Wouter Vrancken verduidelijk dubbele aanvraag tot uitstel bij KV Mechelen: “Drie spelers met hartklachten na hun besmetting”

Wouter Vrancken verduidelijk dubbele aanvraag tot uitstel bij KV Mechelen: “Drie spelers met hartklachten na hun besmetting”

Kv Mechelen, Wouter Vrancken

18-01-22 18:45:00

Wouter Vrancken verduidelijk dubbele aanvraag tot uitstel bij KV Mechelen: “Drie spelers met hartklachten na hun besmetting”

KV Mechelen heeft zijn slag dan toch thuisgehaald. De Algemene Vergadering van de Pro League laat dan toch uitstel toe vanaf twee besmette doelmannen. Als ...

KV Mechelen schermde de afgelopen dagen met zijn twee positief geteste doelmannen (Coucke en Wenssens) om hun wedstrijden tegen OH Leuven en KRC Genk te laten uitstellen. Vrancken benadrukte in zijn persconferentie dat het niet enkel daarom was dat de club om uitstel vroeg. “Er wordt gefocust op twee keepers, maar dat is niet de hoofdreden waarom we wilden uitstellen. Het gaf ons wel de mogelijkheid om onze wedstrijden binnen de regels van het protocol te laten uitstellen. De hoofdreden is het hele plaatje: doelmannen en spelers die in quarantaine zaten maar ook spelers die net uit quarantaine terug waren en nog maar één of twee keer konden meetrainen. Voor de wedstrijd tegen OHL beschikten we bijvoorbeeld slechts over zeven fitte spelers.”

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

Na vaccinatie zal correcter zijn. Doe rustig verder 'wrattengazetje', de afrekening komt dichterbij 👊👊 Na besmetting? Na prik ja! durf er veel geld op inzetten dat deze 3 spelers allemaal gevaccineerd waren... hopelijk geen blijvende schade 🤞 Alle 3 vaxxed uiteraard ? Of na hun boosterprik.

Poolse vrachtwagenchauffeur die 11-jarige Celio doodreed, krijgt zes maanden cel met uitstel: “Kon ik tijd maar terugdraaien”De Poolse vrachtwagenchauffeur Pawel P. is in de politierechtbank van Aalst veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf met uitstel voor het dodelijke onge...

DPG Media Privacy Gate

DPG Media Privacy Gate

DPG Media Privacy Gate

DPG Media Privacy GateDjeez, wat gaat het morgen zijn? Denken die nu werkelijk dat we dit blijven slikken?!? Goed bezig 😡 mijn kinderen mochten vorige week naar school en nu oppeens niet 😡 met wat zijn jullie allemaal mee bezig

Kinderen toch in quarantaine bij besmetting in gezinDe quarantaineregels voor kinderen jonger dan 12 jaar die gelden na een besmetting binnen het gezin, worden weer aangepast. De kinderen moeten dan in quara... sciensano Bende idioten! Stop met het testen van kinderen! Ziek = thuis Niet ziek = school En dit zonder te testen! Die Welles / nietes mentaliteit hangt mij ook het strot uit zenne

Pro League past coronaregels aan, KV Mechelen kan match tegen Genk in principe nog uitstellen KV Mechelen schermde de afgelopen dagen met zijn twee positief geteste doelmannen (Coucke en Wenssens) om hun wedstrijden tegen OH Leuven en KRC Genk te laten uitstellen. Vrancken benadrukte in zijn persconferentie dat het niet enkel daarom was dat de club om uitstel vroeg. “Er wordt gefocust op twee keepers, maar dat is niet de hoofdreden waarom we wilden uitstellen. Het gaf ons wel de mogelijkheid om onze wedstrijden binnen de regels van het protocol te laten uitstellen. De hoofdreden is het hele plaatje: doelmannen en spelers die in quarantaine zaten maar ook spelers die net uit quarantaine terug waren en nog maar één of twee keer konden meetrainen. Voor de wedstrijd tegen OHL beschikten we bijvoorbeeld slechts over zeven fitte spelers.” Hartklachten In plaats van onder voorbehoud te spelen koos KV ervoor om zaterdag niet te komen opdagen voor de wedstrijd tegen OH Leuven. Spelen was medisch onverantwoord, vindt Vrancken. “We hebben deze week drie afspraken met een hartspecialist laten vastleggen omdat er spelers waren met hartklachten na hun besmetting. Ze waren bezorgd omdat ze een zekere druk voelden bij inspanningen na hun quarantaine. Die afspraken zijn gepland voor vandaag en morgen. We willen zeker zijn. Zo lang we daar geen uitsluitsel over hebben, willen we geen risico’s nemen.” © BELGA Forfait tegen OHL aanvechten Omdat de reglementswijziging niet retroactief wordt toegepast, moet KV Mechelen wel nog verschijnen voor het Disciplinair Comité van de KBVB voor de niet-gespeelde wedstrijd tegen OH Leuven. Daar riskeert het een 5-0 forfaitnederlaag opgelegd te krijgen. Een uitspraak waar Vrancken zich sowieso wil tegen verzetten. “Zeker en vast. Ik vind dat we er alles aan moeten doen om die wedstrijd te laten herspelen. Ieder mens met wat gezond verstand zou daar achter moeten staan. Dat lijkt me heel simpel. We hadden een zeer gegronde reden om die wedstrijd te laten uitstellen en door onze twee besmette doelmannen vallen we ook nog eens binnen de regels. Dan lijkt het mij een evidentie om die wedstrijd te laten herspelen.” Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.