieuwe tijd is 6:08.76, drie seconden sneller dan destijds.

Wat met de jeugdspelers van Anderlecht? 'Kompany laat hen starten als ze er klaar voor zijn'Van de tien spelers van eigen huis die in de A-kern zitten, maakte er slechts één meer speelminuten dan vorig seizoen. Zouden de Neerpede-boys niet beter andere lucht opzoeken? Analyse met een aantal getuigen die samen bijna 25 jaar in het paars hebben gespeeld.

'Niet de filosofie, maar charisma is nu doorslaggevend voor een trainer'Columnist Philipp Lahm heeft het over de terugkeer van Xavi naar Barcelona en wat tegenwoordig een goede coach is.

ADO Den Haag en de overnamecrisis: wat is er aan de hand?Na een periode vol chaos heeft het Nederlandse ADO Den Haag met de Globalon Football Group eindelijk een overnemer gevonden. Wie is deze geheimzinnige onderneming en welke Belgische club heeft er een link mee? Een schets in drie vragen.

Rangnick voorgesteld bij Man. United: 'Eerst en vooral evenwicht brengen'Ralf Rangnick, de nieuwbakken trainer van Manchester United, heeft vrijdag zijn eerste officiële persconferentie gegeven. De Duitser verklaarde, in aanloop naar het duel met Crystal Palace van zondag, dat hij zijn team 'in balans' wil brengen en de kwetsbare defensie wil versterken.

AA Gent - Standard is topaffiche kwartfinalesBij de loting voor de kwartfinales van de Beker van België kwam donderdagavond een topaffiche tussen AA Gent en Standard uit de bus.