Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

In het immer uitdijende pantheon van voetbalclichés is er dezer dagen één uitroep, ja wanhoopskreet, waaraan geen tooghanger meer ontsnapt. Adem diep in,

Stop nu eens met zeuren over de VAR. De Video Assisted Referee is de beste voetbalvernieuwing van het afgelopen decennium.

16 april 2018, Mainz speelt tegen Freiburg. De scheidsrechter fluit de eerste helft af en stuurt de spelers naar binnen. Pas na affluiten blijkt dat een speler van Freiburg de bal met de hand heeft beroerd in zijn eigen strafschopgebied. Zes minuten en 44 seconden na affluiten – het publiek heeft ondertussen een eerste worst weggehapt – wordt de penalty binnengetrapt, waarop de scheids opnieuw affluit.

3 augustus 2019, Standard speelt tegen Zulte-Waregem. Olivier Deschacht, na 601 wedstrijden bij Anderlecht nu strijdend tegen de tand des tijds in West-Vlaanderen, torpedeert een Standard-aanvaller en krijgt onmiddellijk rood. Hij verdwijnt keurig van het veld, maar wordt dan teruggeroepen omdat de scheidsrechter naar het scherm wordt geroepen. Na grondige inspectie van de beelden krijgt Deschacht tot jolijt van het publiek nóg eens rood, en moet hij een tweede keer afdruipen.

Zoals de God van het Oude Testament soms zonder gegronde redenen zijn toorn botvierde, zo herinnert de VAR ons aan het aloude principe: voetbal is niet eerlijk. Geen Belg zeurde ooit over hoe de Rode Duivels na een duidelijke handsbal van Michel De Wolf tegen Nederland in 1994 ontsnapten aan een penalty. Niemand herinnert zich nog hoe zowel Japan als Tunesië in 2002 een geldig doelpunt tegen België werd ontzegd. Vaag is onze herinnering van hoe Brazilië in de epische wedstrijd op het wereldkampioenschap in 2016 echt wel een penalty had kunnen krijgen. In zekere zin zijn we allemaal gesjeesde rechtsbacks.

/  🏆 18. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Union haalt opgelucht adem: Kevin Rodriguez schiet competitieleider in 97ste (!) minuut naar overwinning tegen Sint-TruidenUnion heeft zijn eerste wedstrijd van 2024 op het nippertje gewonnen. De fiere competitieleider kwam nochtans vroeg op achterstand, maar een goal net voor rust van Sykes en een goal in de 97ste minuut van Rodriguez bezorgden de Brusselaars alsnog de drie punten (2-1).
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Pancreaskanker in opmars: waarom is de ziekte zo agressief?Pancreaskanker (of alvleesklierkanker) is wereldwijd aan een opmars bezig en stijgt bovendien in het lijstje van meest dodelijke kankers. ‘We verwachten
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

Waarom een boze boer sympathieker is dan een boze klimaatjongereFrankrijk, Duitsland, Roemenië, Nederland, Polen, Duitsland en België: overal in Europa werpen boeren met hun tractoren verkeersblokkades op. Maar ondanks

Waarom Belgische boeren protesteren tegen ‘niet-conforme’ Oekraïense eierenVolg hier het nieuws over het boerenprotest Het filmpje van een drietal minuten werd over de hele wereld druk bekeken: nabij de Belgisch-Franse grens,

Waarom de buik van prinses Kate verboden terrein is voor de Britse tabloids“Een geplande operatie aan de buik.” Meer werd deze week niet vrijgegeven over de toestand van de Britse prinses Kate. De tabloids namen er genoegen mee. Want van de buik van Kate blijf je af.

La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »