WHO waarschuwt voor gebruik van suikervervangers: waarom kunstmatige zoetstoffen niet zaligmakend zijn

  • 📰 vrtnws
  • ⏱ Reading Time:
  • 31 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 16%
  • Publisher: 68%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

WHO waarschuwt voor gebruik van suikervervangers: waarom kunstmatige zoetstoffen niet zaligmakend zijn vrtnws

Kiezen voor een product met kunstmatige zoetstoffen - zoals een cola zero of een koekje met stevia - is niet heilzaam, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie . Kunstmatige zoetstoffen en suikervervangers helpen niet bij gewichtsverlies en kunnen op lange termijn zelfs een gezondheidsrisico vormen. Zijn die suikervervangers echt schadelijker dan gedacht?Kiezen voor een cola zero in plaats van een gewone cola: veel mensen vinden het een kleine stap om toch aan hun lijn te denken.

Ook voedingsdeskundige aan de KU Leuven Evelyne Mertens wil de stellingen van de WHO wat bijstellen. "Vaak zijn de studies gebaseerd op enorme hoeveelheden suikers en kunnen ze geen rechtlijnig verband aantonen. Je moet ook rekening houden met andere factoren zoals erfelijkheid bijvoorbeeld." "Je krijgt nog steeds de zoete smaak op je tong, dus je lichaam blijft verlangen naar suiker. Vaak maken mensen dan de keuze om die suikers op een andere manier op te nemen. Een koffie met stevia, maar ook met een stuk taart bijvoorbeeld."Evelyne Mertens, voedingsexpert KU Leuven

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 3. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Ook opletten met cola zero of stevia: WHO waarschuwt voor suikervervangersIn een aanbeveling waarschuwt Wereldgezondheidsorganisatie WHO voor mogelijk schadelijke langetermijngevolgen van suikervervangers. Voedingsexpert Christophe Matthys (KU Leuven) treedt bij. “Maar het is niet omdat je op één dag zeven liter cola light dronk, dat je je zorgen moet maken.”
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Patrick Evenepoel ziet dat de lat keer op keer hoog wordt gelegd voor zijn zoon: “Iedereen dacht dat hij hier met een minuut of twee voorsprong ging winnen”“Ik denk dat de tijdverschillen niet groot zullen zijn.” Het bleken uiteindelijk profetische woorden van Patrick Evenepoel, die zijn zoon zijn tweede tijdrit zag binnenhalen in deze Giro. Samen met zijn vrouw zakte hij speciaal voor deze tijdrit of naar Italië. “Het weer was niet hoe dat het moest zijn. En dat geldt voor iedereen.”
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Timothy Herman, de 32-jarige onderhoudstechnicus die plots de wereldtop bestookt in het speerwerpenSpeerwerpen is voor hem ‘maar een hobby’, maar toch doet Timothy Herman met zijn worp van 87,35 meter, waarmee hij het 24 jaar oude Belgisch record verpulverde, mee met de wereldtop.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Buurtbewoners ArcelorMittal in Gent vragen bewijs dat rookpluim hun gezondheid niet beschadigtBuurtbewoners ArcelorMittal in Gent vragen bewijs dat rookpluim hun gezondheid niet beschadigt vrtnws
La source: vrtnws - 🏆 3. / 68 Lire la suite »

Hoe Evenepoel het ‘virus dat je niet mag noemen’ voelde aankomenHet einde van de Giro-droom van Remco Evene­poel (23) is ook een klap voor de Ronde van Italië. De exit van de wereldkampioen, die strikt genomen niet moest stoppen, is meteen de verklaring voor een weekend waarin hij niet zijn gebruikelijke niveau haalde.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Herdenkingsgraf van voetballegende Pelé ingehuldigd in BraziliëIn de stad van zijn voormalige club Santos FC kun je het graf bezoeken van voetbalspeler Pelé. Met zijn drie wereldtitels voor Brazilië en zijn weergaloze dribbels werd hij gezien als een icoon in de voetbalwereld. Volgens zijn familie is deze herdenkingsplaats voor fans en iedereen die hem liefhad. Het is hun laatste aanzet in de vereeuwiging van hun sterspeler.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »